Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o pomoc

prosze o pomoc

Polecane posty

Gość prosze o pomoc

witam pomozcie prosze... lekarz wykryl u mnie torbiel ponad trzy centymetrowy na jajniku ja wiem ze we wczesnym stadium ciazy to własnie przypomina torbiel mam 18lat chcialabym sie diwedziec czy istnieja jakies tabletki skuteczne na poronienie i ile czasu moze byc od zaplodnienia najwiecej by zadziałały prosze odpiszcie jak to wyglada dzienkuje....

Gość co chcesz torbiel poronic
???????????????

Gość ale ty glupia jestes
jesli lekarz wykryl u ciebie torbiel to na pewno tego z ciaza nie pomylil!!!

Gość prosze o pomoc
jesli wiecie jakie sa tabletki na poronienie wywołanie menstruacji po jakim czasie mozna je zazyc ile kosztuja i cokolwiek o nich prosze dajcie znak kadzy dzien sie dla mnie liczy.....

Gość nadia20
chcialabym ci powiedziec ze wiem co to za tabletki ale ci nie powiem bo nie wyobrazam sobie abym mogla kogokolwiek w ten sposob namawiac do zabijania swoich dzieci po drugie to bardzo dziwne z twojej strony ze myslisz iz torbiel moze okazac sie ciaza !kochanie torbiele sa na jajniku a ciaza bywa w macicy hehehehehe

Gość dobre dobre dobre
wiesz, ja walczę z torbielą na jajniku już 2 lata i jakoś to mi na ciążę nie wygląda

Gość tabletki
tabletki wczesnoporonne trzeba połknąć nei później niż 48 godzin po stosunku podczas którego mogło dojść do zapłodnienia

ja mysle ze dziewczyna wie co to jest.Mysle tez ze jesli dziecko ma byc niechciane potem. Drogie mamy ja kocham dzieci ponad wszystko i nigdy bym tego nie zrobiła. Ale po co ma sie dzieciatko meczyc. Dostepne sa tabletki postinor na recepte tylko badz za błaganiem w aptece chyba 72 godziny po stosunku. Ja tego nie mowie i nie robie dla ciebie a dla tych dzieci ktore cierpia w łonie niechciane przez nierozsadne dziweczyny matki przyszłe ale nie z wlasnej woli. Wiedz tez ze jest wiele takich jak ty ktore zrobiłyby wszystko by donosic to malenstwo.

Gość prosze o pomoc
no ok dziekuje bardzo a czy jest jakis preparat działajacy poronnie po dłuzszym czasie np po trzech tygodniach ??????????????????????????????????????????????????????????????

Gość ej ej
Może jednak pokochasz torbiela -juniora. A na przyszłość-kup sobie zestaw mały ginekolog,bo widzę,ze Cię ciągnie do tego zawodu... W takim razie jak ja miałam nadżerkę usuwaną to pewnie to był Trichomonas vaginalis (rzęsistek pochwowy), tak?

Gość ******
matko kochana ty chyba nie chodzilas na biologie bo widac ze nie masz zielonego pojecia o swojej fizjonomii. Ty naprawde uwazasz ze ciaza sie rozwija w jajniku????????????????????????????

Gość n e l
Słów brakuje... ja też od dwóch lat miewam torbiele, a w ciążę jakoś nie mogę zajść, chciałabym mieć tak jak Ty... Dziecko kochane, skoro nie odróżniasz tych dwóch rzeczy, to po co się brałaś za robienie dzieci w ogóle? poczekaj na te sprawy, aż dorośniesz! i jeszcze, jeśli takie dziewczyny zachodzą w ciążę, a te, które chcą, nie, to rzeczywiście BOGA NIE MA

Gość proszę o pomoc
nie wy mnie poprostu nie rozumiecie zostawmy tą torbiel ja chyba jestem w ciąży i chciałam sie tylko spytac jak moge w bardzo wczesnym stadium ja usunąć

Gość prosze o pomoc
jednym słowem pytam sie tylko o istnienie tabletek zastrzykow czegokolwiek na poronienie gdy minęło wiecej niz 48 godzin nie oburzajcie sie bo ja nie jestem głupia na biologie chodzę tylko okropnie się boję.......jesli ktorakolwiek z was to przechodzila to nie musze nic wyjasniac....

