Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Gośka766

Zarejestrowani
  • Zawartość

    2
  • Rejestracja

  • Ostatnio

Reputacja

0 Neutral
  1. Gośka766

    Rosół. wasz przepis.

    Udka z kurczaka (zazwyczaj 2) wkładam do garnka, zalewam zimną wodą. Kuchnię ustawiam na średni ogień. Pomału doprowadzam do delikatnego bulgotania dodając w międzyczasie dwie marchewki, cztery ząbki czosnku, pieprz, sól, połowę cebuli. Drugą połowę cebuli przypalam aby była czarna na palniku i też dodaję. Gotuję długo, ale na wolnym ogniu. Jak za szybko nabiera temperatury dolewam powoli szklankę wody i znowu doprowadzam do delikatnego bulgotania. W między czasie jak jest potrzeba doprawiam. Kurczak musi być z pewnego źródła. Ja kupuję bezpośrednio u rolnika w gospodarstwie w Załazku.
  2. Gośka766

    Rosół. wasz przepis.

    Udka z kurczaka (zazwyczaj 2) wkładam do garnka, zalewam zimną wodą. Kuchnię ustawiam na średni ogień. Pomału doprowadzam do delikatnego bulgotania dodając w międzyczasie dwie marchewki, cztery ząbki czosnku, pieprz, sól, połowę cebuli. Drugą połowę cebuli przypalam aby była czarna na palniku i też dodaję. Gotuję długo, ale na wolnym ogniu. Jak za szybko nabiera temperatury dolewam powoli szklankę wody i znowu doprowadzam do delikatnego bulgotania. W między czasie jak jest potrzeba doprawiam. Kurczak musi być z pewnego źródła. Ja kupuję bezpośrednio u rolnika w gospodarstwie (rosolowy.pl) w Załazku.
×