goscini
-
Zawartość
1063 -
Rejestracja
-
Ostatnio
Posty napisane przez goscini
-
-
3 minuty temu, Sanja napisał:Jak myślicie, kiedy doczekamy się oburzenia Gabrysi, że to nie miał być tekst dziennikarski ani publicystyczny, a komentariat nie odróżnia?
Niech się tylko wątek rozkręci.
- 1
-
4 godziny temu, Suslik napisał:Gabrysia też nie zadała sobie trudu, żeby dowiedzieć się, czemu w przepisach Ćwierczakiewiczowej nie pojawiają się inne przyprawy prócz soli, pieprzu i czosnku. Albo dlaczego autorka używa tylko parmezanu. Albo czemu ta kuchnia jest taka tłusta? Skąd tyle jarskich dań? Czemu nie ma dorsza? Zero odniesienia do realiów życia Polaków w XIX wieku, zero wzmianek o XIX-wiecznej sztuce kulinarnej, zwyczajach żywieniowych, cenach żywności. No brawo absolwentko komparatystyki, która dyplom znalazła chyba w paczce chipsów!
Zero krytycznego spojrzenia na te przepisy i mocno uwspółcześnione założenie, że "kiedyś ludzie jedli lepiej", bo jedna Cwierczakiewiczowa napisała książkę kucharska, a wystarczy ją skonfrontować chociażby z "Chłopkami", by szybko się dowiedzieć, że ta opisana kuchnia była poza zasięgiem większości. No ale Gabrysia pewnie "Chłopki" przeczyta, jak hajp opadnie, zapomniałam.
- 2
- 1
-
Bardzo przykra historia, przykre, że to tak się skończyło, mimo tych kontrowersji. Szkoda mi tylko Sebastiana, który był mieszany przez fanki z błotem, a tymczasem mimo rozstania bardzo dużo jej pomagał, żeby każdy miał takie relacje po rozstaniu... Mam nadzieję, że odzyska wkrótce spokój ducha i będzie mógł zacząć nowe życie także dla dobra córki.
- 6
- 1
Do leguminów zaliczyć można kisiele
w Gwiazdy / TV / Kino
Napisano
Powodzenia w "byciu na swoim" za 2500 zł miesięcznie. Ciekawe, jak szybko zacznie szukać pracy, bo ogarnia, że trudno wyżyć w Warszawie za takie pieniądze.