Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Boczniak

Zarejestrowani
  • Zawartość

    0
  • Rejestracja

  • Ostatnio

    Nigdy

Reputacja

0 Neutral
  1. Boczniak

    Wzdęcia i dyskomfort brzucha

    Czy te wyniki wskazują na jakąś chorobę żołądka, jelit czy innego narządu??? MORFOLOGIA: Hemoglobina-101,8 % Leukocyty-7,1 G/L Erytrocyty-5,63 T/L HT-46,3 % ROZMAZ KRWI: Pałki-2 % Podzielone-57 % Limfocyty-37 % Monocyty- % Eozynofile-4 % Bazofile- % OB: 2 /h Ref. M: 1-10/h GPT: 17,9 U/l Ref. M: do 42 U/l CRP białko: 3,2 mg/l Ref. M: poniżej 6 mg/l
  2. Wykonałem badania może ktoś powie jakie są: MORFOLOGIA: Hemoglobina-101,8 % Leukocyty-7,1 G/L Erytrocyty-5,63 T/L HT-46,3 % ROZMAZ KRWI: Pałki-2 % Podzielone-57 % Limfocyty-37 % Monocyty- % Eozynofile-4 % Bazofile- % OB: 2 /h Ref. M: 1-10/h GPT: 17,9 U/l Ref. M: do 42 U/l CRP białko: 3,2 mg/l Ref. M: poniżej 6 mg/l
  3. proktolog to jakoś inaczej się nazywa bo nie słyszałem o takiej dziedzinie ale czy to jakaś branża w chirurgii??? Bo nie wiem gdzie szukać takiego lekarza? No i przede wszystkim musi nim być mężczyzna!!!
  4. a jakie są objawy polipa w jelicie??? a czy czasami mój obolały brzuch w okolicach pępka (nie zawsze jest taki obolały i są dni że czuję się nawet dobrze) to nie czasem jelito cienkie lub pęcherz?? Bo skoro polip w woreczku żółciowym jest i nie robi żadnego problemu to dlaczego miałby w jelitach robić. Moja Babcia miała robioną kolonoskopię bo miała problemy z wypróżnianiem i hemoroidami i okazało się że miała w badaniu polip czy polipy i nie przypominam sobie żeby miała je usuwane.
  5. zapomniałem dodać że mam polipa 3mm w woreczku żółciowym ale lekarz który go wybadał powiedział że nie robi on żadnego spustoszenia więc że nie mam o nim myśleć nawet ale badać się i sprawdzać co jakiś czas czy nie rośnie. Robiłem już 3 razy USG brzucha i co pół roku i jak miał 3mm to tyle ma do dziś i nie powiększa się. Strasznie boję się kolonoskopii!!! nie ma innego badania mniej inwazyjnego??? np. rezonans komputerowy??? czy też będzie wszystko widać??? bo jak wspominałem mam problemy z kręgosłupem i może mam przepuklinę kręgosłupa która gdzieś tam może uciska gdzieś na jelita lub pęcherz. A jak zbadać kręgosłup czy nie ma przepukliny czy może czegoś innego??? tak żeby i kręgosłup i wnętrzności za jednym badaniem.
  6. witam wszystkich mam dziwne objawy związane z brzuchem a mianowicie miewam ciągle nadęty brzuch ale to jakby nie gazy tylko skurcz, po drugie zaczęło się to kilka miesięcy temu luźnymi stolcami i gazami zaś po 3 może 4 miesiącach zmieniło się to w dziwne odczucia w brzuchu i problemy z oddawaniem stolca (raz 3 razy dziennie a zaś np. przez 3 dni wcale), zauważyłem w między czasie maluśkie oznaki krwi na papierze toaletowym i zaraz wziąłem lustro i latarkę i okazało się że mam hemoroidy bo gdy zaczynam przeć jakby na stolec to wychodzą na zewnątrz a gdy przestaję to się chowają,miewam też silne mdlące bóle kolkowe takie że brzuch mi się momentalnie zrobi duży i twardy ale po chwili tak jakby ręką odjął czuję że przemija i brzuch robi się mniejszy (przeważnie dzieje się to krótko po jedzeniu ale nie zawsze).Od jakiegoś czasu mam problemy z kręgosłupem dolny odcinek w sumie to na samym dole, miałem 2 razy nastawiane kręgi u kręglarza bo dysk mi się przesunął tak twierdził kręglarz, ale do dzisiaj mam tak że nawet gdy po jakiejś pracy chcę po sobie pozamiatać to rwie mnie w tym kręgosłupie i jakoś tak jakby mi tam napuchło. Mam też nieżyt żołądka+refluks żołądkowo-przełykowy od dawna. Jestem człowiekiem nerwowym strasznie ale duszę w sobie i nikt z obcych ludzi nie ocenił by mnie jako nerwusa a jest inaczej. Gdy się położę na plecy i duszę brzuch to w okolicach pępka w sumie mam jakiś taki obolały i jakby skamieniały (twarde jakby skurcz), mam też objawy takie kujące w kroczu prądkujące w kierunku siusiania i wtedy często chce mi się też siusiać i odczuwam wtedy gorączkę w tym oddawanym moczu. Miałem kiedyś kamyczek w moczowodzie utknął między nerką a pęcherzem ale byłem na rozkruszaniu metodą ESWL i faktycznie kamień wysiusiałem. Jakie badania powinienem zrobić ale tylko najbardziej potrzebne bo lekarza mam takiego że nie chce dać skierowań bo twierdzi że to potrąca jego kieszeń więc będę je robił jak zwykle na własną kieszeń. Pozdrawiam Was Wszystkich i życzę dużo zdrowia.
  7. Boczniak

