Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beataa 19

Czy znacie jakieś ćwiczenia dla kobiet ciężarnych, które ułatwią pożniej poród?

Polecane posty

Gość Beataa 19

Jestem w 7 miesiącu ciąży, to i tak dość póżno, ale chcę zacząć ćwiczenia, które pomogą mi w łatwiejszym porodzie kiedy nadejdzie czas. Jeżeli posiadacie strony, które zawierają jakieś zestawy ćwiczeń, to bardzo o nie proszę. A może same ćwiczyłyście i pamiętacie w jaki sposób? Będe bardzo wdzięczna za rady:)

poszukaj w pobliżu Twojego miejsca zamieszkana jakiejś szkoły rodzenia... tam przygotują Ciebie do porodu, psychicznie jak i fizycznie.. pozdrawiam i życzę szczęśliwego rozwiązania

Gość Beataa 19
Dzięki:) reniczko, no i właśnie z tą szkołą rodzenia nie bardzo mogę, bo poprostu nie mam tyle wolnego czasu, strasznie chciałam do niej chodzić:) mam nadzieję tylko,że jakoś wytrzymam finał, papa:)

Gość marzenka35
niestety nie znam zadnych stron z cwiczeniami.Jednak ja sama do 9 miesiaca na rowerze jezdzilam i bardzo duzo chodzilam.Mialam takze pilke duza gumowa na ktorej sie swietnie mozna zrekaksowac.Maja takie tez w salach porodowych.Siadalam na niej i krecilam biodrami zeby miesnie miadnicy wycwiczyc.Wiem ze jest duzo ksiazek w sprzedarzy na ten temat.Porod mialam krotki 2 godziny i to przy pierwszym dziecku.Praktycznie przez cala cieze bylam bardzo aktywna i robilam wszystko jak i dawniej.Powodzenia