Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

agacz

Zarejestrowani
  • Zawartość

    0
  • Rejestracja

  • Ostatnio

    Nigdy

Reputacja

0 Neutral
  1. Zbliżają się święta więc proponuję pyszną soljankę rybną. 1 pęczek dymki 150g pieczarek 2 łyżki oliwy z oliwek 1,5 litra wywaru z ryb lub warzyw 400 g filetu z ryby o ścisłym mięsie 100g ogórków kiszonych 1 pęczek koperku 2 łyżki odsączonych kaparów 2 łyżki czarnych oliwek bez pestek sól pieprz 20 g przecieru pomidorowego plastry cytryny do dekoracji Dymkę umyć i pokroić w krążki, pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki.Rozgrzać oliwę i udusić krążki dymki i pieczarki a następnie zalać wywarem i zagotować Dodać przecier pomidorowy.Rybę umyć, pokroić na kawałki,takie na kęsa, dodać do wywaru i gotować na małym ogniu 10-15 min. Ogórki kiszone pokroić w paski, koperek umyć , posiekać i dodać do zupy razem z ogorkami, oliwkami i kaparami, przyprawić solą i pieprzem. Pogotować jeszcze kilka minut i podawać udekorowaną plastrami cytryny.
  2. Przeczytałam wszystkie strony i szkoda, że topik upadł. Może jednak uda się reanimacja, wiec podaję przepis na pyszne tagliatelle w sosie gorgonzola: na 4 porcje 150 g sera gorgonzola 250 ml śmietany 30% sól pieprz cukier 150 g szynki parmeńskiej ale może też być wędzona lub inna opakowanie tagliatelle 400-500 g 1 pęczek natki pietruszki Z gorgonzoli zdjąć skórkę , pokroić w kostkę i roztopić w rondlu na małym ogniu. Następnie dodać śmietanę, doprawić solą, pieprzem i cukrem i gotować 3-5 minut ciągle mieszając. Plastry szynki pokroić w paski i dodać do sosu.Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Umytą i osuszoną natkę posiekać. Makaron polać sosem serowym i posypać natką i zajadać.
×