Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Inka67

Zarejestrowani
  • Zawartość

    0
  • Rejestracja

  • Ostatnio

    Nigdy

Posty napisane przez Inka67


  1. Dziewczyny jesteście SUPER BABKI, że o Waszych przepisach nie wspomnę....poezja kesidi ja robiłam krem z ajerkoniaku i bitej śmietany i polewałam nim ciasto fale dunaju ale klasyka jest z wiśniami a ja miałam przepis z gruszkami. Jest to ciasto ucierane dwukolorowe a na wierzch wykłada sie ten krem. Nie mam pod reką przepisu na ciasto ale krem robiło sie tak: 250ml słodkiej śmietany kremówki ( tylko jak najświeższej) 250ml alerkoniaku 2-3 łyżeczki żelatyny do ajerkoniaku dodajesz rozpuszczoną w ciepłej wodzie (kilka łyżek) żelatynę, ubijasz mocno schłodzoną śmietankę mikserem ze szczyptą soli i mieszasz obydwie masy i do lodówki na kilkanaście minut, następnie na zimne ciasto wylac i ponownie do lodówki-pycha
×