Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cioteczki i meno

menopauza, odchudzanie i inne problemy 40-50letnich ciotek

Polecane posty

wiesz Cioteczko W...... twoje slowa...powstrzymaly strach;-) .....buziak

No dziewczęta, ruszyłyście paluszkami po klawiaturach... nareszcie! Ciotko W, to razem się trzymamy w klubie matek maturzystek:D , jeszcze była MIga, ale na razie nie ma dostępu do kompa. Jaki temat na ustny ma córa? Ja mam strasznego maturzystę, wszystko mu lotto. Dobrze, że ta operacja u chłopaka córci się powiodła... i masz rację teraz już tylko będzie lepiej. Junko... to jest najbardziej stresujace jak coś Ci dolega, a patrzą na Ciebia jak na kosmitę! Sama to swojego czasu przeszłam - wyniki ok, USG ok, węzły ok, a objawy jak są tak są! Wkurzyłam się i poszłam do b. dobrej pani irydolog i zielarki zarazem i sama, bez mojego informowania jej powieciała mi co mi dolega, wymieniła wszystkie objawy....później przepisała mi zioła na to schorzenie (mam bardzo słabą trzustkę) i jest ok - za pół roku kontrola. Oprócz tego wiem, że co jakiś czas muszę robić kontrolne USG trzustki... a to jest ważne jak wiesz do jakiego lekarza masz iść i o co chodzi. Jeżeli masz I gr - to gratulacje! Super! I nie ustawaj w wysiłkach dociekania co Ci jest. Całuski dla Wszystkich Cioteczek 😘 Alem się najadła tymi plackami... pękam!

Gość Zdrowiej
proponuje odzywianie organizmu! poprzez dostarczanie organizmowi tego co potrzebuje sprawiamy ze wygladamy mlodziej i zdrowiej! polecam suplementy! dzieki nim mozna w naturalny sposob uzupelnic braki witamin i mikroelementow! zapraszam do lektury! i zachecam do zdrowego zycia! www.suplementy.sklep.pl

o suplementach już wszystko wiemy... i nowe artykuły o tym, że wcale nie pomagają też mamy przeczytane - tylko działają na zasadzie placebo. Ale dzięki za linka - zawsze można poczytać :) i może pomyśleć.. a nuż prawda - wiara czyni cuda.

cmok Majusiu... widzisz ......jak fajnie ze czlek sie jednak zjawil i cos popisal od razu lepiej;-) i masz tez swoje doswiadczenia....fajnie ze jestes zdania :wyjasnic do konca... bo masz racje czasem patrza na mnie jak na kosmite.......... a mnie chwiklami sie wstyd robi z moze na prawde sfiksowalam... ale przeceiz tyle trabia - badac sie wczesniej, zglaszac symptomy bo potem bywa za pozno... mam nadzieej ze to wszystko jakos przeleci obok mnie....znaczy cos powaznego ale jakos tak ten strach czasem trzyma... i jak widac nie tylko mnie Ty doskonale to rozumiesz.. wlasnie Migusi nie ma ..... ale na pewno jak bedzie mogla to zawita Graff tez przyleci jak zobaczy jak my tu sobie gadamy ;-) a co do maturzystow...takowego nie mam ale mam w osatniej klasie gimnzajum....hahaha fajnie napisalas jemu to lotto... mojemu niby nie lotto ma zakusy na dobre oceny no takie powiedzmy jak na chlopaka to dobre ale.... zebym to ja go widziala jak sie uczy ......powaznie....to bym nie powiedziala;( a tu egzamin koncowy i do liceum trzeba sie jakowegos przymierzyc... Maja co za placki?stracilam jakis odcinek hahahah? musz wrocic chyab troche?takam zapatrzona w siebie tera atfuj! heheheh;-) 😘 wszystkim cioteczkom

chyba juz nie napisze dzis wiecej bo synecze sie chce dopchac...a nawet dzis za wiele nie siedzial na kompie wiec nie moge przesadzac z zabranieniem;-) dobranocka kofane, buziaczek dla wszystkich cioteczek CIOTECZKA JUNKA;-)

