Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miśka*

luteina

Polecane posty

Gość Ewek88
Hej. Ja właśnie wróciłam od lekarza. Gin przepisała mi Luteine 50 którą mam brać 3x dziennie przez 10 dni (przez 3 miesiące). Zgłosiłam sie do gin-endykronologa, ponieważ od jakiegoś czasu strasznie bolą mnie piersi. Sa spuchnięte i obolałe... strasznie mi to dokucza, dodatkowo mam bardzo nieregularny okres. Zleciła mi badania na progesteron i okazało sie, że mam bardzo niski poziom tego hormonu. W danym dniu cyklu w którym pobrana została krew powinnam mieć minimum 12-14 ng/ml a ja miałam 2,63!!!! :( Od juta zaczynam brać Luteinę... bardzo boje się skutków ubocznych :( Chciałam zapytac jakie Wy miałyście skutki uboczne? Pozdrawiam!!!! :)

Gość Andzia82
Witam serdecznie,ostatnio odbyłam wizytę u lekarza ponieważ okres mi się spóźniał już 15dni(test ciążowy negatywny)lekarz stwierdził zaburzenia hormonalne i przepisał luteine 50 przez 6 dni dwa razy dziennie pod język a potem odstawić i czekać na miesiączkę.Ogólnie czuję się,tylko mam pytanie czy ten lek pomaga w uregulowaniu miesiączki?Oboje z mężem staramy się o dziecko 6lat i ciągle lipa powoli zaczynam się już załamywać

Gość kakasia
Mam pytanie ostatnio lekarz przepisał mi luteine 50 pod język na wywołanie okresu. Kazał wybrać całe opakowanie i czekać do siedmu dni na okres... nie skończyłam brać opakowania jak dostałam okresu i to bardzo obfitego. Nie wiem czy dalej brać luteinę czy już ją odstawić... Proszę o odpowiedź

Gość pochor
Ja dostalam luteine bo staramy sie o dziecko a mialam juz 2 poronienia. mialam brac od 16 dnia cyklu i nie przerywac ale chyba nie jestem w ciazy bo testy wyszly negatywne a okresu nie mam. czy ja mam przerwac i wnastepnym cyklu zaczac od nowa czy nie przerywac?

Gość natalaia
odświeżam temat. Dziewczyny mmiałam brać luteinę po to żeby wywoołać okres zebym mogła zaczac brac antykoncepc.YAz. brałam 5 dni 3 razy po 1 i wcZoraj dostałam okres...znaczy tak mi się wydawało ... bo to bardziej takie grubsze plamienie chyba. wczoraj wymieniałm 3 tampony a dzisiaj od rana nic totalnie... no ale wczoraj wzięłam pierwsza tabletkę Yaz i totalnie nie wiem co teraz...:( pomóżcie , myslicie ze wszystko ok? jestem teraz na studiach i nie mam jak pojsc do gina zeby zapytać , moze któraś z was tak miała? bede wdzięczna z a kazda odpowiedz! Pozdrawiam;)

Gość pati90ce
"olka78 Nie możesz przytyć od stosowania luteiny. Ja sama brałam dopochwowo. To nie powoduje wzrostu tkanki" olka można przytyć po luteinie, wystarczy przeczytać ulotkę... : 4.8. Działania niepożądane Progesteron jako endogenny hormon na ogół nie powoduje działań niepożądanych, za wyjątkiem objawów występujących w przypadku jego przedawkowania. Sporadycznie pacjentki zgłaszają senność, zaburzenia koncentracji i uwagi, uczucie lęku, uczucie depresji, nudności, bóle i zawroty głowy. Rzadko mogą wystąpić nieprawidłowe krwawienia z narządu rodnego, brak miesiączki, zaczerwienienia skóry, trądzik, reakcje alergiczne. Progesteron może powodować wzrost lub spadek ciężaru ciała.* *wzięte ze strony http://www.adamed.com.pl/produkty.asp?who=1&id=5&page=37&lang=pl&Str=4

Gość Kla....:)
Ja biore luteine 50 podjezyk juz ponad tydzien a dalej nie mam miesiaczki a nie mam juz jej 3 miesiace. Na szczescie czuje sie dobrze...

Gość zakrecona a
Cześć dziewczyny, po tym co przeczytałam na tym forum czuje się jeszcze bardziej zakręcona niż wcześniej. Biore Luteine już 7 dzień 2x1 tabletce. Okresu nie mam od marca ( przestałam brać Yaz i się zablokowałam) Zaczynam pomału już wariować bo okresu jak nie było tak nie ma. Nie wiem ile czasu mam brać tą Luteine? Lekarz w ogóle nie chciał mi tego przepisać powiedział że taka moja natura i mam czekac na okres przepisal mi tylko jednorazowo i wiecej tego nie zrobi. A co jak nie dostane okresu? Wszystkie testy i USG nie stwierdziło ciąży, ale podczas brania L też współżyję... sama nie wiem co mam o tym wszystkim już myśleć, łapie jakąś depresje, mama ciągle nadaje mi że "Boże świety żebyś tylko nie była w ciąży", chłopak się cieszy, że będzie tatą, a mi tylko fora zostały...

Gość li98
Czesc Mam 16 lat i jeszcze nie mialam okresu nigdy w zyciu. Bylam z tym u ginekologa i przepisał mi 3 opakowania Luteiny 50 i mam brac 2tabletki dwa raxy dziennie. Czy istnieje szansa ze przytyje ? Tego najbardziej sie boje.

Gość gość
Cześć, Mam do odsprzedania luteinę oraz duphaston- brałam je na okres ciąży i już nie potrzebuję. Mam 51 tabletek Luteiny 50: 1) Luteina 50 opakowanie 30 szt tabletek podjęzykowych data ważności 09.2019- nienapoczęte (14zł) 2) Luteina 50 opakowanie 21 szt tabletek podjęzykowych data ważności 09.2019 – napoczęte (9,8zł) 60 tabletek luteiny dopochwowej: 3) Luteina 100 mg tabletki dopochwowe 60 tabletek, data ważności 12.2018 –nienapoczęte (20zł) Duphaston 10mg – łącznie 44 tabletki: 4) Duphaston 10 mg, 16 tabletek, data ważności 01.2021 – napoczęte (24 zł) 5) Duphaston 10 mg, 5 tabletek, data ważności 01.2021 – napoczęte (7,5zł) 6) Duphaston 10 mg, 14 tabletek, data ważności 11.2020 – napoczęte (21zł) 7) Duphaston 10 mg, 19 tabletek, data ważności 01.2021- napoczęte (28,5zł) Szkoda mi tego wyrzucić, ponieważ wiem jak luteina jest ważna dla kobiet zarówno w okresie ciąży, jak i na wywoływanie okresu przy PCO. Zdaję sobie sprawę także z tego, że dla wielu kobiet wizyta u lekarza po samą receptę jest kosztowna. Jeśli ktoś jest zainteresowany bardzo proszę o informację na maila: mamamonikalodz@wp.pl Wysyłam pocztą polską, dlatego w zależności od wielkości przesyłki doliczony będzie koszt wysyłki. Mogę zrobić foto paragonu po wysyłce.

Gość gość
Sprzedam luteine dopochwowa 100, alicjaw2014@wp.pl

Gość Ilona88

Leczę się hormonalne od kilku lat. Nie wiem dlaczego lekarz przepisał mi luteinę na zatrzymanie krwawienia jak ona jest właśnie na wywołanie. Za 6 dni będę miesiaczkowala cały miesiąc.😖