Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mel

7- miesięczny maluch nie chce spać w dzień !

Polecane posty

Gość mel

Problem mam duży bo mały nie chce spać za dnia. Spi 1 godzine i to tylko na spacerze i po za tym ani minuty dłużej. Już niewiem co robić, przecież to troche nienormalne !

Gość haaaaaa
pierdolnij krzesłem z całej siły w łep.Nie chcemy w naszym społeczenstwie nienormalnych dzieci.Albo lepiej zakiś w beczce z kapuchą

a ile dzidzia spi wnocy?? i jak spi?? nudzi sie czy twardo przesypia noc?? dobrze ze chociaz godzinkę :-) mój synek ma 2 lata a i 3 godziny potrafi w dzien spac ale chodzi spac koło 10 i wstaje około 7 rano nie martw się dzieci same wiedza kiedy spać :-) pozdrawiam ps pogadaj z pediatrą ale według mnie to nic złego ze nie chce spać

spolczuje. Widzisz moj w trzeciej dobie przespal moze ze 20 min. Niestety probowalam chyba wszystkiego jesli chodzi o sen. Teraz ma 16 miesiecy i dalej sppi jak mu sie uwidzi. Dostawal syropki, czopki, czytalam co tylko sie dalo i dostosowywalam sie, wszystko na nic. Czasem tak jest, ze dziecko jest silne i samo reguluje sobie dlugosc snu, czasem odczuwa, ze Ty jestes zdenerwowana.....powiem tak, przestan sie tym przejmowac i Ty dostosuj sie do malucha. Tak jest szybciej i spokojniej. Ja na swojego juz machnelam reka. Czasem spi 3,5 godz. w ciagu dnia czasem cale 20 min. I nie ma na niego reguly.

Gość mel
Dzięki Renika i Ola26 za kontakt Mój mały niestety ale nocy również nie przesypia. Budzi sie nieraz po 6 razy i wtedy go podnosze, przytule i śpi dalej. Lekarka tłumaczy to pojawiającymi się ząbkami. Lecz jeśli te nocne pobudki nie miną to poprosze o konkretne działanie. Nastawiłam sie w ciąży że z maluszkiem nie jest łatwo, że będe musiała wstawać nocy..itd...itp... Ale jeśli wstaje nieraz do niego w nocy po nawet 8 razy a w dzień zmruży oczka na godzine to ja po południu już padam a on kipi energią. Daleko nie sięgając, właśnie zasnął po całym dniu podczas którego spał 1,5 godz. Pozdrawiam Was Mamuśki !!

Gość do mel
mam ten sam problem coraczka energiczna w nocy taz wstaje co chwila a to smoczek a to co inego probowalam ignorowac ale nic nie dalo malutka tylko bardziej plakala.Jestem tez strzepkiem nerwow co odbija sie na moim mezu ale mysle pozytywnie ze to przez zabkowanie i niedlugo chociaz noc przespie wiecej dzieci nie planuje napewno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość mel
Mój mały smoczka miał tylko raz- w drodze z porodówki do domu, także ten temat upada. Zazdroszcze niektórym mamom tego że wcisną smoka i dzieciak śpi. Mój mały smoczkiem strzelka na jakieś 30 cm. przed siebie. Właśnie miałam przed chwilą mega płacz przez 30 minut , tłumacze to ząbkami a dokładnie jego górną jedynką. Wiesz co, jak przjdzie mi w nocy wstać to pomyśle że nie jestem sama może będzie mi rażniej. No to życze przespanej nocki !!

Gość tez mattka
Urodzilam dziecko razem z moja szwagierka,roznica jest tylko niecale trzy tygodnie, moje dziecko zawsze spalo w poludnie a jej nie chcialo,tez miala ten problem.I tak jest do dzis ,ze jej dziecko nie spi w dzien. Ja staralam sie razem z nim lezakowac i pokazywac mu od poczatku jak to jest wazne, co jest najwazniejsze ze powinno sie to robic regularnie przez jakis okres, a dziecko powinno sie nauczyc, natomiast moja szwagierka raz robila, a raz sobie gdzies na "klachy " wyszla,,,,,,,,,,,,dziecko jest wtedy rozibite i samo nie wie o co chodzi. Nikt inny jak my same musimy im pewne rzeczy "wpoic",to brzmi moze brzydko ale dziecko sie niestety uczy od nas . Wiem ze juz taki maly maluszek umie wykorzystywac nas ,rodzicow. Serce mi sie nie raz i nie dwa kroilo ale dalam rade i jestem pewna ze i tobie sie to uda:) Duzo cierpliwosci ci zycze:)