No narobiłam placków ziemniaczanych i uch... najedliśmy się z Miłym. Rozumiem, rozumiem, czasami ręce człowiekowi opadają na tych naszych lekarzy... nie daj sie i jak co, to pisz tutaj, będę Cię wspierać :) to nie są urojenia, tylko coś... może banalnego, ale trzeba wyjaśnić. Ja znowu do gina i na USG, piersi i USG trzustki i... ech... nie ma to jak zdrowym być :) Całuski i dobranoc.

😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘 No NO :) ale się rozpisałyście ... super WITAM CIOTECZKI :) cieszy mnie to,że kazda z WAs pozdrawia mnie i tych których długo nie ma :)😍 ja jak już wiecie miałam troszkę zastój w kontakcie z komputerem :( bo miałam troszke przeprawy z tesciową córki///// ale sory Te ktorym nie wysłałam @// już to robie i tam się wszystkiego dowiecie co i jak?// 🌻 MONISIU... dobrze,że wyjaśniła się sprawa z ZUSEM :) bo to jest instytucja, która mi spędzać bedzie sen, chyba do końca mojego życia... bo wiszę im kaskę i mnie teraz dreczą :(... ale mnie to LOTTO :P... narazie:) jedyne co ? to ciesz sie ,że masz prace i w miarę jakąś Ci wyprawkę na starość szykują :P... ja to mogę pomarzyć o takiej zapomodze :(:P caluski posyłam i pracuj duzo ,bo takie jak JA będą miały z czego żyć na starość :P:D 🌻 MAJU... narazie nic się nie dzieje w mojej sprawie , ale małż dziś dostał informacje z policji,że sprawą zajęła sie policja i prokurator. .. zawiadomienie dostaniemy w tej sprawie.. A placuszki mniam :) zawsze coś robisz ,na co mi od razu slinka leci. ja właśnie zakupcyłam dziś kapuchę i mielone i jutro zabieram sie za gołąbki :)... obiecałam staremu: ,że zrobię takie zawijane w liście :):) ostatnio szłam na łatwizne i przekładałam kapuste farszem i potem piekłam w piekarniku i trzeba to było kroic ) ale terz jest dobre a ile pracy mniej :)... no ale czasem musze się podlizać :P.... własnie mam ciche dni , bo mój mały małż sie na mnie obraził, bo mu przełączyłam kanał w TV, na to co ja chciałam oglądać ... i się nie odzywa do mnie :(.... taki duży a taki obrażalski !!!! szkoda gadać .. przynajmniej mam chwilę dla siebie :P:D 🌻 JUNKO... Ty się nie wyglupiaj i znajdz juz coś u siebie , bo sie zadręczysz !!! sorka to żarcik 😘 .... ale tak naprawde to martwie się o to,że nie możesz znależć przyczyny, swojego samopoczucia i tych bóli :(.... ale jestem zawsze dobrej myśli i napewno wreszcie sie wyjaśni przyczyna ............ napewno piwko w \"dobrym towarzystwie\" odsunie wszystkie smutki na bok :)😘 🌻 CiotkoW.. dobrze,że ta operacja się udała :) to napewno była bardzo poważna operacja , aż serce boli jak słyszy sie ,że młody człowiek staje przed takim problemem ........ życzę aby szybko nabrał sił 😍 🌻 MIGA... myślimy o Tobie 😘i smutno ,że nie możesz z nami pogadulać :(... ale mamy nadzieję ,że jakoś uda się :)....🖐️ 🌻...Pyzula 🖐️... myslę ,że nie obraziłaś sie za to ,że Cię obsztorcowałam ?😘...... ale Wiesz... tak jakos zaczęłaś o tej diecie, a nic więcej , więc..... .. pozdrawiam :) i to by było na tyle :) reszte wyślę na @.... idę może wrzucę sobie jakiś film na DVD ? bo przecież jestem teraz wolna :P acha !!! a propo odchudzania ... :( właśnie przez trzy dni próbowałam ograniczyć jedzenie i Słodkie .... ale nici z tego :( jak mam stres to dobieram sie do żarciA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ech powinnam byc jak Ta różowiutka :P całuje WAs i 😘 jak są literówki lub byki ? to sorka :D

