Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekoladowa ja cała

BLOK CZEKOLADOWY

Polecane posty

Gość MIKUSKA - pol szklanki wody.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MIKUSKA - pol szklanki wody.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MIKUSKA - pol szklanki wody.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MIKUSKA - pol szklanki wody.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Do EELOA
Bez cukru? Pewnie wyjdzie,ale trudno powiedziec jaki bedzie w smaku.Moze troche mniej cukru?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Do EELOA
Bez cukru? Pewnie wyjdzie,ale trudno powiedziec jaki bedzie w smaku.Moze troche mniej cukru?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Milka 52
Oj dziewczyny, narobilyscie mi ochoty na ten blok. Nie robilam go juz kilka lat , ale teraz to juz musze zrobic. Moze wyprobuje mleko granulowane , bo chyba rzeczywiscie jest troche tansze .Sprawdze w sklepach , bo nie mam pojecia jaka jest cena.Pa!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Pan Fekala
Co to jakiś nowy elelent słynnej diety kałowej ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czekoladowa ja cała
jesli już to diety kakaowej a nie kałowej, choć znam dzieci które mówią kałko zamiast kakałko :-D dziewczyny a tak na poważnie to: paczka 250 gram mleka granulowanego u mnie kosztuje 3 złocisze a w proszku 4 złocisze (chyba że witaminizowane to 7 złotych za 350 gram),tyle, że chyba 250 gram to tylko 2 szklanki :-( (chyba). ja ponieważ debiutowałam to nie kombinowałam z mlekiem i zrobiłam z tym w proszku-ale jak spróbujecie z tym granulowanym koniecznie dajcie znać jak wyszło. Jedyne innowacje jakie wprowadziłam to: pokruszyłam 2 duże wafle tortowe - dzięki temu blok był taki mięciutki a jednak chrupiący no na prawdę coś fajnego wyszło... dodałam rodzynek, posiekanych orzechów włoskich i troche wiórków kokosowych - paluchy lizać 😍

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość TAKI ODZEW W SPRAWIE BLOKU
CZEKOLADOWEGO, NIE DO WIARY !!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Milka 52
Ja zastanawiam sie nad biszkoptami,moze sprobuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czekoladowa ja cała
no i jak? próbowałyście już z mlekiem w granulkach i biszkoptami? jak wyszło? napiszcie jakie udziwnienia stosujecie bo ja się rozochociłam i następny blok zamierzam zrobić rafaello-biały!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zrobiłam mój blok wczoraj, pycha, słodki jak diabli :):):) ale: jakiś jest rzadki niestety stał w lodówce całą noc i z tego co pamiętam to nie ten sam blok co kiedyś, a dałam tylko pół szklanki wody, coś jest nie tak. hmmm

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
halo, no ja tez zrobilam pycha jak 150, ale tez bym plynny!!! NAwet go do zamrazalki wsadzilam i nic!! Nie wiem co zrobilam zle, moze to mlko granulowane? W proszku kosztowalo 8zł, wiec kupilam za 2,70 granulowane - myslicie ze to przez to?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja kupiłam zwykłe w proszku, może więcej niż 3 szklanki trzeba tego mleka. Nic, będę probować aż w końcu wyjdzie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja-23
Ja daję całe opakowanie mleka w proszku - 500g i szklankę wody(i pozostałe składniki oczywiście). Jest gęsty przed wstawieniem do lodówki a po schłodzeniu trudno go ukroić. Pycha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kielanka
mnie też przyszła ogromna ochota na taki bloczek. Z czasów dzieciństwa pamiętam, że mama dodawała do niego śliwki suszone. Smak tych sliwek w połaczeniu z czeoladkową masą wspominam do dziś. Pozdrawiam wszystkie czekoladowe potworki ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czekoladowa ja cała
słuchajcie j adałam tylko 250 g tego mleka w proszku i wcale nie wyszło rzadkie-jedlismy jeszcze tego samego wieczoru, którego robiłam...hhhmmmm...ciekawe, może to faktycznie od mleka w granulkach???choc ktos pisał, że robił z proszku i też rzadkie...ja nie weim czemu....mnie wyszło w sam raz bo ładnie sie ktoriło nie krusząc ale i nie mażąc na nożu...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cirilla_fiona
może to troszkę naiwne pytanie.... ale... to kakao to takie zwykłe prawda? nie granulowane?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tak zwykle kakao

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tak zwykle kakao

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czekoladowa ja cała
a ja dałam kakao już takie słodzone rozpuszczalne-granulowane też może być-tylko trzeba pamietać aby zmniejszyć ilość cukru!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
powiem wam, ze chyba znowu w weekend zrobie... moze tym razem wyjdzie - dodam wiecej mleka. Albo z dwa tygodnie, w morde jeża - dietę przecież mam! :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kielanka
zrobiłam blok czekoladowy z wiekszej ilości mleka a i tak był zadki. Nie wiem, moze to kwestia tego mleka - moje było z Krotoszyna. Wzięłam też troszkę mniej cukru a i tak było diablenie słodie. Dodałam moje ukochane śliwki suszone ale i tak to nie był ten smak co kiedyś. Kiedy blok był już zastygniety pomyślałam ze przydałoby się w nim troszke alkoholu. Pokropiłam więc całość wódeczką czyścioszką i blok od razu zyskał na smaku. Pozdrawiam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do kielanka
no ten pomysł z wódeczką to pierwsza klasa, też musze wypróbować...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
do czekoladowa ja cała --> a ile dodalas cukru do kakałka granulowanego? bo zazwyczaj takiego używam więc bez sensu kupować specjalnie inne...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czekoladowa ja cała
ja zmieniłam proporcje z przepisu na blok z pierwszej strony i dałam 1/3 szklanki cukru-może troszkę więcej i szklanke nie cała kakałka granulowanego bo ono już słodkie jest.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Allora
Własnie napadła mnie wielka ochota na blok czekoladowy.Dzięki za przepis ,bo sama nie wiedziałabym jak go zrobić.Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość czekoladowa ja cała
a ja wpadłam na pomysł - zrobię na gwiazdkę pod choinkę w preznecie dla moich bliskich takie kulki z bloku czekoladowego tylko obtoczone w posiekanych orzechach laskowych (ostatnio udało mi się bardzo tanio zakupic na ryneczku:-D), może nawet z orzeszkiem w środku lub kawałkiem wafelka waniliowego...nie weim czy juz pisałam ale zrobiłam biały blok~!!! co prawda nie czekoladowy a kokosowy ale jest równie pyszny szczególnie oba w połączeniu-mniam!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×