Gość tez maatka
Zapomnialam ci dodac ze jesli malutki nie chce smoczka to mu nie wciskaj na sile, wyjdzie mu to tylko na dobre :) Potem gdy bedzie mial kolo trzech latek bedziesz musiala zaczac nastepna walke "jak sie go pozbyc", a jest bardzo ciezko wytlumaczyc malemu aby go nie cmockal, Ja walczylam trzy tygodnie i udalo mi sie.Wkoncu sam oddal MIKOLAJOWI dla malenkich dzieci;););) pa

To prawdziwy dramat gdy maluch spać nie chce. znam to z autopsji.. moja córka też nie lubiła spac ani w dzień ani w nocy. czasem zdarzało sie,ze rzesypiała ładnie noc i dzremala w dzień a czasem nie spałą do 3 nad ranem a w dzień po 15 min co godzinę. Nie tolerowała smoczka. Czasem kladlam sie w dzien koło niej i przytrzymywałam,zeby na chwilę znieruchomiałą, żeby sie nie miotała.. i to był jedyny sposób,zeby w dzień na godzinę usnęła. Nic innego nie pomagało. Na Pocieszenie, ktos mi powiedział,ze dzieci, które nie lubią spać są bardzo ciekawe świata i bardziej inteligentne...cóż z tego ,ze ja rozum traciłam ;) jak mawiała moja prababcia : zanim dzieco wychowasz sam staniesz się małpą. na koniec powiem,ze córka ma lat 8, tryska energią i spac nie lubi

To prawdziwy dramat gdy maluch spać nie chce. znam to z autopsji.. moja córka też nie lubiła spac ani w dzień ani w nocy. czasem zdarzało sie,ze rzesypiała ładnie noc i dzremala w dzień a czasem nie spałą do 3 nad ranem a w dzień po 15 min co godzinę. Nie tolerowała smoczka. Czasem kladlam sie w dzien koło niej i przytrzymywałam,zeby na chwilę znieruchomiałą, żeby sie nie miotała.. i to był jedyny sposób,zeby w dzień na godzinę usnęła. Nic innego nie pomagało. Na Pocieszenie, ktos mi powiedział,ze dzieci, które nie lubią spać są bardzo ciekawe świata i bardziej inteligentne...cóż z tego ,ze ja rozum traciłam ;) jak mawiała moja prababcia : zanim dzieco wychowasz sam staniesz się małpą. na koniec powiem,ze córka ma lat 8, tryska energią i spac nie lubi

Gość wrzos
nie napisałaś czy tylko nie śpi,czy płacze.Jak go karmisz?

Gość mel
WŁAŚNIE KOŃCZE KARMIENIE MLEKIEM Z PIERSI ( LECZ ODCIĄGAŁAM I PODAWAŁAM BUTELKĄ). JEST BARDZO POGODNYM CHŁOPCEM , MAŁO PŁACZE ALE JEŚLI ZBLIŻA SIE POPOŁUDNIE TO ZE ZMĘCZENIA DAJE POPALIĆ. WTEDY PRZYSPIESZAM KĄPIEL , TAK O 18. LECZ TO NIE DAJE ZBYT DOBREGO REZULTATU BO PRZEMĘCZONY POTRAFI BUDZIĆ SIE CO GODZINE. DZIS NA SPACERKU N.P. SPAŁ OD 12 W POŁUDNIE 2.5 GODZ. W TEJ CHWILI DOPIERO ZACZYNA GO DOPADAC GŁUPAWKA. PORA KĄPAĆ. NIEWIEM , MOŻE JEGO ORGANIZM TAKIEGO RYTMU POTRZEBUJE. DZIĘKI ZA ZAINTERESOWANIE MOIM PROBLEMEM I PRZEPRASZAM ZA DUŻĄ CZCIONKĘ ALE LUBIE TAK PISAC.

moj ma juz 8 m-cy i jest tak samo, wlascwie to on od ok 3m-ca spi w dzien po 30min. Bardzo zadko zdaza sie mu przespac wiecej. Spi zwykle 2x30min, a w nocy spi ze mna bo inaczej wogole bym sie nie wyspala. Wlasnie zbieram sily zeby zaczac z nim walczyc w nocy...och jak o tym pomysle to juz wiem jak bedzie ciezko:/ Smoczka oczywiscie nie chce, bo ma mojego cyca i smoczek tylko go bardziej zlosci. W nocy jak na poczatku spi w lozeczku i sie obudzi i podejdzie do niego ktokolwiek inny niz ja to sa takie cyrki, ze nikt nie chce z nim byc w nocy:) Pozdrawiam