Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

gosianica

Zarejestrowani
  • Zawartość

    0
  • Rejestracja

  • Ostatnio

    Nigdy

Reputacja

0 Neutral
  1. annawioletta boki sa obsypane pokruszonym biszkoptem i wiorkami czekoladowymi. ulotna chyle czolo ;) wypieki wygladaja smakowicie. a ja serwuje wielkanocnego zajaca :) http://twojezdjecie.pl/fotka_332717.html Roeniez wam zycze milych i spokojnych Swiat,duzo zdrowia i radosci i przede wszystkim mokrego dyngusa :D co masz zrobic jutro zrob dzisiaj.jutro odpoczniesz :P
  2. witam mojes lodkie :) obiecane foto tortu,troche nie wyrazne bo rpbione telefonem. http://twojezdjecie.pl/fotka_325858.html
  3. annawioletta to beda 2 urodzinki :) i musze cos wymyslec zeby go ozdobic ;)
  4. mialo byc foto ale nie ma :P zdarzyli mi wyniesc tort zanim zdjecie zrobilam :( ale w niedziele foto toru urodzinowego mojej cory ;)
  5. ja obecnie tylko torty robie ;) foto jutro wrzuce ale wypadalo by upiec cos na weekend ichyba zaraz sie za to zabiore. to ciasto marchwiowe wyglada swietnie ;)
  6. gizula888 jesl chodzi o jogurtowca to moj przepis :) no jest on szybciutki w przygotowaniu i pyszny ;) polecam
  7. dziewczynki slodkie a wy co strajkujecie?zadnych nowych przepisow ani fotek pysznosci?
  8. knutesel z serem tez moga byc :) kazde nadzienie sie nada. z tego tez dore paszteciki wychodza tyle ze wtedy juz cukru nie sypiemy :)
  9. knutsel jesli chodzi o farsz to... mak z puszki bakallandu :P.mialam 3/4 puszki i musialam to jakos wykorzystac. tak ciasto jest drozdzowe a tu przeis: 50 dag maki 1 szkl mleka 3 zoltka 10 dag margaryny 5 dag cukru (3 lyzki) 5 dag drozdzy Podgrzewamy mleko (zeby bylo cieple) dodajemy 1 lyzke cukru i drozdze i 1-2 lyzki maki mieszamy do rozpuszczenia.odstawiamy do wyrosniecia.wsypujemy make i pozostaly cukier do miski dodajemy drozdze lekko mieszamy,wbijamy zoltka oraz rozpuszczona i zimna margaryne.wyrabiamy gladkie ciasto i zostawaiamy do wyrosniecia.walkujemy i wykrawamy kraki ciasta,na kady nakladamy lyzeczke dzemu lub innego nadzienia. mona je piec tak ze dzem jest na wierzchu,ja jednak wole je posklejac zeby farsz byl w srodku.ukladamy na blasze i pieczemy az sie zrumienia(najpierw ok 10-15 min w temp.ok 160 st,pozniej zwiekszamy na ok.180 st.)
  10. hej slodkie :) jak wam tydzien mija?ja wczoraj od rana wojowalam w kuchni (czyt.od 7:00) i efektem tego byly na sniadanie buleczki z makiem i dzemem :) http://twojezdjecie.pl/fotka_279603.html
  11. ja tam w weekend zrobilam strajk i nic nie pieklam :P http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7551470
  12. super :) jaka masa cukrowa go pokrywalas?ja robilam na probe wczoraj ta z glukoza i jeszcze malo pudru nasypalam.stoi w lodowce na dokonczenie bo juz mi sie wieczorem nie chcialo do sklepu leciec :P.
  13. witam moje drogie.ja rowniez wam zycze slodkiego czwartku :) ja od rana sie chrustami zajdam.wczoraj wieczorem meza zagonilam do ich smazenia :D
  14. obiecane ciasta ze skwarkami :) 30 dag skwarek 60 dag maki 24 dag cukru pudru 4 żółtka 1 cale jajko 1 szkl letniego mleka 2 cukry waniliowe 1 proszek do pieczenia (maly) 0,5 lyzeczki amoniaku skwarki przekrecic przez maszynke.dodac make,cukry,proszek wymieszany z amoniakiem.wymieszac dodac zoltka,jajko i mleko wyrobic.ciasto mozna przepuscic przez maszynke do ciastek lub rozwalkowac i wykrawac ciasteczka.piec w ok.180st Celcjusza az sie zrumienia. ciastka sa malo slodkie ale mozna zapewne dosypac troche wiecej cukru pudru
  15. annawioletta jadlam te ciasteczka bo co jakis czas moja babcia je piecze.sa bardzo dobre.kruchutkie i maja taki inny smak nie typowy.pozniej wrzuce przepis :)
×