No hej :) Ja już \"obrobiona\" na obiadek robię udka z kurczaka na kapuście kiszonej... pierwszy raz, zobaczymy co z tego wyjdzie. Graff, ten pomysł na przekładańca gołąbkowego genialny! Muszę wypróbować... Tylko jak robisz z mięsem już ugotowane, czy surowe? Faceci to jednak duze dzieci :p hihi, jak mogłaś Mu przełączyć program... niedobra! Dobrze, że już coś się dzieje w tej sprawie... tylko cierpliwości i stalowych nerwów Wam życzę. Całuski Dla reszty towarzystwa duuużo ciepełka i kwiatuchów: 🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻

no tak jak cioteczka Junka pojdzie w rejs ....to tu cos wszystko przyciha .............?????????????????????????? cioteczki musze leciec mam nadziej napisz ejak wroce;-) a dzis tak caly dzien rozgoniony;-) cmok

Miłego wieczorku wszystkim kochanym Cioteczkom :) Graff 🌻 Monisia 🌻 Junka🌻 Cioteczka W🌻 Miga 🌻 Pyzula 🌻

Menotki - po kolei! Ciotko W.: oczywiście, chętnie pomogę przy maturze! A jak! Junki: trzymam kciuki za Twoje zdrowie. Graff: całe 2 cm moich włosów stanęło mi dęba, jak przeczytałam mejla o teściowej! Rany, ona psychiczna jest! I rodzina też. Całe szczęście, że głupia - chyba się nie wywinie... Maju: te plauszki to mniam, mniam... Zamierzam zrobić olbrzymi gar gulaszu mięsno-warzywnego, zamrozić i miec pod ręką, gdy nie będzie mi się chciało pichcić po robocie. Wczoraj wykończyłam 4 filety mintaja. Jakieś takie wiórowate były, więc pociapałam na kawałki, zalałam je jasnym sosem sojowym z dodatkiem oleju, dodałam imbiru, pomarynowałam 2 godziny i rzuciłam do woka. Skurczyły się starsznie, ale smakowały nieźle, dodala\\m do nich kiełków rzodkiewki. To mi przypomina, że znowu muszę \'popędzić\" kiełki (rzodkiewka i lucerna). Wczoraj wywaliłam całą szafę i wybieram rzeczy do oddania. Wytyłam z większośći :( No, to dla wszystkich 😘

Hej Słoneczka! Monisiu, jak Ty się tak zdrowo odżywiasz, to nie wiem jak mogłaś przytyć. To Twoje menu jest godne pozazdroszczenia! Ja staram się moim chłopakom i sobie fundować takie zdrowe żarcie, ale nie zawsze mi wychodzi.... może nie oddawaj tych rzeczy, bo wiosenka idzie, pracka, pracka.... będziesz dużo się ruszać i schudniesz... i co? nie będziesz miała rzeczy! A tak nawiasem mówiac mogłybyśmy jakąś akcję ćwiczonek zacząć? co? Idę na kawkę i Wam serwuję 🌻

Maju, wiesz, w szafie to ja już nie mam miejsca na nic :( A wiszą tam rzeczy i sprzed dwudziestu lat, kiedy nosiłam rozmiar 40-42, a nie 48 (i więcej) jak dziś 😭. Chciałabym schudnąć maksimum do 44, bo jak mniejszy to gęba mi sie robi jak u szkapy... Dzis rozstawię gazelle i sprób uję zmusic się do ćwiczeń, a od jutra - pieszo do pracki... Przytyło mi sie głównie od procentów i słodyczy, niestety