Gość prosze o pomoc
i nie osadzajcie mnie proszę bo skoro sadzicie ze młodziutka dziewczyna rodzi dziecko i nie ma pojecia co robic i nie ma nikogo zupełnie przy sobie jest samotna i nadal sadzi ze zycie jest piekne to wybaczcie ale ja tego piekna nie pojmuje małemu dziencku nie wystarczy samo powietrze...

Gość szczęściara1
Pomyśl lepiej, że dziecko można uszczęśliwić oddając je do adopcji, bo jest wiele takich ludzi, którzy wszystko by oddali za maleństwo, a Ty chcesz je zabić. Płakać mi się chce, gdy czytam Twoje wypowiedzi. Mam jednak nadzieję, że to rzeczywiście torbiel - to sobie możesz usuwać bez wyrzutów sumienia!

Gość mrcia
w tym wieku powinnas wiedziec jakie moga byc konsekwencje sexu bez zabezpieczenia. po za tym wydaje mi sie, ze ty wiesz wiecej niz my tu tazem wzieci razem z twoim ginekologiem

Gość alien_eliminator
Przeczytałem wszystko i podsumuję to krótko. Była tu dziewczyna, która prawdopodobnie zaszła w ciążę, szukała pomocy, lecz jej nie otrzymała. A dlatego tak się stało bo w ogóle powinna udać się do ginekologa i to jak najszybciej.Fakt jest taki,że ludzie są czasami bezduszni i kiedy ktoś poważnie pyta czy są tabletki na poronienie po 48h jeśli doszło do tego faktu to należąłoby odpowiedzieć drogie koleżanki bezmózgi i bez duszy takie jak: [ szczęściara1 ] [ mrcia ][ nadia20 ][ n e l ]. Po prostu słuchajcie mamy wokół siebie takiw istoty jak koleżanki wymienione pseudonimami powyżej, które podszywając się pod ludzi dokładają prawdziwym ludziom więcej cierpień.Więc jak nie macie komuś zamiaru pomagać to zamknąc się i spadać do statku UFO, ale to migiem!!!

Gość proszę o pomoc
alien dziękuję ......

Gość wez do reki
jakakolwiek gazete gdzie znajduja sie ogloszenia typu: zdrowie, nastepnie znajdz ogloszenie : ginekolog- szybko i skutecznie albo ginekolog- przywracanie miesiaczki farmakologicznie, bezzabiegowo koszty sa rozne zazwyczaj w granicach 800- 1000zl, koniecznie skontaktuj sie z takim lekarzem sama nic nie zrobisz! jest to niebezpieczne nawet gdybys dostala te tabletki i postanowila sama usunac ciaze istnieja zagrozenia np. krwotok albo ciaza nie do konca usunieta wtedy mogloby okazac sie ze urodzisz potworka, przy farmakologicznym usuwaniu ciazy konieczna jest opieka lekarska- tel. i pozniejsze usg dla sprawdzenia czy plod zastal do konca usuniety. Pamietaj masz 9 tyg. pozniej to juz zabieg, ktory jest o wiele drozszy i bardziej skomplikowany. Powodzenia

Gość zastanow sie co robisz
dziesieć razy a potem działaj.Ne skazuj tego maleństwa na śmierć.Dziwie sie że tak otwarcie możesz o tym pisać.Ja urodziłam martwe dziecko i wszystko bym oddała żeby je odzyskać.Przeciez mozesz oddać je do adopcji.Nie zabijaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kiedyś odbije się to na zdrowiu,a jeśli masz sumienie to do konca życia będziesz winić się za zabicie własnego dziecka.Błagam nie rób tego.Zobaczysz że je kiedyś pokochasz i wszystko napewno się ułozy.PROSZE NIE

Gość daj spokoj ty wyzej
Kobiety ktore nie chca dziecka i chca je usunac nigdy nie beda dobrymi matkami poza tym to umowne czy ona zabija dziecko czy nie dla ciebie dziecko dla innych jeszcze nie dziecko ma prawo pewnie jest mloda i samotna kasy pewnie tez nie ma mioeszkanie szkola rodzice? pomysl !! jeszcze jedno malo kobiet oddaje niechciane dzieci do adopcji wiekszosc je zabija z roznych wzgledow ze strachu z biedy z powodu szoku poporodowego, wiec lepiej teraz czy po narodzeniu? Nie wlaz w jej sumienie! to nie twoja sprawa tylko jej> kobiety ktore chca dokonac aborcji i to zrobily odczuwaja ulge a nie meke! oczywiscie nie wszystkie ale wiekszosc, prosze o pomoc nie obawiaj sie o zdrowie jesli chodzi o farmakologie nic ci nie grozi i nic sie nie odbije na twoim zdrowiu

