Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chyba Was rozumiem....

Czy jestem w ciąży??? Nie wiesz - wstąp.

Polecane posty

Gość KKKTTTOOSSSIIIAAA
moze mi ktos odpowiedziec na moim temacie "prosze o rade"??? Nie wiem mam robic jutro rano test? wyjdzie w 9 dniu od zapłodnienia?

czesc dziewczyny! chyba jak wiekszosc z was czekam z niecierpliwoscia na okres. MOj chlopak wszedl we mnie na jakas minute bez zabezpieczenia.Mialam dni plodne... nnie bylo wytrysku. Okres powinnam dostac wczoraj...no,moze dzisiaj(nie mam bardzo regularnych),ale cos go nei widac. Pocieszam sie tym,ze nie mam zadnych objawow ciazy,poza bvolem glowy,ktory moze byc wywolany upalami.

no i dochodzi do tegop sennosc,ale ona towrzyszla mi zawsze.

Gość czarna maciejka
do mnie juz raczej nikt nic nie napisze...... dziewczyny, ja bym sie na waszym miejscu nie przejmowala, jak by mi sie spoznial dzien :/ sorki, ale nie popadajcie w paranoje objawy ciazy nie wyskakuja ot tak, hop siup.......... poczekajcie troche, jak wam sie spozni jakis tydzien czy dwa, to dopiero mozna zaczac sadzic, ze cos jest nie tak :/

Gość Tofik85
Cześć dziewczyny! Mam pytanie co do wydzieliny przed wytryskiem.. Nie będę owijać. Mnie też poniosło.. Wszedł we mnie dosłownie na 5 sekund, w jeziorku.. wytrysku nie było, ani nic z tych rzeczy.. gorzej, że to 16 dzien cyklu (28-30dniowe).. Co do tej wydzieliny to też nie wiem czy była bo jednak woda myje .. możliwa jest ciąża?

Gość czarna maciejka
sama nie wiem... :/ mozliwa to chyba zawsze jest, grunt ze malo prawdopodobna ;) jak to bylo naprawde tylko 5 sekund, to chyba nie powinno sie nic stac nie denerwuj sie teraz, bo to ci moze tylko opoznic okres podenerwujesz sie jak ci sie zacznie okres spozniac :> ale pewnie to nie nastapi :* trzymaj sie

Wiem,ze nie mozna popadac w paranoje, ale czas na dziecko jest teraz najmniej prawdopodobny. Okresiku nadal u mnie nie widac.nawet brzuszek mnie boli tak jak zawsze przed okresem :( No martwie sie i nic na to nie poradze...tylko zastanawiam sie czy mam powody? czy ciaza jest mozliwa jesli on wsedl we mnie tylko na minute?nie bylo wytrysku,no ale wiadomo,ze sperma \"wychodzi\" tez wczesniej...echh :(

Gość Czarna noc
Od roku biorę pigułki antykoncepcyjne. Ze swoim obecnym chłopakiem nie uprawiam jeszcze seksu, ale petting owszem, dość często. Myślałam, ze skoro biorę pigułki to nie musze podczas pettingu uważać, bo i tak nie zajdę w ciążę. Niestety ostatnio przytyłam 3 kilogramy, okres mam ale o wiele bardziej skąpy niż zazwyczaj, prawie minimalny. Zdarzyło mi się dwa razy zasłabnąć, ale być może to z powodu upałów. Dziś zaczęłam się zastanawiać czy nie jestem w ciąży. Ale czy to możliwe by podczas raczej delikatnego pettingu bez jakichś ekstremalnych sytuacji i podczas brania pigułek zajść w ciążę? Innych objawów na szczęście na razie nie mam. Martwię się tylko tym skąpym okresem bo słyszałam że podczas początków ciąży zdaża się takie skąpe krwawienie. A może mniejsza miesiączka jest spowodowana upałami??? Bardzo proszę o Wasze zdanie w tej sprawie. Chciałabym usłyszeć Wasze opinie zanim zrobię test (na razie nie mam możliwości go kupić).

Gość brylancikowa
czarna noc skoro bierzesz tabletki to przy tak ostroznym zyciu seksualnym to na moje w ciazy nie jestes upal ma duzy wplyw na miesiaczke a przy tabletkach to juz w ogole moze byc niewielki... moim zdaniem nie masz sie cym martwic

może teraz mi ktoś odpowie na pytanie... czy mogę być w ciąży jak 4 testy zrobiłam i wszystkie wyszły negatywne a okres nadal mi się spóźnia?? już nie wiem co robić...