Monisiu, jak tyle ciuszków, to rzeczywiście jest w czym wybierać żeby zrobić miejsce na nowe :). Wcale nie wyglądasz na taki numer !!:D Pewnie, że dużo schudnąć w naszym wieku jest niekorzystne dla wyglądu... ja też jak chudnę to najpierw z buzi, piersi, a na końcu jakbym miała już chudnąć z pupy... to mi się odechciewa diety :), no ale gazzelle na start! Będziem walczyć! Ja swoją załączam już około 14 i idę na czterdziestopięciominutowy szybki marsz z pieskiem :) bo innej gazeli nie posiadam hihi. A co do pustych kalorii... to mamy sobie odbierać jeszczze te parę przyjemności?! NIGDY!! całusek - 😘

hejka Menoteczki Cioteczki;-) dzieki Monisu;-) Monisiu rany mniam mniam jeakie ty pychotki robisz sobie ojoj.... palce lizac buuuuuuuuu;(... kto mnie nauczy LUBIC kucharskie sztuczki robic????????? buuu ja nie wiem czy trza nowego malza?zeby mi sie tak chcialo? a ja dzisiaj mam w ogole lenia total....... najchetniej to przespalabym caly dzien ...hahaha a takie sloneczko zawitalo a ja .........tu siedzie i kwicze hahhha;-0 pozdroweczka 😘

Maja lece do Cie na te kawe ooooo hahahah w podskokach bo spie i spie jak jaki zolw a tu marzanne juz topia kurczaki;-) a a..?a? masz slodkows jakas choc taka oszukana???????? hahahah

Cześć cioteczki! Widzę,że humorki się poprawiły. Piszecie o spacerkach i jedzeniu (może w odwrotnej koleności) - same miłe rzeczy. Ja dzisiaj wypełniałam PIT-a na komputerze - to już czas najwyższy-i jestem troche zmęczona-bardzo nie lubię tabelek i rubryczek, mam ich dość w pracy. A tu jeszcze musiałam sięgnąc do zeszłorocznego zeznania (odliczenia na f.rem.). Zaraz idę odpoczywać-przed telewizorem :). Monisiu- temat mojej córki to:"Marzyciele i idealiści w zderzeniu z rzeczywistością". Tak na moje oko to temat super! Ale nie widzę u niej zapału-czeka, aż nauczycielka nią pokieruje. Może podpowiesz z jakich lektur skorzystać? Kasia umie bardzo ładnie pisać (ma talent, pisała dogazetki szkolnej a także do tej pory pisze ładne wiersze) ale jest leniwa-musi miec jakiś bodziec. Chyba nie ma pojęcia, jak ma wyglądac ta prezentacja. W szkole nic nie mówią-wogóle jeszcze nie ma żadnych powtórek. Może to ja przesadzam? Ale nie libię robić niczego na ostatnią chwilę. Dziewczyny- kupiłam FitFigure-te reklamowane herbatki. Ciekawe, jak działają? Pozrawiam wszystkie panie

🖐️ wszystkim 😘 a ja właśnie codziennie ćwicze pół godzinki na orbitreku i troszke na podłodze:) ale cos mi moja maszyna ostatnio strasznie zgrzyta i chyba musi ojść do remontu :(... ale teraz ambitna jestem i nie poprosze o to mojego:P zjadłam dzis mojego jednego tylko gołąbka...:( bo troszkę robę porządek w worku :) ale dobry był ,,mniammniam... jeśli chodzi o rybki to kupuję ...mangę.. a lbo pange ? nigdy nie moge zapamietac nazwy :(... ale jest pyszna i nie rozpada sie przy pieczeniu jak te inne mintaje :) polecam i nawet z warzywkiem na patelnie ,,mniam co do tesciowej to narazie cisza bo jeszcze nie dostała wezwania na policje ... ale jak dostanie to pewnie znów bedzie jatka :( u niej to juz tak trwa dawno i sąsiedzi nawet z nią maja zatarg i policja ją zna , zobaczymy jak bedzie ze sciągnieciem kasy? pewnie rzuci mi ją na twarz , bo ona jest taka głupia ,że najpierw chce pokazac siłę , a potem płaci za to i dalej robi żle ..... poprostu ona musi być na wierzchu i musi posiadać !!! ech szkoda czasu na myslenie o niej !!! sa przyjemniejsze rzeczy :) czekam jak na zbawienie na słoneczko , dziś jak zaświeciło to aż mi się zachciało zyć :) ale chyba był ciężki dzień bo mi łeb ściskało dosyć mocno i oczy mnie bolały :( W srode oglądajcie W11 :D:D narazie całuję Was i do jutra :) jak Bozia DA :)😘 JUNKA !!!! co z piwkiem ? może by tak małe tetate? :)

