Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ***iksińska***

doświadczone mamy prosze o pomoc

Polecane posty

Gość ***iksińska***

Witam ! mam taki problem...jestem w 20 tygodniu ciąży, często mam problemy z załatwianiem się i dokuczają mi hemoroidy, stosuję maści ale dzis zauważyłam coś dziwnego, gdy próbowałam oddać stolec poczułam takie dziwne zgrubienie w okolicach odbytu, to taka jakby narośl wychodziła ze środka a potem się schowała.....dziewczyny co to moze być, czy to jest niebezpieczne, może coś wiecie na ten temat, będę wdzięczna za odpowiedzi...pozdrawiam

Ja też miałam problemy z załatwianiem podczas ciąży, pomógł mi Nutriplant, do kupienia w aptece bez recepty, a ta narośl czy zgrubienie to hemoroid, te dolegliwości podczas ciąży nasilają się, jeżeli Ciebie to nie boli, to nie przejmuj się tym.....pozdrawiam, pa!

Gość wrzos
Musisz zwracać uwagę czy nie będzie krwawił. Powiedz o tym lekarzowi,a on przepisze Ci coś odpowiedniego.

Witaj, żeby zmniejszyć dolegliwości albo chociaż ich nia nasilać, powinnaś strać się nie napinać mocno w żadnej sytuacji mięśni brzucha, staraj się unikać zaparć (więcej owoców - jabłek nie obieraj ze skórek, dobrze robią też suszone śliwki - o ile nie masz cukrzycy, pij więcej wody mineralnej). W toalecie nie przyj mocno na stolec, raczej poczekaj cierpliwie aż Twoje jelita się zdecydują. Nie hamuj odruchów kichania i kaszlu. Zwykle dolegliwości po rozwiązaniu ustępują. Bądź cierpliwa i, jeśli to Cię pocieszy, to bardzo wiele ciężarnych ma problemy z hemoroidami. Pozdrawiam.

Witaj, żeby zmniejszyć dolegliwości albo chociaż ich nie nasilać, powinnaś starać się nie napinać mocno w żadnej sytuacji mięśni brzucha, staraj się unikać zaparć (więcej owoców - jabłek nie obieraj ze skórek, dobrze robią też suszone śliwki - o ile nie masz cukrzycy, pij więcej wody mineralnej). W toalecie nie przyj mocno na stolec, raczej poczekaj cierpliwie aż Twoje jelita się zdecydują. Nie hamuj odruchów kichania i kaszlu. Zwykle dolegliwości po rozwiązaniu ustępują. Bądź cierpliwa i, jeśli to Cię pocieszy, to bardzo wiele ciężarnych ma problemy z hemoroidami. Pozdrawiam.

Witaj, żeby zmniejszyć dolegliwości albo chociaż ich nie nasilać, powinnaś starać się nie napinać mocno w żadnej sytuacji mięśni brzucha, staraj się unikać zaparć (więcej owoców - jabłek nie obieraj ze skórek, dobrze robią też suszone śliwki - o ile nie masz cukrzycy, pij więcej wody mineralnej). W toalecie nie przyj mocno na stolec, raczej poczekaj cierpliwie aż Twoje jelita się zdecydują. Nie hamuj odruchów kichania i kaszlu. Zwykle dolegliwości po rozwiązaniu ustępują. Bądź cierpliwa i, jeśli to Cię pocieszy, to bardzo wiele ciężarnych ma problemy z hemoroidami. Pozdrawiam.

Witaj, żeby zmniejszyć dolegliwości albo chociaż ich nia nasilać, powinnaś strać się nie napinać mocno w żadnej sytuacji mięśni brzucha, staraj się unikać zaparć (więcej owoców - jabłek nie obieraj ze skórek, dobrze robią też suszone śliwki - o ile nie masz cukrzycy, pij więcej wody mineralnej). W toalecie nie przyj mocno na stolec, raczej poczekaj cierpliwie aż Twoje jelita się zdecydują. Nie hamuj odruchów kichania i kaszlu. Zwykle dolegliwości po rozwiązaniu ustępują. Bądź cierpliwa i, jeśli to Cię pocieszy, to bardzo wiele ciężarnych ma problemy z hemoroidami. Pozdrawiam.

Gość mus truskawkowy
Nie martw się to hemoroidy jak urodzisz dzidziusia to wszystko minie wiem bo tez mialam podobne problemy lekarz który Cie prowadzi napewno cos Ci na te dolegliwosci przepisze.