Gość pencomp2
Cześć Uważam że autorka tego topiku dobrze zrobiła zakłądając go. Wszystkie możemy sie tutaj wygadać i poszukać rady dla siebie. Ja też chciałam zapytać czy mogę być w ciązy?Moje cykle są 36, 37 a nawet 40 dniowe. ostatnią miesiączkę miałam 09.06 a stosunek 29.06. Proszę o odpowiedź pozdrawiam

Fajnie ze wpadlam w koncu na ten topik bo gdzie indziej to jak przeczytaja takie rzeczy to jedynie negatywnie skomentuja.a wiec...Kochalam sie z moim chłopakiem tydzień po okresie,a następnie kilka dni przed spodziewanym krwawieniem.Miał prezerwatywę,ale zsunęła się i została tak troszeczke we mnie,wytrysku jednak nie było.Okres spóźnia mi sie 12 dzień,ale ostatnio były straszne upały,nagła zmiana temperatury.Na wiosne miałam podobnie 18 dni spóźnienia przez ocieplenie jakie przyszło po takiej mroźnej zimie.Rok temu było podobnie na wiosne.Parę miesięcy temu gdy tak sie spozniala miesiaczka,bylam u ginekologa na badaniu,ciaze wykluczyl,przestalam sie martwic i na drugi dzien dostalam krwawienia.Teraz jeszcze mam duzo stresu,więcej ruchu co się równa z wysiłkiem fizycznym no i teraz doszedl jeszcze stres w postaci strachu przed niechcianą ciążą.Objawów zadnych nie mam po za bólem brzucha tak jak przed okresem,a chyba po ponad miesiacu bylyby jakies objawy gdyby doszlo do zaplodnienia,Temperature ciala mam normalna,nie podwyzszona.Ostatnio nie mialam zadnego sluzu a dzis pojawil sie bialy gesty jak w dni nieplodne.Co o tym sadzicie?Czy jest mozliwosc aby to byla ciaza?Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Gość też mama
kikta, raczej nie jesteś.

Gość też mama
a swoją drogą, dziewczyny, kalendarzyki internetowe można sobie w buty wsadzić. Osobisty kalendarzyk powstawał przynajmniej na podstawie wielomiesięcznych obserwacji własnego(!) organizmu. Nie byłoby lepiej pouczyć się samej siebie. A tabsy...mimo że nie pozostają bez wpływu na zdrowie są super, przynajmniej na początek. Ja je brałam ponad 8lat. Zapominałam, czasem brałam co drugi dzień albo jeszcze dziwniej i nie zaszłam. Więc to metoda pewna. Teraz jednak seksu mam w życiu mniej i nie truję sie na te 2-3razy w m-cu. I znajomość swojego ciała sie przydaje. Uważajcie na siebie dziewczyny, bo ciężar macierzyństwa spoczywa na nas, kobitki. Trzymajcie sie ciepło!

Gość czarna maciejka
a ja dostalam okres-spoznil mi sie 3 tygodnie :/ (pisze teraz bo pisalam wczesniej ze sie cholernie martwie ze nie mam) teraz sie ciesze, ale mysle o pojsciu do ginekologa, bo po tym jak przestalam brac pigulki, to mi sie z cyklu na cykl okres coraz bardziej spoznia :( na poczatku byla to kwestia 5 dni, potem tygodnia, miesiac temu 2 tygodnie, teraz 3..... troche to denerwujace, i nie wiem czy cos jest nie tak a co do skapych okresow, to przy pigulkach chyba tak po prostu jest ja mialam przy nich mile, skapiutkie i bezbolesne okresy :) i mam jeszcze jedno pytanie-czy tansze tabletki sa rownie bezpieczne jak te drogie? i nie chodzi mi tylko o bezpieczenstwo antykoncepcyjne, ale tez o moje zdrowie ja bralam Logest za ok. 35 zl., a slyszalam ze pigulki moga byc nawet za 10 zl. te raczej nie sa obojetne dla zdrowia, ale czy takie za ok. 20 zl. by byly niezle? (mam 20 lat)

