Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze nie mama

PROSZĘ POWIEDZCIE MI WSZYSTKO O CIĄŻY...

Polecane posty

Gość jeszcze nie mama

Cześć! Chciałabym wiedzieć w miarę wszytsko na temat ciąży, oczywiście nie chodzi mi o jakąś naukową terminologię i schematy opisane w fachowych książkach, tylko informacje i Wasze przeżycia. Mam dopiero 19lat i niewykluczone że kiedyś będę miała dzieciaczka (w sumie to już teraz o tym marzę, ale jest jeszcze trochę za wcześnie ;) ). Chciałabym wiedzieć jak to jest mieć taką fasolkę w brzuszku, jak się czułyście podczas ciąży, jak wyglądało Wasze ciało w czasie ciąży i po porodzie... Jak wyglada porod?! Wszystko, wszystko... Dotarlo do mnie, ze ja nic na ten temat nie wiem... Pozdrawiam serdecznie!!

Gość tym mlodym
... to trzeba wszystko pod nos podsuwac. Moja droga - cale to forum jest o maciezynstwie - od starania sie o dziecko, poprzez ciaze, porod, az do pielegnowania i wychowania - po prostu poczytaj rozne topiki. Polecam tez rozne strony dla mlodych mam i "jeszcze nie mam": www.bajbus.pl www.dziecko-info.com kobieta.gazeta.pl www.maluchy.pl www.noworodek.pl W samym Internecie jest taka masa informacji, ze wystarczy tylko reka siegnac - troche wysilku. Zgromadzone tu osoby moga Ci pomoc rozwiac rozne watpliwosci, poradzic itp. ale nie beda za Ciebie wykonywac pracy. Ze tez wam, mlodym ludziom, nie wstyd tylko wyciagac reke.

Gość jeszcze nie mama
Oj nie przesadzaj. Moze niektore Mamy chca o tym napisac, skoro Ty nie chcesz to naprawde takie komentarze sa zbedne.

Gość ale ważna się zrobiła bo
zapewne już mamuśka i nie chce pomóc młodej dziewczynie! :p

Gość zadna przesada
temat ciazy jest tak zlozony, ze przeciez ksiazki na ten temat pisza. Czego zadasz 'mloda mamo'? W skrocie mozna napisac, ze swietne uczucie, radosc bycia mama plus makabryczne zmeczenie, niedosypianie, czy moze nudnosci w czasie ciazy. A cos wiecej? Bosh! Ksiazki, ksiazki pisza - wiec czytaj! Ot co! Temtow sporo na forum. Ksiazek sporo. Stron w necie sporo. Nic dodac nic ujac. Wiecej wysilku!

Gość co innego teoria a co innego
praktyka! dziewczyna chce się dowiedzieć coś o ciąży od kobiet, które przez "to" przeszły.

Gość ja też mam 19 lat i
też chciałabym mieć już dzieciaka mój chłopak zresztą też ale studia przedemną i jetsem za młoda.zresztą chce dziecku zapewnić wszystko czego bedzie potzrebowało,i nie martwić się ,że nie starczy mi na pieluchy. :)

Gość do jeszczeniemama
Widzisz tu pelno tematow i nie chce ci sie najpierw poczytac tylko od razu zakladasz nowy temat. Komu sie bedzie chcialo opisywac a jak juz nie zrobi tego wiele osob wiec zasmiecasz tylko kafeterie. Rada: Jest tutaj TERMIN GRUDZIEN, jak sie domyslasz dziewczyny na nim sa juz z calkiem duzymi brzuszkami, jesli naprawde chcesz sie czegos dowiedziec i poczytac dlaczego nie przeczytasz tego tematu - tam wszystko oparte na faktach i pisane swojskim jezykiem. Pozdrawiam. :-(

Gość jeszcze nie mama
Czytalam ten topik juz jakis czas temu! Dziewczyny fajnie pisza, ale nic o samym porodzie powiedziec mi nie moga poniewaz chyba wszystkie czekaja na pierwsze dziecko. Nie rozumiem po co sie czepiasz, i umoralniasz mnie. Jesli nie chcesz odpowiadac to nie pisz nic...jaki to ma sens! Jesli sadzisz, ze to zasmiecanie forum to juz Twoje zdanie, bo z tego co widze to co ktorys topik pojawia sie "jaki tusz do rzes wybrac, jaki podklad" itp, itd i to jest prawdziwe zasmiecanie. I blagam oszczedz komentarzy, jesli nie chcesz odpowiedziec na moje pytania!

Gość ___
o wszystkim jest napisane na tym forum - o porodzie rowniez, sa tu topiki mam, ktore dopiero zaszly, mam, ktore koncza ciaze, mam, ktore wlasnie urodzily oraz mam, ktore maja juz spore dzieci gdybys troche poczytala - wiedzialabys, ze zadasz takiej ilosci informacji, ktorej nie da sie opisac za jednym razem