Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wjfhgugfvdgfegiufhe

ZOSTAŁAM OSKARŻONA O ZNIESŁAWIENIE!!! CO ZA TO GROZI???POMOCY!!!!!

Polecane posty

Gość wjfhgugfvdgfegiufhe

???

Gość to ty co chłopaka zaczęłaś
bić ?

Gość jkshsjks
spokojnie, nie pojdziesz do więzienia, dostaniesz być może karę grzywny i może ta osoba będzie domagać się publicznych przeprosin np. na naszej klasie

Gość wjfhgugfvdgfegiufhe
a grzywna w jakiej wysokosci moze byc??

Gość 1500 złotych

Gość chyba że udowodnisz
iż każde napisane przez Ciebie słowo to prawda, wtedy będzie ci mogła naskoczyć. Generalnie w sprawach o zniesławienie lub obrazę uczuć, np religijnych nie obowiązuje zasada taka jak w sprawach karnych, że oskarżonemu trzeba udowodnić winę. W tych kwestiach każdy może obrazić się o co chce i oskarzony musi udowodnić, że to wcale nie była obraza tylko prawda lub, że to co napisał nie narusza niczyich dóbr osobistych. Jeśli masz mozliwość potwierdzić to co napisałaś, to skorzystaj

Gość 1500 złotych
a może i nawet wiecej

Gość sdaasdda
grozi ci kara....i bardzo dobrze

Gość fgg
Mama nadzieje, że dosatnisz sporą grzywnę. To Cie nauczy, że prywatne sprawy załatwia sie prywatnie a nie na ogólnopolskim forum

Gość chyba że udowodnisz
aaaaaaaaaaaaaaaa, awantura o faceta....idiotki

Gość wjfhgugfvdgfegiufhe
boze................................wypre sie wszystkiego,pisalam do niej nie ze swojego konta tylko z innego.wiec nie wiedzialaz e to ja.dopiero po IP kompa wyszlo ze moj ale powiem ze czesto przebywaja u mnie znajomi i nie pamietam jakcy byli kilk MIESIECY temu jak bylo to wysylane i ze to nie ja.Nie udowodnia mi ze to ja jak sie wypre

Gość wjfhgugfvdgfegiufhe
W poniedzialek mam sie zglosic na komende....gosh...

Gość udowodnią udowodnią
spokojnie, heh ja też mam zamiar założyć sprawę o zniesławienie , ale mam powód - moja znajoma b. poważnie nadszarpnęła mi opinie rozpuszczają plotki o tym , że spałam z całym iastem i się puszczam- przez to wielu znajomych się ode mnie odwróciło i zostawił mnie mój facet , ale mam świadków na jej ploty i co najśmieszniejsze jestem dziewicą i jeszcze nigdy z nikim nie bylam - takie chamstwo trzeba tępić i nie odpuszczać

Gość wSZPILKACH
Gardzę takimi osobami jak Pani....3 miesiace temu ktoś zalożyl mi konto na NK,oczywiście bez mojej wiedzy.Wypisywał na nim różne epitety pod moim adresem,rzeczy nieprawdziwe,obraźliwe.Wymienił moje imię i nazwisko,miejsce pracy,imię dziecka.Profil ten mógł zobaczyć praktycznie każdy.Nie przejęłabym sie sprawą,gdyby owe zarzuty były prawdziwe,ale w tej sytuacji zawalczyłam o swoją godność.Profilu już nie ma.Ten "anonim"pewnie już śpi spokojnie,pewno zapomniał(a),ze zrobił(a) mi takie świństwo.Ja jednak złożyłam doniesienie do prokuratury o popelnieniu przestępstwa.Czekam na decyzję w sprawie ustalenia IP sprzętu,z którego ktoś się nie bał....I już wkrótce dowiem się KTO:)..wrrr...BÓJ SIĘ!kara grzywny to żadna kara,czy tam przeprosiny(z góry wiadomo,ze to przymus).Ja bym takich jak Pani wzięła na półroczne sprzątanie podwórka pokrzywdzonego czytaj śmieci do śmie....Pozdrawiam:)heh

Gość wSZPILKACH
a teraz jeszcze woła "POMOCY"...ja na to ŻENADA!