Gość czarna maciejka
aha, kikita, mi sie okres spoznil teraz o 3 tyg., jesli chodzi o bol brzucha to mialam go jakis tydzien przed tym jak dostalam wreszcie okres, potem 3 dni wczesniej bolaly mnie piersi, a co do sluzu to przez jakies dwa tyg. przed wystapieniem okresu mialam wlasnie gesty i bialy, wiec na moje oko dostaniesz niedlugo okres :) ja dostalam jak wyjechalam na 2 dni pod namiot -_- '

Gość może mama
Hej dziewczyny!!! a powinnam dostać okres dzisiaj, ale nic. Mambolące, nabrzmiałe piersi, boli mnie w podbrzuszu i wogóle jakoś tak dziwnie się czuję. Zrobiłam test. W okienku C była mocna kreseczka, a w T bardzo słabiutka. Powiedzcie, czy to oznacza, że jestem w ciąży???

Gość menopauzanka juz
WITAM mam 42 lata,rok temu mialam dos duze opoznienie miesiaczki ,po wizycie u ginekologa dostalam tabletki na jej wywolanmie. Ginekolog powiedzial ze to moze juz menopauza ,ale po tabletkach miesiaczka wrocila i do tej pory nie bylo problemow. Teraz mam juz opoznienie 56 dni i -----panicznie sie boje ze to moze CIAZA?? .robilam test -wyszedl negatywny ale na razie nie moge isc do lekarza bo jestem za granica,w polse bede dopiero za 10 dni ....DZIEWCZYNY MOZE KTORAS MNIE USPOKOI!!!!

Dostalam okres po 22 dniach spoznienia:-)nawet nie wiecie jak sie cieszyl z tego powodu ze nadszedl:-)

No więc teraz ja opowiem swoją historie:) I bedzie mi mił jesli koś mi odpowie:) Ostatnio zdarzyła nam się z chłopakiem wpadka było to w dzień po zakończeniu miesiączki czyli teroretycznie dni niepłodne, jedna dla pewności zażyłam postinor ok 12 godzin po stosunku, czułam się dobrze po kilku dniach dostałam to dziwne krawaienie, a 2 tygodnie pozniej kiedy bylismy na wyjezdzie znow się kochalismy, stosowaliśmy stosunek przerywany ale była tez prezerwatywa dla większej pewnosci, było to na poczatku miesiace mozliwe były dni plodne (10 dni przed okresem mniej wiecej) dziś mijają 4 tyg od wzięcia postinoru powinnam za 2 dni dostać okres, ale coś się ze mną dzieje od kilku dni, strasznie mnie mdli, jestem słaba, senna, myslicie że postinor nie zadziałal?? A może to jeszcze są skutki tego ze go wzięłam? Czuję się naprawdę źle, zrobiłam test szybciej niż w dniu spodziewanej miesiaczki i około 6 dni po incydencie ostatnim z chłopakiem i wyszedł negatywny ale może to za szybko:( Niewiem co robić mam nieregularne cykle ostatni okresy miałam w maju 16 czerwcu 9 no i teraz czekam..... co myslicie?:(

Dodam jeszcze że nigdy nie chciało mi się spać popołudniu... a teraz bez tego ani rusz, no i jest mi duszno.. ale może to wszystko przez ten upał?:( Brzuch czasem boli mnie jak przed okresem piersi tak samo.. ale nic poza tym:( zadnego okresu, no i jeszcze po tym jak zrobiłam test przestało być mi niedobrze.. więc to był prawdopodobnie stres ale od tego dnia mineło 5 dni.. i watpliwosci mam od nowa:( mówie wam masakra:(

Gość monty66
karla mamy ten sam problem.ja tez nigdy nie spalam popolodniami a teraz moge sie polozyc i spC.nie wiem co to oznacza,a jeszcze do tego biore tabsy z tym ze prawie zawsze kochamy sie do konca, pozdrawiam karla mze razem cos wymyslimy .

