Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odpowiedzcie prosze

pytanko

Polecane posty

Gość odpowiedzcie prosze

czy czop wychodzi przed samym porodem czy moze sie tak stac tydzien wczecniej? i jaki ma wyglad,prosze odpowiedzcie

Moze byc na tydzien przed, 2 tyg.przed. Ma wyglad sluzu, takiego ciagnacego ( przynajmniej tak bylo u mnie, pojawil sie na tydz.przed, w miare jak zblizal sie dzien porodu zmienial kolor z przejrzystego na kremowy a potem podbiegal delijatnie krwia). A jak jest u innych to tego nie wiem. Ale u mnie to nie byl taki sluz jak normalnie a wlasnie taki ciagnacy, :) momentami jak przepraszam za sformulowanie gluty z nosa.

Gość odpowiedzcie prosze
no ja na bieliznie mam taki wlasnie w konsystenci bialka ale brazowe a jestem na poczatku 39 tyg wic nie wiem czy sie juz cieszyc ze cos sie zaczyna Wielkie dzieki za odpowiedz

Gość odpowiedzcie prosze
Dziekuje! zycze ci milego i spokojnego dnia!

Gość a co to jest ten czop
? W ciazy jeszcze nie jestem, ale tak na przyszlosc pytam :)

Na kilka dni przez porodem zwykle pojawia się na bieliźnie lekko brunatny ślad. Jest to \"zchodzący\" czop z szyjki macicy, który do tej pory zapezpieczał ciążę przez infekcją,

Gość żabulek
u mnie pojawił się dokładnie na 12 godzin przed wykluciem się na ten świat mojego Jakubka.....więc miej się na baczności :) pozdrawiam bardzo serdecznie

Gość zwierynka
czop ma wygląd taki jak kakao zmieszane trochę z krwią a troche śluzu .u mnie pokazał sie 1 dzień przed porodem,a to może być już blisko u Ciebie.on wylatuje bo szyjka macicy sie powoli rozwiera do porodu.czyli małe niewyczuwalne skurcze go wypychają .pozdrawiam i trzymam kciuki

Mi rano, przed porodem na bieliznie pojawily sie plamki z krwia. godzine przed porodem wyszedl czop. to nie bylo jak uplawy. to bylo mnostwo sluzu, takiego zbitego, twardawego, jak galareta. to bylo z krwia. godzine pozniej odeszly wody i zaczelo sie. rodzilam 19 godzin. warto bylo! pozdrawiam.