Gość roznicowanie zroznicowanie
na gruncie kodeksu karnego- kara grzywny- wysokosc ustala sad :) nie ma limitu, kara ograniczenia lub pozbawienia wolności do roku na gruncie kodeksu cywilnego Pani nazwana k*** moze dodatkowo zadac odszkodowania :)

jesli uczynione za pomoca srodkow masowego komunikowania sie- nie do roku, a do 2 lat:)

aaaaaaa, i sad moze orzec nawiazke na rzecz Czerwonego Krzyza lub innej organizacji pozytku publicznego na zadanie pokrzywdzonego :)

przy czym jesli najpierw to ona Cie obrazila to nie moze skutecznie zadac wymierzenia Ci kary:) musisz tylko udowodnic ta telefoniczna zniewage:) retorsja- czyli odpowiedzenie np. zniewaga na zniewage znosi wymierzenie kary, przy czym zalezne jest to od decyzji sedziego- sad moze odstapic od wymierzenia kary w odpowiedzi na pozew wskaz ta okolicznosc i mozliwe srodki dowodowe

Gość mcdonald
Witam. Znalazłam się w trudnej sytuacji, którą chcę wyjaśnić prawdopodobnie prawnie, jeśli istnieje taka możliwość. Aczkolwiek do tego potrzebuję pomocy ze strony osób, które mają pojęcie prawne. Pracuję w sklepie, niedawno została wysłana skarga dotycząca mojej osoby. Zawierała nie prawdę a przy tym obrażała moją osobę (zrobiono to specjalnie, by zaszkodzić nie tylko mojej reputacji, ale po to, by wyrzucono mnie z pracy)... Oprócz swojego słowa mam dowody na to, że wiadomość zawierała nie prawdę (monitoring, kasa, etc.) Chcę wyjaśnić tę sprawę, bardzo proszę o pomoc. Jak wygląda sprawa o zniesławienie? Czy w ogóle mogę starać się o taką sprawę? Gdzie mam się udać? Pozdrawiam.

Gość ffgfgggghgh
nieprawda pisze sie razem ;)

Gość Emmett Fitz-Hume
Art. 212 par. 1 k.k. Jeśli wiesz kto napisał pismo- idź do adwokata aby sporządził prywatny akt oskarżenia. Jeżeli nie wiesz kto napisał donos- idź na policje niech zabezpieczą dowody - art. 488 k.p.k.

Gość mcdonald
Dziękuję za poradę. PS. Wiem, przepraszam za błąd w "nie prawda" :-) Pozdrawiam!

Gość gorylosek
kara grzywny mioze kilkaset zl do 2tys. wiecej nie dostal nikt. przeprosiny i kasacja wpisow. przeprosiny w miejscu gdzie byly zamieszczane wpisy, jesli pisalas w sieci to przeprosiny w sieci a nie nagle w gazecie wyborczej:) nikt do wiezienia cie nie zamknie. sam stres z rozprawa i sprawa sadowa swoje tez robi i sie czlowiek uczy

Gość gość
a gdzie wolnosc slowa????????? moim zdaniem wszystko moze byc zniewaga, jednoczesnie i nic-bo takie sytuacje juz byly ze w jednym przypadku sad orzekal tak, a w innym inaczej. dzieci w podstawowkach sie wyzywaja od najgorzych, moze tez powinno sie w ich imieniu pozwy zakladac:))) litosci, ludzie przesadzaja z tymi nadwyraz wyolbrzymionymi zniewagami itd trzeba miec gruba skore, po za tym jakies wulgaryzmy to nie koniec swiata , niestety jednoczesnie codziennosc zycia, chamstwo tez-i nie karza tego wyrokami:))) a szkoda. napewno nie pojdziesz siedziec, nawet bywa ze zadnej kary finansowej sie nie narzuca tylko przeprosiny wobec poszkodowanej osoby

Gość gość
tylko cieniasy chodza do sadu z placzem ze ktos kogos przezwal, w dziecinstwie na skarge do mamusi i wychowawczyni, a potem jak urosli w cm to do sadu.... najbardziej zalosne jest to ze w szkole kazdego zaczepaiaja tak i w zyciu doroslym, a gdy ktos im odda to wtedy placz, ...........takie robale spoleczn

Gość gość
na ulicy co sekunde ktos kogos obraza, czyli w pl powinno byc rocznie kilka milionnow rozpraw ha ha ha ha ha

Gość gość
Hej ,mam podobnie tez mnie posadzono o pomowienie tyle ze troche nabroilam i troche trzese portkami

Gość gość
"tylko cieniasy chodza do sadu z placzem ze ktos kogos przezwal, w dziecinstwie na skarge do mamusi i wychowawczyni, a potem jak urosli w cm to do sadu.... najbardziej zalosne jest to ze w szkole kazdego zaczepaiaja tak i w zyciu doroslym, a gdy ktos im odda to wtedy placz, ...........takie robale spoleczn" Typowe fornalskie myślenie - od tego są społeczne instytucje aby ich używać - skończyły się czasy, że ten kto chodzi na komendę to konfident. Nie ma już komuny ani zaboró - sądy, policja, prokuratura nie są przeciowko nam ale dla nas!!! Zwykle złodzieje, co na boku kręcą wałki pierwsi krzyczą, że ten kto zeznaje to frajer. Nieprawda - złodziej to złodziej jak k*****.