    Wzdęcia i dyskomfort brzucha

    Rozumiem ale mam widoczne bo sam zrobiłem sobie badanie lusterko i lampka i gdy prę na stolec to wychodzą guzki takie niektóre blade a jeden aż wręcz jakby krew na wierzchu więc nie wiem czy z tego powodu mam takie objawy że brzuch mam jakiś nadęty i niedobrze mi w nim i częściej chce mi się siusiać. Te zapalenie hemoroidów czy może przenosić zapalenie na pęcherz i chce się częściej siusiać???
  8. Boczniak

    Wzdęcia i dyskomfort brzucha

    Takie pytanie czy w hemoroidach mogą być zaburzenia jelitowe jak luźne czy twarde stolce?????? Nie dobrze mi jakoś w tym brzuchu jelita jakieś obolałe czy mogą być przez hemoroidy?????? Po wypróżnieniu a szczególnie po zatwardzeniu kiedy stolec jest twardszy to odczuwam te nieprzyjemne uczucia w brzuchu, tak jakby było to spowodowane tym że czym grubszy stolec to większe tarcie i coś tam podrażnia i nie wiem czy tak przy hemoroidach jest czy nie????? Proszę Was powiedzcie coś na to dokładniej oczywiście jak macie wiedzę o tym. Pozdrawiam i dziękuję z góry za odpowiedzi.
  9. Boczniak

    Wzdęcia i dyskomfort brzucha

    Grzybica ponoć idzie w parze z innym czynnikiem tz. przy lambliozie są też grzyby i ciekawe czy jak mamy helicobacter to czy też grzyby są??? tak więc najpierw powinno się wygonić np. lamblie żeby walczyć z grzybami. Tak więc nie wiem jak to jest z tymi wszystkimi pasożytami bo z opisów wszystkie wywołują te same objawy. Przed chwilką zauważyłem na papierze znów śluz taki cuchnący galaretowaty po oddaniu stolca. Dziwne to dla mnie i nie wiem co robić bo w hemoroidach też taki śluz występuje ale nie wiem czy cuchnący czy nie.
  10. Boczniak

    Wzdęcia i dyskomfort brzucha

    piszecie ciągle że "marne podszywy" o co to chodzi??? bo nie rozumiem czy to do mnie czy do kogoś innego z Was??? Grzybica ponoć idzie w parze z innym czynnikiem tz. przy lambliozie są też grzyby i ciekawe czy jak helicobacter jest to czy też grzyby by się znalazły??? tak więc najpierw powinno się najpierw wyplenić np. lambli żeby grzyby wygonić. Tak więc nie wiem jak to jest z tymi wszystkimi pasożytami bo z opisów wszystkie wywołują te same objawy. Przed chwilką nadusiło mnie do toalety i było to silne uczucie a wydaliłem prawie że nic ale na papierze znów śluz taki cuchnący galaretowaty. Dziwne to dla mnie.
  11. Boczniak

