Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

renika

Starające się - przyszłe mamusie

Polecane posty

Kochane dziewczynki. Postanowiłam aby te które przeszły swoje zaczęły wpisywac się tutaj. O tym jak im idą starania, jak sie czują. Zamknijcie temat \"Ciąza... - dlaczego\" Sam temat już budzi gorzkie wspomnienia. Zacznijcie nowy rozdział! Wpisujcie się. Będę Was wspierała :-)

Gość atca
OK zapisuje sie ;) Ale i tak oba topiki bede odwiedzac, żeby byc przy tych które przezyły to co ja i żeby im mowić że da sie dalej życ, poki jest nadzieja. A ja mam ogromną nadzieje i sialna wiare, ze urodze wkrotce slicznego mojego ukochanego i upragnionego bobaska

właśnie po to ten nowy topik dla takich jak Ty czy ja.. ja sie bede starała za jakiś czas a uwazam ze powinnyscie zamknąć temat poronienia a skupić się na działaniu w kierunku nowej tak pragnącej ciązy :-)

Gość Dioda
Taki topik juz jest:)

no to sobie niech jest :-) moja pomyłka bo nie poszperałam :-) jak nie chcecie sie nie wpisujcie :-( pozdrawiam

Gość olala
Witam, widzę tu znajome "twarze"🌻 ja jednak dzis w kiepskim nastroju, możecie przeczytać na naszym starym topiku, tu nie będę smęcić.Chyba jeszcze mój nastrój bardziej pasuje tam. :)

ale mam nadzieje ze jak sie nastrój poprawi bedziecie sie wpisywały pozdawiam 👄

Olala mozesz smęcić, ja ciebie wysłucham i zasieje nadzieje :-) Ten topik powstał bo chce abyscie wpisywały swoje starania o dzidziusia, kiedy minie ten okres postu, kiedy nowa nadzieja wstąpi w was! Chciałabym być z Wami wtedy :-) Pozdrawiam

Olala mozesz smęcić, ja ciebie wysłucham i zasieje nadzieje :-) Ten topik powstał bo chce abyscie wpisywały swoje starania o dzidziusia, kiedy minie ten okres postu, kiedy nowa nadzieja wstąpi w was! Chciałabym być z Wami wtedy :-) Pozdrawiam

Gość atca
Hellou!! Zatem wrzucam temat temperaturowy i kalendarzykowy:) Folik mysle pominiemy bo o nim to pewnia kazda juz słyszła (przyznam wam sie ze o foliku to sie dowiedziałam od mojej lekarki, podczas wizyty jak podejrzewałam cięże:) pozdrawiam p.s. ciekawe czy napisze tu kiedys jakis przyszły tatus:)

Gość gnieka
Chciałabym kiedyś zapisać się do tego topiku ale ja musze odczekać co najmnie 6 miesięcy.A psychcznie,kto to wie???????????????????????????? Ale będe tu zaglądała i trzymała kciuki.Pa pa buziaków sto dwa.

Gość olala
Cześc moje drogie na naszym drugim topiku napisałam to co wiem o mierzeniu temp. oto moja wiedza: codziennie mniej wiecej o tej samej porze, wiec koło 7 rano {z odchyleniem do 1 godziny}, koniecznie przed wstaniem z łóżka, mierzę w pochwie przez ok. 5 minut,( można też pod językiem 8 min.) Atca pisze, że kupiła termometr elektroniczny, nie wiem jak nimi się mierzy. Trzeba jednak zawsze mierzyć tak samo i tym samym termometrem. No i potem zapisujesz wynik. najlepiej narysować tabelkę : poziomo dni cyklu 1-..., pionowo temperatury od 36,2 do np.37,6 co jedną kreseczkę i na tej tabelce zaznaczasz swój wynik. Dni cyklu tyle piszesz, jakie masz cykle, pierwszy dzień cyklu to oczywiście pierwszy dzień miesiączki, zaznaczasz ją w tabelce, a po niej zaczynasz mierzyć. Zwykle temp. Jest koło 36,5/6, przed owulacją spada do 36, 4/3, a potem gwałtownie wzrasta do prawie 38 i to oznacza, że odbyła się owulacja, potem ta temp. Podwyższona powinna się utrzymywać i po dwóch dniach jej trwania, okres płodny się kończy. Tyle wiem, tak robię, jeśli któraś z Was wie na ten temat coś więcej, albo inaczej to proszę o poprawki. acha, i o dawaniu tatusiom foliku też tam pisałam, podobno warto! zaczęłam ćwiczyć i proszę o pozytywne wibracje. buziaki 🌻

Ten topik jest załozony dla Kobietek tak jak wspominałam o przejściach, które przeżywaą tragedie... i one jesli bedą chciay sie wpiszą... Cieszę sie ze sie wpisujecie Ja tez brałam kwas foliowy zanim zaszłam i do 6 miesiąca... Mierzyłam temperature, samobadałam szyjkę znałam swój cykl na wylot. Poznałam własne ciało i to pomogło zajść :-) No i kochający mąż sie do tego przyczynił Pozdrawiam

acha dla tatusiów przyszłych dobre tabletki z cynkiem jak dobrze pamietam one dpbrze wpływają na plemniczki

acha dla tatusiów przyszłych dobre tabletki z cynkiem jak dobrze pamietam one dpbrze wpływają na plemniczki