Gość Listopad
Niestety nic nie wiem na temat usuwania ciazy...ale nie rozumiem dlaczego tutaj takie sa bezduszne wpisy. Dajcie dziewczynie zdecydowac...po to kobieta powinna miec wybor aby czynic to co jest dla niej i dla dziecka najsluszniejsze. Kobiety ktore nie chca i nie popieraja aborcji-bardzo dobrze, ale kobiety ktore sa zmuszone lub chca zdecydowac sie na aborcje powinny miec taki wybor i nikt nie powinien im tego zabierac. A juz szczegolnie te osoby, ktore tutaj obrazaja ta dzieczyne i mowia o jej bezdusznosci i glupocie. Gdzie jest to wasze milosierdzie i milosc do blizniego? A te osoby, ktore mysla ze mozna dziecko nosic 9 miesiecy, urodzic, zobaczyc, przytulic, i tak sobie je spokojnie oddac do adopcji to naprawde sie myla. To jest dopiero moim zdaniem bezduszne. Widzialam takie przypadki, gdzie kobieta zdecydowala sie donosic ciaze i oddala dziecko do adopcji. Przez cala ciaze palila papierosy, odzywiala sie delikatnie mowiac niezbyt zdrowo bo po co i tak je odda. I czy to jest wtedy dla takiego dziecka lepsze??? Czy to dziecko bedzie zdrowe, szczesliwe, kochane? Pozatym czy myslicie ze osoba mloda, bez pracy, pomocy rodziny, pomocy rzadu (bo ile ten rzad da jesli da) moze zapewnic godziwy byt dziecku- po co ma cierpiec i matka i dziecko? Prosze o pomoc-moim zdaniem lekarz i jeszcze raz lekarz. Niech on potwierdzi ciaze (jesli jestes w ciazy) i zadecyduj wtedy. Sama nie radzilabym Ci nic robic bo skutki moga byc powazne jesli nie tragiczne.

Gość jednego nie rozumiem
lekarz stwierdzil torbiel, ale zalozycielka topiku (ginekolog amator) wie lepiej, bo czytala ze wczesna ciaza przypomina torbiel! Teraz wezmie proszek na poronienie ciazy ktorej nie ma. Dziewczyno. Zrob sobie test z apteki albo z krwi i sprawdz najpierw kto mial racje - ty, czy lekarz. Bo jak usuwac cos, czego nie ma, mimo ze wmawiasz sobie, ze jest? To jakies chore!!!

Gość przestraszona
dzis uprawialam petting z moim chlopak na prezerwaywie -jak sie okazalo prezerwatywa pekla-dzis mialam ostatni dzien okresu-czy to mozliwe zebym zaszla w ciaze mimo ze nie oddal nasieniaw okolice pochwy...ale martwie sie czy ten sluz przed wytryskiem bedzie niebezpieczny?-czy jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze?

Gość przestraszona
dzis uprawialam petting z moim chlopak na prezerwaywie -jak sie okazalo prezerwatywa pekla-dzis mialam ostatni dzien okresu-czy to mozliwe zebym zaszla w ciaze mimo ze nie oddal nasieniaw okolice pochwy...ale martwie sie czy ten sluz przed wytryskiem bedzie niebezpieczny?-czy jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze?

Gość wyluzuj
skoro mialas okres wyluzuj!!! w plynie ejakulacyjnym sa plemniki i sa zdolne do zaplodnienia ale skoro mialas okres czym sie martwisz?

Gość wyluzuj
skoro mialas okres wyluzuj!!! w plynie ejakulacyjnym sa plemniki i sa zdolne do zaplodnienia ale skoro mialas okres czym sie martwisz?

Gość przestraszona
no ale jesli to juz byl ostatni dzien okresu? tym bardziej ze nie mam do tej pory regularnyc miesiaczek

Gość jesli masz
10 - 12 dniowy okres - to mozliwe :-)