    Wzdęcia i dyskomfort brzucha

    no tak ale gdy się ma pasożyty przynajmniej candida albicans to ma się duży apetyt podobno na wszystko co zawiera cukry. A ja tego apetytu nie odczuwam wręcz powiedziałbym że z słodkiego to najbardziej lubię schabowego i taka jest prawda że lubię wędliny i mięso nawet te tłuste i to mogę jeść a słodkie mnie mdli co kiedyś mogłem sam pół blaszki placka zjeść na doczekaniu. USG miałem robione 5 dni temu i lekarz powiedział że prawdopodobnie nieżyt żołądkowo-jelitowy. Ale czy w USG było by na tyle widać jakieś zmiany gdyby była poważniejsza choroba to nie wiem i co o tym myślicie?? Można być spokojnym po USG u naprawde dobrego specjalisty czy raczej USG samo nie wystarczy?? chodzi o raka czy było by widać jakieś zmiany w samym już USG.
  12. Boczniak

    Wzdęcia i dyskomfort brzucha

    Zaznaczam że poza rzadkimi kolkowymi bólami i w tym samym czasie brzuch robi się strasznie nadęty to innych objawów bólowych nie posiadam. Apetyt mam lecz na na słodycze kompletne obrzydzenie co mnie zadziwia bo gdyby były jakiekolwiek pasożyty to ponoć jest apetyt na słodkie więc nie wiem co myśleć o pasożytach. Przeczytałem książkę Janusa pod tytułem "Nie daj się zjeść grzybom candida" i wywnioskowałem że wszystkie objawy chorobowe pasują do grzybic obojętnie kto by je miał i jakie więc chyba trochę przesady w tym. Powiedzcie jakie badania mogę zrobić samodzielnie bez lekarza żebym poczuł się pewniejszy bo mój lekarz rodzinny i tak nie da mi zlecenia na takie badania.
  13. Boczniak

