Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

matka_mężatka

Zarejestrowani
  • Zawartość

    0
  • Rejestracja

  • Ostatnio

    Nigdy

Reputacja

0 Neutral
  1. matka_mężatka

    Tłuste włosy, jaki szampon?

    Dokładnie codzienne mycie jeszcze bardziej wzmaga przetłuszczanie się, ja płuczę włosy ciepłą ale nie gorącą wodą taka bardziej letnią.
  2. matka_mężatka

    Tłuste włosy, jaki szampon?

    Ja używam tylko seboradinu z czarną rzodkwią skład ma ziołowy i zawiera same naturalne wyciągi. Kupiłam go w aptece ale w necie też można go kupić nawet wychodzi taniej jak się bierze całą serię na przykład http://www.seboradin.pl/sklep/produkty_do_pielegnacji_wlosow/seboradin_niger?PHPSESSID=76784e17e8338aabab425be65fb6f470 Świetny też jest lotion Niger. Kiedyś musiałam myc włosy codziennie teraz myję co 3 czasem nawet 4 dni i jest ok, przestały mi też wypadać :)
  3. matka_mężatka

    Ciasta palce lizać..mniaaaam

    Co za pyszny wątek mmmm :) Dorzucę Wam przepis na wuzetkę z kremem jogurtowym, którą już nie raz robiłam i idealnie pasuje do tego tematu - palce lizać:))) Przepis pochodzi stąd http://www.gotujmy.pl/wuzetka-z-kremem-jogurtowym,przepisy,41078.html Składniki * Ciasto: * 250 g margaryny * 3 łyżki kakao * 2 szklanki cukru * 125 ml wody * 2 szklanki mąki * 5 jajek * 1 Proszek do pieczenia 15 g Dr. Oetkera * Krem: * 300 ml jogurtu naturalnego * 500 ml wody * 2 Kremy jogurtowe 3 minuty Dr. Oetkera * Do dekoracji: * 2 szklanki wiśni z kompotu * 1 Ażurki z czekolady deserowej Dr. Oetkera Opis przygotowania Sposób przygotowania: Margarynę, kakao, cukier, wodę zagotować i odstawić do wystudzenia. Do zimnej masy dodać przesianą mąkę, jajka i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać mikserem. Ciasto wylać na blachę o wym. 25 x 36 cm, wyłożoną papierem do pieczenia, a następnie wyrównać. Piec około 50 min. Piekarnik gazowy: temp. 180º C (powinien być podgrzany) Piekarnik elektryczny: temp. 180º C (powinien być podgrzany) Wystudzone ciasto przekroić poziomo na połowę. Do wysokiego naczynia dodać jogurt i wodę, następnie mieszać mikserem na najniższych obrotach, stopniowo wsypując zawartość torebek. Po wstępnym połączeniu składników, całość miksować na najwyższych obrotach 3 minuty. Gotowym kremem przełożyć spód ciasta odkładając 1/3 do dekoracji. Równomiernie rozłożyć część wiśni i przykryć drugim blatem ciasta lekko dociskając. Wierzch ciasta przełożyć cienką warstwą kremu i udekorować za pomocą szprycki rozetkami, ozdobić wiśniami i ażurkami.
×