Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ASIĄTKO

Zaparcia w ciąży

Polecane posty

Gość ASIĄTKO

Jestem bardzo szczęśliwa,bo okazało się,że od trzech tygodni jestem w ciąży.Mam tylko jeden problem z zaparciami.Może któraś z was miała taki problem i cos mi doradzi.Z góry dziękuję. Dodam,ze zawsze miałam ztym problem ale piłam czasem herbatki przeczyszczające ale teraz przeciez nie mogę ich pic.

Gość pelno teraz
suszonych owocow. Polecam sliwki kalifornijskie albo suszone morele. Dla mnie byly bardzo wspomagajace w tym czasie

Gość A1
Ponoć można wcinać śliwki suszone, ale spytaj koniecznie lekarza. Pozdrawiam Ciebie i Małego Człowieczka :)

Gość ASIĄTKO
Dziękuję,od jutra wcinam śliwki.

Asiatko, pieczywo ciemne, produkty zbożowe typu płatki, piewczywo chrupkie,wazrywa i owoce, owoce suszone, jak przedmówczynie radziły, ewentualnie w aptece zapytać o coś z otrąb, wiem że jest i zawiera mnóstwo błonnika. Powodzenia :D

Asiatko, pieczywo ciemne, produkty zbożowe typu płatki, piewczywo chrupkie,wazrywa i owoce, owoce suszone, jak przedmówczynie radziły, ewentualnie w aptece zapytać o coś z otrąb, wiem że jest i zawiera mnóstwo błonnika. Powodzenia :D

Gość ASIĄTKO
Dziękuje Wam bardzo za rady.Pozdrawiam.

Gość bumpy
też miałam ten problem (jak nigdy) i nawet pokrwawiałam - kup czopki PREPARATION H ( z zaleceniem dla kobiet w ciąży i stosuj chociaż raz dziennie. ja jestem w 6 tygodniu i mi pomogły rewelacyjnie. pogłaskaj ode mnie brzuszek :)

Gość kasiakkkk
Dziewczyny jestem w 20 tygodniu ciąży i prawie od początku dręczyły mnie zaparcia. Próbowałam wielu środków i domowych i tych z apteki dla kobiet w ciąży ale nie pomagało,ale przypadkiem znalazłam sposób. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania!!!! Trzeba stosować następującą kurację: 1)codziennie wieczorem przed snem zjeść jogurt naturalny z 2 łyżkami otrąb + 4 suszone pokrojone śliwki + 2 suszone pokrojone figi;do tego można zjeść jabłko; po takiej kolacji staram się już nic nie jeść,ale nie jest to konieczne 2) rano należy wypijać na czczo przygotowane wieczorem napoje tzn.: - do jednej szklanki dajemy 4 suszone śliwki i zalewamy ostudzoną przegotowaną wodą - do drugiej szklanki dajemy wodę ostudzoną letnią i 1,5 łyżeczki miodu(ja mam akurat spadziowy, ale mozna też inny) Ważne jest aby te napoje przygotować na wieczór i wypić rano na czczo!!! Stosuję tę dietę od tygodnia i skończył się mój problem!!!!Poza tym odżywiam się normalnie,jem na co mam ochcotę:) Pozdrawiam i mam nadzieję że i Wam pomoże

polecam ananasa z puszki. Mnie o tym sposobie powiedział lekarz i poskutkowało...

Gość Hana
Poprostu jabłko!!! Ja nigdy w to nie wierzyłam i nie jadłam bo nie cierpię jabłek ale jak zaczęły się krwawienia z odbytu i hemoroidy to posłuczałam męża i zjadałam 3 dziennie i pomogło!! Lub na czczo(niewiem jak się to pisze) woda przegotowana z sokiem z cytryny i odrobiną miodu.

Gość Ona 23
z tym jablkiem to FAKT!!! sama kupilam 10 kg od gospodarza na zapas :)