Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do lubiących eksperymenty kulinarne

Polecane posty

Gość gość

Jeżeli zmielę orzeszki ziemne (BEZ SOLI) na papkę o wyglądzie masła orzechowego, i zmiksuję to razem z miodem i kakao to czy w efekcie uzyskam krem podobny do Nutelli? Czy jeszcze coś trzeba dodać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Składniki: 250 g orzechów laskowych bez łupinek 1 puszka mleka skondensowanego (530 g) 150 g czekolady mlecznej lub gorzkiej 2 łyżeczki kakao 3 łyżki miodu 1 łyżka mleka w proszku (niekoniecznie) Podsmażamy orzechy przez około 5 min. na suchej patelni. Przekładamy orzechy na ręcznik papierowy, zawijamy i ocieramy orzechy o siebie. Oddzielamy łuski od orzechów. Blendujemy orzechy na gładką miazgę Czekoladę, mleko skondensowane i miód podgrzewamy w kąpieli wodnej, cały czas mieszając do momentu połączenia składników. Do masy dodajemy zmielone orzechy i dokładnie blendujemy. Gotowy krem przelewamy do słoiczków. Chłodzimy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Składniki: 250 g orzechów laskowych 5 łyżeczki mleka w proszku 2 łyżki śmietanki 30 - 36% 5 łyżeczek cukru pudru 150g miękkiego masła 4 łyżeczki kakao (można więcej, jeśli kolor będzie nieodpowiedni) 2 łyżki oleju Podsmażamy orzechy przez około 5 min. na suchej patelni. Przekładamy orzechy na ręcznik papierowy, zawijamy i ocieramy orzechy o siebie. Oddzielamy łuski od orzechów. Blendujemy orzechy na gładką miazgę stopniowo dodając po łyżeczce reszty składników. Przekładamy do słoików, chłodzimy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×