Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vvv

po jakim czasie lekarz moze stwierdzić ciążę

Polecane posty

Gość vvv

nie robiłam jeszce testu bo nie bardzo w nie wierzę cokolwiek by nie pokazał. Wybieram się dziś do ginekologa-ale nie wiem czy jest sens bo to mogło się stać 10 dni temu. Odstwiłam tabletki i okres spóźnia mi się 6 dzień.Wcześniej po odstwieniu tabletek czekałam najwyżej 3-4 dni. Myślicie że lekarz jest w stanie po takim czasie określić co się ze mną dzieje.Bo nie mogę juz wytzrymać w tej niepewnośći - a szczerze mówiąc jestem dopiero miesiąc po ślubie i nie planowaliśmy jeszcze. czekam!

lekarz moze tylko stwierdzic, ze masz powiekszona macice, a to nie jest pewnosc, ze jestes w ciazy zrob test, najlepiej 2, jesli im nie ufasz

lekarz mzoe stwierdzic ciaze po 4 - 6 tygodniach od ostatniej miesiaczki czyli tak 10 dni 2 tygodnie po terminie spodziewanej miesiaczki tzn zalezy jakie kto ma cykle .... u mnie stwierdzil dosc wczesnie bo w 4 tygodniu ciazy tj tydzien po spodziewanej miesiaczce jak sie martwisz rob sobie test \"sikany\" kupisz w aptece, albo w laboratorium hcg czy jakos tak pobiora ci krew

Dokładnie tak, u mnie kiedy przy podejrzeniu ciąży lekarka robiła mi usg p.v. tez stwierdziła powiększoną śluzówkę macicy oraz jakąś smugę w macicy. A było to półtora tygodnia po okresie, który się urwał po dniu (stąd podejrzenie ciąży) i 3 dni po \"szaleństwach\" z mężem. Ale po 3 dniach to na pewno nic by nie stwierdziła. Poza tym śluzówka jest grubsza w okresie jajeczkowania, po nim zaczyna zanikać. Więc najlepiej poczekaj do miesiączki. Myślę, ze po tabletkach takie anomalia są normą. często to sie zdarza. Poza tym wczesną ciążę oprócz testu wykryje lekarz przy usg p.v. Oczywiście nie taką kilkudniową. Tak więc zamiast się martwić i skoro nie wierzysz testom, najlepiej idź do lekarza. Wtedy wszystko się wyjaśni.

U mnie lekarz zrobił usg dopochwowe i okazało się że jestem(prawdopodobnie) w 2-3 tygodniu.Tylko że ja wiedziałamże jestem w ciąży,bo była planowana i spóżniał mi się okres 3 dni.Test był pozytywny,i od razu wizyta w gabinecie ginekologicznym to potwierdziła.Słyszałam od lekarza że ciąza może być widoczna 7 dni po zapłodnieniu.

Gość gość
a z tego co ja wiem to zarodek jest widozny na usg dopiero w 4-5 tyg. ja bylam w 4 i nie bylo nic widac musialam powtorzyc za 2 tyg