Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

aruna-71

Zarejestrowani
  • Zawartość

    0
  • Rejestracja

  • Ostatnio

    Nigdy

Reputacja

0 Neutral
  1. aruna-71

    "Życie po Gacy"

    Błagam was nie odpowiadajcie(ignorujcie) na te podłe wpisy!!!!!!!!! Tylko tak ocalimy to forum!!!! "OBOJĘTNOŚĆ JEST GORSZA OD NIENAWIŚCI"
  2. aruna-71

    "Życie po Gacy"

    Gacanko ja czekam na zdjęcie tej boskiej figury w czerwonej sukience:D :D :D Fraka jogurt robiłam tak: 1 litr mleka pasteryzowanego 1 kubek naturalnego - 150 ml (bez żadnych dodatków) jogurtu z żywymi kulturami bakterii w temperaturze pokojowej opcjonalnie: 2-4 łyżek mleka w proszku (jogurt będzie bardziej gęsty) sposób przygotowania: Mleko podgrzej w rondlu do temperatury 45 stopni. Jeśli nie masz termometru, mleko będzie miało odpowiednią temperaturę, jeśli po włożeniu do niego palca poczujesz wyraźne ciepło, ale nie będzie Cię jeszcze parzyć. Do ciepłego mleka dodaj jogurt (w temperaturze pokojowej, jeśli będzie zimny, za bardzo obniży temperaturę mleka), wymieszaj, krotką chwilę potrzymaj na ogniu by mieszanina nabrała wcześniejszej temperatury, przelej od razu to termosu, odstaw na 6-8 godzin. Jeśli chcesz otrzymać bardzo gęsty jogurt, razem z naturalnym jogurtem do mleka dodaj mleko w proszku (jeśli dodasz 4 łyżki, będzie bardzo gęsty). Jeśli nie masz termosu, mleko przelej do naczynia dobrze trzymającego ciepło, owiń je ręcznikiem i odstaw w ciepłe miejsce. Możesz także wstawić naczynia do piekarnika nastawionego na 40 stopni. Jogurt powinien być dobry po upływie podanego czasu, jeśli jest jednak za rzadki, poczekaj jeszcze kilka godzin. Gotowy jogurt przelej do mniejszych, szczelnych pojemników i przechowuj w lodówce. Możesz go tam trzymać kilkanaście dni.
  3. aruna-71

    "Życie po Gacy"

    Franka racja cicho tu i spokojnie :D Ten program o kefirach i jogurtach super. Przed dietą robiłam jogurt sama co prawda dodawałam do mleka jogurt (wybierałam taki z najdłuższą datą ważności bo chyba jest najświeższy) i zawsze wychodził super. Kefiru nie próbowałam ,ale spróbuję:)
  4. aruna-71

    "Życie po Gacy"

    Aga jak Ci idzie wychodzenie ????? Nic nie piszesz a ja tu umieram z ciekawości?????
  5. aruna-71

    "Życie po Gacy"

    Aga pół kilo truskawek MNNNNIAMMMM!!!!!:D Podziwiam Was za ryż bez soli-dla mnie to masakra:( Przed dietą ryż gotowałam już z przyprawami curry,sos sojowy, papryka i bardzo źle je mi się taki tylko z wody:( Mimo ,że dodam kurkumy i papryki to już nie to.
  6. aruna-71

    "Życie po Gacy"

    Dziewczyny a co z suplementacją przy wyjściu? ta sama co w trakcie diety ?????
  7. aruna-71

    "Życie po Gacy"

    Agucha_Aga bardzo dobrze rozumiem Twoje obawy.Chce jeszcze podietkować 1,5 tyg i też wychodzić. Jak o tym pomyślę to aż mnie ściska ze strachu.Opuścić bezpieczną rozpiskę diety ,przejść wyjście i co dalej?????? W życiu się tak nie bałam!!!!! Trzymam za Ciebie. Pisz , dużo pisz do nas-plissssss!!!!!
  8. aruna-71

    "Życie po Gacy"

    Doszło-bardzo Ci dziękuję-rzeczywiście bardziej zrozumiałe:D
  9. aruna-71

    "Życie po Gacy"

    czerwiotka@gmail.com :D
  10. aruna-71

    "Życie po Gacy"

    Gacanko czy ja mogę z kolei prosić Ciebie o przesłanie tabelki na mojego maila???
  11. aruna-71

    "Życie po Gacy"

    Ja tu już też będę zaglądać :)) Chcę pogacować jeszcze tak ok. 2,5 tyg i będę wychodzić :D
×