Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MONIKA 24

zwiekszona ilość wód płodowych!!!

Polecane posty

Gość MONIKA 24

czy wyszło komuś coś takiego na badaniu USG? co to moze oznaczać i jakie może nieś konsekwencje? MOj ginekolog nie powiedzial mi, z czym sie to moze wiązać, ale kazał powtórzyć badanie USG. Jestem w 37 tygodniu ciązy, badanie było robione w końcu 32 tygodnia.

wód płodowych powinno byc okolo 1 litra.maxymalna jego ilosc jest ok 32 tygciazy, spada ok.39 tyg. jezeli masz powyzej 2 litrow wtedy mozna powiedziec ze masz wielowodzie.

wód płodowych powinno byc okolo 1 litra.maxymalna jego ilosc jest ok 32 tygciazy, spada ok.39 tyg. jezeli masz powyzej 2 litrow wtedy mozna powiedziec ze masz wielowodzie.

mi jak robili usg kilka dni przed porodem to poweidzieli ze mam za duzo wod, mowili jakimis dziwnymi dla mnie skrotami i zwrotami ale pamietam tyle ze ma byc 13jednostek a ja mialam ich 17 (cokolwiek by to znaczylo) nie mowili o zadnym zagrozeniu, zero paniki... ale za to przy porodzie jak przebijala mi polozna pecherz plodowy to i ona sie musiala przebierac i ja a salowa klela ze tyle zmywania i lozko zmienaic trzeba. nie wiem czy ze wsyzstkich kobiet tak :chlusta\" czy to bylo spowodowane wlasnie nadmiarem tych wod.. najlepiej bedzie jesli przy nasteponej wizycie dopytasz sie swojego ginekologa co i jak. pozdtawiam

Gość MONIKA 24
dzięki dziewczyny. Lekarz kazał mi raz jeszcze zrobić USG- zobaczymy, co z tymi wodami...

Lepiej mieć nadmiar niż niedobór- bylo tak w moim przypadku. Wody powinny byc na poziomie AFI 13-20 ja mialam na poziomie AFI 5. Nie przejmuj sie, to juz końcowka ciązy. Leżalam w szpitalu gdzie dziewczyna w 40 t.c miala AFI na poziomie 29 i nikt nie robil problemów. Im więcej wód tym poród nie jest aż tak strasznie bolesny.

Gość gość
Ja mialam afi 24 niby troche przyduzo ale lekarz powiedzial ze to jeszcze nie wielowodzie kazal nie panikowac