Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iwona Iwona

Którą rybę mrożoną kupujecie ?

Polecane posty

Gość Iwona Iwona

Mieszkam w małej miejscowości i nie mam dostępu do świeżych ryb. Zmuszona jestem kupować rybę mrożoną. Ciekawa jestem jaką rybę z mrożonych Wy wybieracie ? Która najlepsza ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jenk
Zdecydowanie filety z dorsza -białe ,chude mięso,miętus .Sandacz ,pstrąg ,nigdy panga .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość conversy
mintaja jem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Iwona Iwona
U mnie Panga też odpada ;/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gosia..........
ja bardzo lubię nototenię, jest dobra na serce. mrożoną kupisz w intermarche. pangi nie tknę. uwielbiam pstrąga smażonego na patelni w całości bez bebechów :) a w brzuchu upycham mu pietruszkę z czosnkiem, pycha aż mi ślinka leci :) uwielbiam halibuta, ale z uwagi na cenę rzadko go jemy :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość anitka z podlasia
miruna super ryba, nie rozwala sie ekstra jest...losos oczywiscie tez panga mi smakuje ale tyle zamieszania ze jej nie jem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość polotykop
mirunę a kiedyś tilapię,dorsza:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kalafiorek.. ... ..
lubię pangę, ale od kąd wiem, że jest szkodliwa to unikam, dorsz, morszczuk, flądra, pstrąg, mintaj, tilapia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ktototakiktototaki
Przeczytałam wczoraj art. o rybach na interii i niestety, wychodzi na to, że tilapia to taki sam syf jak panga :( "Ryba rybie nierówna. Niektóre gatunki mają niewielką wartość odżywczą, żyjące w brudnych wodach mogą zawierać toksyny, a hodowane - antybiotyki. Ostrożnie powinno się podchodzić do popularnej na polskich stołach pangi i tilapii. Pochodzą one głównie ze słabo kontrolowanych hodowli w Chinach i Wietnamie, a ich wartość odżywcza (w tym zawartość kwasów omega -3) jest tak niska, że nie opłaca się ryzykować spożycia zanieczyszczonego i niezbyt smacznego mięsa. "

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość harmid
tak, o tipalpii tez slyszalalm, ze syf jak panga. ja zazwyczaj jem mintaja, czasem solę. Ale generalnie nie przepadam bo mi ryby strasznie śmierdzą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oczywiście ze tilapia
to syf, taka alternatywna panga. śmiać mi sie chce z osób które udają wielkich znawców i wieszają psy na pandze ( słusznie) a zażerają się tilapią ( nie mając o niej pojecia)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ktototakiktototaki
No cóż, o rybach mrożonych jedynie czytam i włos na głowie się jeży . Na szczęście mam zawsze świeżutką rybę z jezior.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pracuje w firmie produkujacej mrozonki ryby nie bede firmy wymieniac zeby nie robic reklamy i powiem wam ze tak panga i tilapia to straszny syf. niby ryba ale nic dobrego z tego nie wychodzi wiec nie polecam :) dorsz mintaj owszem losos mniamniusny :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość które ryby mają mało ości ?
?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fdvf
z tilapią to tak jak z hamburgerami czy frytkami z mcdonalda - syf ale dobre, wiec ludzie jedzą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciasto to moja pasja
Zawsze miruna doskonała do smażenia , ja ją często wykorzystuje do ryby po grecku http://rybapogrecku.pl polecam, warto

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość K
Widzę, że ktoś odkopał stary temat, ale niech będzie - polecam mirunę i dorsza atlantyckiego oraz halibuta. Smaczne, nie 'walące rybą', proste w przygotowaniu. Łosoś tak, ale atlantycki, nie norweski hodowlany.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tylko dorsz, ostatnio kupiłam morszczuka tez bardzo dobry, zastanawiałam sie tez nad flądrą ale stchorzyłam bo nigdy nie jadlam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
fladra jest pyszna, ma biale, delikatne mieso i tak przyjemny, jakby morski smak. ja kupuje obojetnie jaki gatunek, ale zeby pisalo, ze nie jest hodowlana, tylko lapana w morzu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aami6
Tutaj https://www.youtube.com/watch?v=u2tJ4-01vrI dowiecie się jaką rybę wybrać i jak ją przygotować. Jest tam naprawdę wiele cennych informacji, z których warto skorzystać. Jest tam podpowiedź na co zwracać uwagę szukając tej najlepszej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćAla
Czy ktoś może mi powiedzieć czym kierować się podczas kupowania dorsza mrożonego ?? Już kilka razy kupiłam tą rybkę i niestety kilka razy nadziałam się na niezjadliwe kawałki :/ (twarde jak kamień , bez smaku - tragedia ).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja akurat z uwagi na moja firmę, mam możliwość zakupienie dobrych ryb u dystrybutora. Jeśli któraś z was ma również takie możliwości, serdecznie polecam rybki od nich www.luxfish.pl zawsze smaczne! :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tylko mintaj i pstrąg.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ta się składa, że również zaopatrujemy się na sklep własnie od www.luxfish.pl – maja rewelacyjne ryby w dobrych cenach, wiec po co szukac gdzieś indziej?? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
"W Polsce (ze względu na cenę) niestety bardzo trudno kupić "prawdziwą" solę, częściej spotykana jest pochodząca z Chin Limanda aspera. Sola jest bogatym źródłem pełnowartościowego białka, którego przyswajalność wynosi aż 97%." I co Wy na to? Skąd pewność co kupujemy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Miruna, mintaj, pstrąg... Podaję z ziemniaczkami z masłem i kaparami Ole oraz jakąś surówką. Niezmiennie się sprawdza ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Swój sklep rybny zaopatruję u www.luxfish.pl. Jestem zawsze pod wrażeniem wyjątkowej świeżości i jakości produktów. Ceny są bardzo przystępne, bogata oferta i przesympatyczna obsługa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośc

masakra... co któryś  post widać że ewidentnie kupiony... 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×