hjak cioteczki nocna pora;-) Cioteczko W toz twa cora ma tak pikeny temat ze rany ale bym naszrajbala hahahha , wez mnie za przyklad najlpesze zderzeniemarzyciela z rzeczywistoscia - hihihihi temat rzeka z zycia mojego przypadku...;-) (trakotowac z przymruzeniem oka, choc ja jestem tym zderzeniem jak 102!) hihihi Graff ciku jak tylko skoncze badania , mam nadzieje z enajwazniejsza wizyta pojdzie we wtorek to sie zgadamy oki? cmok chyba ze odesla mnie znow do hematologa niom zobaczymy;-) poki co humor mi juz bardziej dopisuje bo troche robie w kierunku co mnie juz meczyl ze nic nie robie ( wkoncu na kontrole mialam isc po miesiacu a tu ucieklo 5! o zgrozo! , to i jak sie nie bac jak do normy co mialo wrocic nie wrocilo? nic to juz z gorki wszystko teraz bedzie na pewno;-) odwazylam sie wziac L-4 to juz cos , a zreszta i tak siedziec nie daje rady wiec niech mnie nawet przepytaja na te okolicznosc ;-) ....to...dam poplaic;-) nio zycze wam kolorowych snow papapty

Na cały tydzień 🌻kwiat]🌻 Teraz śniadanko... :) Juneczko, trzymam kciuki za wyniki i żebyś już sie lepiej poczuła 😘 Graff, małżonek jeszcze obrażony?! :) Nie daj się. Będę pamiętać W11 środa. Rybka panga - bardzo dobra. Ciotko W - myślałam, że to tylko moje dziecię takie leniwe na tą maturę - szkoda nerwów... ale jak sie wścieknę to...w końcu się zabierze za pracę :) Pozdwrowienia dla wszystkich 🌻

Hej... no kurcze! Na cały tydzień wkleiłam kwiatków, a nie że cały tydzień się już nie odzywamy :(

hej Majusiu wierna duszo;-) jakos pustawo pustawo.. a ja zlpalam infekcje jhakas moze dlatego tak mi dawaly w tylek te wezly? wczesnije? byla na klinice...nie wiedza do konca co jest, jest jakas nieokreslona zmiana, we wtorek USG, jelsi cos znajda niepkojacego wtedy zastanowia sie poki co wygnietli mnie hahaha ze dopiero w domu mnie pobolalo;-) ale juz mi lepiej troche sie uspokoilam , moze ja faktycznie stres laduje w to co mam nie do konca prawidlowe???? jeden z lekarzy orzekl ze raczej to jakies blizny pozapalne moze... cho jaka stam stuktura jest dziwna... ech nie powiedz o co chodzi tak do konca poki co;-) ale przynajmniej psyche troche spokojniejsza z ejestem pod kontrola;-) ufffffffff a co u Was Myszeczki? Graff znika, Monisia znika, migi nie ma bo wiadomo ... jak nastroje na wiosne bo wreszcie od czasu do czasu slonko wylazi?... cmok