    Wzdęcia i dyskomfort brzucha

    dziękuję Ci Dropsik__ za zainteresowanie się mną. Boję się żeby nie był to rak!!! Nie wiem jak mogę wykluczyć że to rak??? boję się każdego dnia co będzie po wypróżnieniu. Gdy stosowałem jakiś czas lek Boldaloin to stolce miałem cały czas jasne a gdy go teraz przerwałem ze względu na przepisane leki lekarza rodzinnego którymi są essentiale forte i czopki posterisan H to stolce się znów jakby zapiekały (zaczyna się zatwardzenie) i gdy dojdzie już do oddania stolca to jest gruby i ciemny kleisty taki i właśnie po takim oddaniu grubego stolca odczuwam dyskomfort w brzuchu (nie jest to ból tylko takie uczucie że jakoś jest niedobrze mi w tym brzuchu) i czasem tak bywa że po wypróżnieniu czuję się osłabiony chyba że są to symptomy nerwicy gdyż mam problemy nerwicowe i to takie że nie mam się czym stresować a jednak się stresuje byle czym i duszę w sobie bo dla innych jestem spokojnym człowiekiem w sensie takim że nie widać u mnie nerwów bo jestem cichym człowiekiem. Na papierze nie zauważam krwi. A czy gdyby była krew w kale to widoczna powinna być na papierze??? A może te uczucie wzdęć to nie wzdęcie a jakiś skurcz czy obrzęk a może jeszcze coś innego może być???
  14. Dzień dobry chciałbym opisać moje problemy i z góry dziękuję za pomoc. Mam 31 lat jestem mężczyzną a moje problemy zaczęły się ok 10 lat temu nieżytem i refluksem żołądkowo przełykowym i od półtora roku systematycznie na leku Panzol 20mg. Zgagi po tych lekach ustąpiły i problemy z gardłem oraz zatokami ale pół roku temu pojawiły się wzdęcia i gazy z tym że one odchodziły i do tego luźne stolce które trwały 3 miesiące zaś przejawiło się to w zatwardzenia i na przemian w luźne stolce i dyskomfort brzucha dodam że 4 miesiące temu zauważyłem bardzo maluśkie (2-3 milimetrowe) ślady krwi na papierze takie jasne świeże i dodatkowo przy parciu wychodzą guzki chyba mogę nazwać to hemoroidami gdyż sam to widziałem za pomocą lustra.Odczuwam też dyskomfort w podbrzuszu i często cały brzuch w okolicach pępka mam obolały jak duszę palcami. Ulgę co dziwne przynosi mi pozycja leżąca szczególnie na lewym boku wtedy częściej uda się wydalić gazy nagromadzone. Na stojąca brzuch jakiś ciężki się robi i sterczący a jak na leżąc to brzuch rozlewa się jak u normalnego człowieka z troszke większym brzuchem. Miałem przed tym wszystkim incydent z kręgosłupem na samym dole przy szuflowaniu węgla na przyczepkę tz. coś mi strzeliło i upadłem na kolana z silnym bólem ale po nastawieniu kręgów u specjalisty po tygodniu przeszło i było ok zaś po jakimś czasie licząc od dzisiaj może z 6 a 7 miesięcy temu ponownie stało się tak że gdy wychodziłem z auta i gdy się podnosiłem to znów coś się w tym samym miejscu kręgosłupa stało i jeszcze bardziej bo gdy upadłem na kolana z bardzo silnym bólem że łzy się pokulały to nie mogłem z bólu się wyprostować ani usiąść z pomocą dwóch osób, za dwa dni byłem u kręglarza który nastawił mi kręgi i tak od razu dobrze nie było ale z czasem poprawiło się ale do dzisiaj nie mogę nic dźwigać ani nawet zamiatać miotełką bo puchnie mi coś jakby w tej części lędźwiowej kręgosłupa. Ciągle muszę bo w sumie odczuwam potrzebę wyginania się z nadzieją że może się przestawi w swoje miejsce. Zaznaczam że poza rzadkimi kolkami brzucha od lat takimi że zacznie szczególnie po jedzeniu boleć mocno brzuch i przy tym robi się nabrzmiały (jakby skurcz) to żadnych innych bólów nie posiadam. Dwa dni temu przez 3 dni odczuwałem kujący ból (lekki) w okolicach odbytu ale po zastosowaniu czopków posterisan H minęło. Miałem problemy kiedyś z kamieniem w moczowodzie ale po rozkruszaniu wydaliłem go bezboleśnie i więcej problemów nie było(badałem ostatnio mocz ale po leczeniu furarginem i odczekaniu 2 dni zaś zrobiłem badanie i wyniki były super). Dziwi mnie fakt że kiedyś uwielbiałem słodycze a teraz nie mogę na nie patrzeć a lubię często coś kwaśnego np. ogórki kiszone czy dodatek musztardy do pieczywa co dale mi możliwość że zjem więcej z takim kwaskowym dodatkiem bez niego szybciej czuję się nasycony.Od jakiegoś czasu w USG lekarz wynalazł u mnie polip 3 milimetrowy w woreczku żółciowym który według niego nie robi żadnego zamieszania bo wątroba i drogi żółciowe prawidłowe. Może ktoś tutaj poważnie odpowie co o tym wszystkim myśli.
  15. Macie rację jeszcze 2 zęby usunę i będzie ok w mojej jamie ustnej.To że pytałem jakimi lekami mam oczyścić jelita to nie znaczy że mają to być zaraz antybiotyki bo ja ich nie chcę widzieć na oczy chodzi mi o leczenie naturalne+dieta i tyle chciałem abyście poradzili! Ząbki popsuły mi się od ciągłego przyjmowania leków bo miałem pare lat w życiu takich kiedy mało co jadłem a za to ciągle łykałem jakieś tabletki na żołądek, nerwy, alergię.Zawsze miałem zdrowe ładne zęby aż z żołądkiem nie zaczęły się problemy.Dzisiaj z żołądkiem ok ale 5 ubytków w jamie ustnej.
×