Gość trochę bez sensu
jest dublowanie topików, zwłaszcza, że jest niesamowicie oblegany tn dla kobiet, które chcą zostać mamami... Ale masz rację. Pewnie ktoś się znajdzie, kto będzie dublował wypowiedzi! :p Pozdrawiam!

nie rozumiesz zajrzyj na topik \"ciąza obumarła-dlaczego\" te dziewczyny chce nastawic pozytywnie aby zaczęły wpisywac co nowego, aby juz sie nie zamartwiały a ciebie prosze o niekomentowanie czegoś co Ciebie nie dotyczy pozdrawian

nie rozumiesz zajrzyj na topik \"ciąza obumarła-dlaczego\" te dziewczyny chce nastawic pozytywnie aby zaczęły wpisywac co nowego, aby juz sie nie zamartwiały a ciebie prosze o niekomentowanie czegoś co Ciebie nie dotyczy pozdrawian

Gość Lidzia
O to ja tez sie tu zapisuje , staram sie o dzidziusia i sama nie wiem czy cos z tego wyszlo, dowiem sie o tym w najblizszych dniach. Jesli ktos ma ochote to moze poczytac o moich staraniach w "czy ktoras odczowa to co ja?"-to naprawde malenki topik wiec napewno nie przemeczycie. A wiec zyczcie mi powodzienia -i nie dziekuje ale chyba i tak nic z tego...buuu!

Gość Etkapetka
Hej!! Ja chyba też zacznę się wpisywać :) Renika ale Ty masz w sobie siłe :) Cały czas nas ciągniesz i pchasz do przodu.... Dziękuje!! Czy te tabletki z cynkiem mają jakąś nazwe?? Może warto je podać mężusiowi?? A czy z tym kwasem foliowym to też prawda ? Jeśli możesz to napisz mi coś o tym jak się bada szyjkę macicy. Dziękuje!!

Co do tabletek z cynkiem - najlepiej zapytaj gina. Bo ja nie pamietam nazwy. Kwas foliowy nie zaszkodzi mozna dawać mężusiowi. A co do syjki to juz pisze: To samaobadanie pomoze jesli np. nie ma sluzu albo jest go mało. Bezpośrednio po okresie jest zamknieta i twarda. Znajduje sie nisko w pochwie i można ją łatwo zbadac palcem. W miarę zbliżania sie owulacji staje się miękka, lekko sie otwiera i podnosi nieco ku górze tak ze czasami palcem ciężko ją znaleźć. Po jajeczkowaniu znów sie zamyka i staje sie twarda (to zonacza dni niepłodne). Najlepeij zacznij samobadanie tuz po zakończeniu okresu. Wtedy będziesz mogła zobaczyć jak zachowuje sie szyjka podczas cyklu. Najlepiej to robic podczas brania prysznica. Ja zawsze opierałam jedną noge na wannie i wsuwałam jeden palec (najlepiej ten sam zawsze). Okrężnymi ruchami próbuje się wyczuć zewnętzrzne ujście szyjki i oceniasz jej położenie i stopień rozpulchnienia. Szyjka ma kształt kulisty lub stożkowaty i w odróżnieniu od szorstkich scian pochwy bardzo gładka. Nastepnie próbujesz znaleźć dołeczkowaty otwór i oceniasz stan. Potem przesuwasz palcami wzdłóż brzegu szyjki i sprawdzasz czy jest twarda czy miękka. Ja na początku miałam trudności ale za drugim trzeciom cyklem, włącznie z mierzeniem temperatury i obserwacja śluzu wiedziałam dokładnie kiedy co i jak Ps. Pomagałam sobie w pisaniu książką, aby jak najdokładniej opisac Tobie własnie tą metode Pozdrawiam

Renika zakładasz naprawdę ciekawe topiki. Ja nigdy nie poroniłam, ale znam dwie kobitiki, które straciły swoje maleństwa i wiem, że takie osoby potrzebują wsparcia. Mierzenie temperaturki znam. Sama mierzyłam przez rok, zanim zaszłam, ale ja mierzyłam termometrem do ucha. Mąż mi go kupił, bo nie mógł patrzeć jak co rano na wpół przytomna mierzę ją zwykłym termometrem ;) Też robiłam wykresy i też dzięki temu dobrze poznałam swoje ciało. Folik brałam na rok przed zajściem w ciąże, dokładnie na drugi dzień po odstawieniu hormonów, no i przez 16 tyg. ciąży. ja też chcę być przy kobitkach, którym się nie udało i nadal próbują. Moja przyjaciółka ma ten problem i całym sercem jestem z nią i jej mężem. Wierzę że im się uda i wam wszystkim też :) Pozdrawiam

to masz ... nie rozumiesz intencji tego topiku! nie pasuje nie wpisuj sie proste :-) magdusiu wiem wiem ze chcesz byc blisko ja tez ale sam temat przywołuje przykre wspomnienia, dlatego pomyśłałam ze jesli założe taki to dziewczynki sie przeniosą... i zaczniemy tutaj od pozytywnego nastawienia i starń o kolejną ciąze :-) jak wspominałam nie ma przymusu!! pozdrawiam

to masz ... nie rozumiesz intencji tego topiku! nie pasuje nie wpisuj sie proste :-) magdusiu wiem wiem ze chcesz byc blisko ja tez ale sam temat przywołuje przykre wspomnienia, dlatego pomyśłałam ze jesli założe taki to dziewczynki sie przeniosą... i zaczniemy tutaj od pozytywnego nastawienia i starń o kolejną ciąze :-) jak wspominałam nie ma przymusu!! pozdrawiam