Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blue_lagoon

ból piersi - co może oznaczać?

Polecane posty

Gość blue_lagoon

Hej, pierwszy raz w życiu bolą mnie piersi. Pobolewają całe i czuję też sutki, mrowienie jakby. Czy to może być związane z owulacją? (jestem właśnie 14 dni po miesiączce). Zaznaczam, że nigdy przedtem nie miałam takich dolegliwości...

Gość Ellii
To na 100% ból towarzyszący owulacji :) Może potrwać aż do miesiączki, ale niekoniecznie. Nie martw się :) Odczuwam to samo :) Zespół napięcia przedmiesiączkowego.

Gość blue_lagoon
hmm... nie no, spoko... tylko kurcze, mam ponad 20 lat i nigdy nie narzekalam na cos takiego! dlatego mnie to dziwi...

Gość blue_lagoon
up...

Gość Ellii
To nie jest nic dziwnego. Mnie nie zawsze bolą, ale podczas tego cyklu bardzo :( Wiem od ginekologa, że nie ma się czym martwić.

Gość blue_lagoon
up...

Jasne, że może to być przyczyną bólu piersi. Na Twoim miejscu nie martwiłabym się na zapas, tylko odczekała do przyszłego miesiąca, jeśli sytuacja sie powtórzy zrób badania hormonalne, bo być może, że odrobinę się \"poprzestawiały\".

Gość blue_lagoon
up...

Gość Moniaxa
Tak,Anka ma racje.Czasami jest tak,ze proporcje hormonow w organizmie zmieniaja sie.Moze tak sie stac pod wplywem stresu,wielkiej radosci,depresji,zmiany miejsca zamieszkania czy klimatu.?Jesli bardzo cie to martwi to faktycznie zrob badania poziomu progesterony i estradiolu. Ale seryjnie-nie martw sie tym bo to czeste zjawisko u kobiet:) ...niestety;) Pozdrawiam

Gość blue_lagoon
dzieki za wszystkie wypowiedzi, troszke mnie uspokoily... od przyszlego miesiaca planuje zaczac brac tabletki, moze te dolegliwosci znikna dzieki nim... pozdrawiam!

Znam to doskonale. Dobrym lekiem na tego typu dolegliwości są krople-MastodynonN, dostępne bez recepty, ale lepiej skonsultować z lekarzem, kosztują ok 35zł, ale gwarantuję, że pomagają...:-)

Znam to doskonale. Dobrym lekiem na tego typu dolegliwości są krople-MastodynonN, dostępne bez recepty, ale lepiej skonsultować z lekarzem, kosztują ok 35zł, ale gwarantuję, że pomagają...:-)