Tylko że ty bierzasz tabletki:) A to jest duuuża ochrona:) Jak ja brałam to też dochodził do konca :) Tabletki sa niezwodne napewno:) My żyliśmy prezerwatywa niestety tabletki mam już kupione, ale... okresu nie ma:(

Gość tusinka
Witam was :) najpierw do "MOZE MAMY" co prawda okres spoznia Ci sie o jeden dzien, ale tak kreseczka... oznacza ze jestes w ciazy... Nie wazne jest czy byla slaba czy wyrazna najwazniejsze ze byla - proponuje Ci badanie moczu albo krwi wtedy dowiesz sie wszystkiego napewno a ponadto wybierz sie do lekarza!! Pozdrawiam Menopauzanko nie martw sie - mamy teraz okropne upaly wiec z pewnoscia to ma wplyw na Twoj i tak juz rozregulowany z tego co piszesz organizm, poza tym to faktycznie moga byc juz objawy menopauzy, kazda kobieta w innym wieku i inaczej ja przechodzi. Badz dobrej mysli to bardzo wazne :) Pozdrawiam wszystkie zestresowane, pamietajcie ze wiele mozemy wmowic sobie podswiadomie :)

Gość iwoncia
Cześć osattni oktres miałam 07,06,06 a dzisiaj jest juz 17,07,06 i dalej nie mam okresu zrobiłam test ciazowy i wyszlo ze nie jestem po kilku dniach ponownie zorbilam test i rowniez wyszlo ze nie jestem. W dodatku dzisiaj poszlam do lekarza i niby on tez nie stwiedzil ciazy ale niewiem czemu przepisal mi jakies tabletki doustne 3 razy dziennie przez 5 dni .I powiedzial ze jak niedostane do mam przyjsc za tydzien to zrobi mi usg ( wogole niewiem poco napiszcie mi) Z chłopakiem współżyłam jakos 15,06,06 i to z prezerwatywa ( i nie pękła) . okres zawsze mialam regularnie tzn moze spoznial mi sie ze 2 dni . PROSZE OPISZCIE MI STRASZNIE SIE BOJE

Gość Gisele
Witam Was! Ja też mam pewne wątpliwośći, choć może to się wydać absurdalne. Sytuacja wygladała tak: trzymało się dłoń na tapczanie na którym kilkanaście godzin wcześniej leżał mężczyzna i istnieje ryzyko że miał wytrysk, po czym przypadkowo dotyka się tą dłonią wewnętrznej strony majtek? Śluz wskazywałby na dni płodne, ale nie można tego dokładnie stwierdzić bo z powodu sesji na uczelni i stresu chyba owulacja mocno się przesunęła. Wydaje mi się że zajście w ciążę jest bardzo mało prawdopodobne skoro plemniki (jesli w ogóle wylądowały na tapczanie - co do tego nie ma pewności) były juz mocno wysuszone (czytałam że plemniki giną momentalnie po wysuszeniu), poza tym tudno byłoby im się przeniesć na rękę bez płynu ale kilka tygodni temu znajoma mówiła mi że boi i się czy aby nie jest w ciąży i widocznie mocno mi to utkwiło w podświadmomości ;). Potem zaczęłam sobie czytać o objawch ciąży i odnajdywać u siebie je mimo że na pewno nie wystąpiłyby w ok. tydzień od ewentualnego zapłodnienia. Teraz troche sie martwie bo od paru dni pobolewa mnie brzuch jak na okres, zdołowana jestem potwornie, temperatura spadła - czekam i nic... Mam nadzieje że nie powinnam się az tak bardzo martwić, ale straszne ze mnie panikara...

Gość eeeeeeeeeeee
przesadzasz. Plemniki to nie są żadne bakterie ani mutanty żeby miały przetrwać poza organizmem człowieka tyle czasu. Nie przesadzaj.

Gość Gisele
Dzięki za odp.! W takim razie chyba w najbliższym czasie zaparzę sobie ziółka malwy żeby w końcu wywołać okres - czytałam tutaj, żee to pomaga.

Gość Aira
to teraz ja pohisteryzuję :P wytrysk na dłoń i bok,miałam na sobie spodenki :P i wiecie? dobrze wiem,że nie jestem w ciaży,bo niby jak.ale sobie wmawiam,i mnie to wkurza.dziś mam dopiero 22dc,więc sobie jeszcze poczekam,ale to WMAWIANIE sobie jest okropne... aha! jeszcze jedno ;) czytałam gdzieś,że w ciążę można zajść,jak się przenisie spermę w okolice "wilgotnych warg sromowych" :P 1.sperma od razu po wytrysku,czy np 2 minuty po też? 2.czy to samo dotyczy tego płynu przed?