🖐️ dziewczynki :) dzis mam dobry humorek :P nawet , do starego sie nie odzywam ,bo i po co? niech sie męczy !!! ja przecież nie moge wiecznie wyciagac pierwsz reki do niego,nawet jak on coś zbroi !!! no nie ? :) czekam na słonko i już gdzie niegdzie sie pokazuje i szybko znika \"( ech drażni mnie tylko JUNKA....... to dobrze,że myslisz pozytywnie i cieszę sie ,że nic złego w Twoim organiżmie 😘 nie poddawaj się choróbstwom !!! JUTRO wiecie :)> W11/tzn.środa/ patrzcie i ............. :D to narazie uciekam ,bo coś musze wrzucić na ruszt :) a tak dokładnie to lody z adwokatem :P:P..mniammmm pozdrawiam wszystkie dziubki 😘🖐️

Graff!!! Cholera jasna!! Idę coś zjeść!! Widać, że humor poprawiony :) łasuchu jeden! Nie daj się, jak taki rozrabiaka małż to niech ma teraz cicho :) Junko, to może rzeczywiście stres, a jak miałaś coś wycinane, to mogą być zrosty... ja tak mam na piersi, też się przestraszyłam, bo w tym samym miejscu co był wycięty guzek i się okazało, że w środku zrost - na zewnątrz tylko mała blizenka a klucha boląca nawet niekiedy! w środku. Ale badaj to, badaj i daj znać. Ja badania mam przed sobą już mnie Miły molestuje, bo miały być w styczniu....

czesc Kofaniutkie ograffcik podobno ce ogladac bedziemy jutro , kurcZaki aja bede na angliku;( wybaczysz? Kobitki przekaxcie mi potem czy nie mamy sie za co wstydzic hahahah:-) zartuje Graffciku;-) Majusiu...widze ze ty tez masz za swoje... ale wiesz to co napisalas jeszzce bardziej mi...hmm daje do mylsenia ze przeciez faktycznie w tym wszystkim jeszzce sa zrosty pooperacyjne. a ze ja mialam ceite tylko od srodka wyciagane, to ...tia po latach tam moze jakis nawet stan zapalny byc jak co nie przeplywa dobrze...hm tia a wiec dobrej mysli jeszzce bardziej jestem;-) widzicie co dwie glowy to niejedna maju idz idz na te badanka pilnuj pilnuj tez;-) musimy sie szanowac a jeszzce jak Cie malz wysyla to go tylko chwalic;-) Graff czemu ty tego swojego malza tak stresujesz hahahahah;-) a cioteczka W hej hej gdzies Ty dzisiaj>pozdrowak calusy dla wsiech;-)

Hej Kochane Mordeczki :) Graffiku... jak tam po lodach? Jednak zjadłam wczoraj tylko malutką kromeczkę :) ale stresujesz mnie....lodziki.... mniam mniam. Juneczko, będzie dobrze - musi być - ja też sie zbiorę i pójdę w końcu :) Monisiu... mam nadzieję, że Cię nie uraziłam... bo teraz tak myślę, że to co napisane nie zawsze jest prawidłowo odczytanie... chodziło mi o to, że świetnie wyglądasz kochana 😘 Ciotko W jak tam matura? Gdzie jesteśmy? Bo ja dalej w tym samym miejscu :) Migusiu zajrzyj choć na chwilkę, napisz jak córcia i Ty....wszystko ok? Wszystkim miłego dnia 🌻

Hej, Maju, gdzież bym się obrażała!!! Wybrała najlepsze zdjęcie i jeszcze je trochę przycięłam.... Ja podasz mejla, to Ci wyśle takie z profilu 😭 Niestety, grubieję z dnia na dzień. A nie odzywałam się, bo od trzech dni usiłuję dostać się do lekarza`i` staję od 5.30 w kolejce \'rejestracyjnej\". Więc jestem niewyspana i jak dotrę do odmu, to padam... Jutro spróbuję od 5.... Skończyły mi sie piguły nadcisnieniowe....