Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Katie

Rigevidon, Microgynon,Stedirill - ktoś je bierze??????

Polecane posty

Gość Marvena
Ja po urodzeniu dziecka brałam zastrzyki (raz na 3 m-ce ok 60zł) niby wygodne bo nie trzeba pamiętać o regularnym przyjmowaniu tabletek:) ale mi one w ogole nie służyły (przez cały ten czas plamiłam:( a poza tym po nich się tyje:( ) ja akurat nie przytyłam ale za rzadne skarby nie mogłam schudnać paru kilogramów;) potem brałam Harmonet (świetnie się po nich czułam ,ale 30 zł miesięcznie to troszke dużo) więc przerzuciłam się na Rigevidon (niecałe 8 zł) i różnicy nie widze:) mój lekarz mi powiedział ,że mają one bardzo podoby skład co Harmonet. Ogólnie jestem bardzo zadowolona:) i gorąco je polecam:) POZDRAWIAM:):):):) Szęśliwa mamusia:)

Gość Oj kobietki
Po to są ginekolodzy by dopasować pigułki indywidualnie do potrzeb pacjentki, dla jednej będa dobre te tanie a dla innej drogie i nie chodzi mi tu o zawartość portfela tylko o to, że każdy organizm reaguje po swojemu i lek po prostu trzaba dobrać, o co te sprzeczki. Gdyby było inaczej można by je było kupić w kiosku i wtedy każda by kupowała takie na jakie ją stać. Inna sprawa, ze nasi parlamentarzyści uznali, że pigułki antykoncepcyjne to nie leki/????/ i pozbawili możliwości korzystania z tych droższych kobiet, którym są potrzebne a nie bardzo ich na nie stać.To czy kobieta bierze je bo się leczy czy też bierze by zapobiec ciąży to jej sprawa ale i jedno i drugie jest równie ważne i świadczy o odpowiedzialności. Żeby nie zanudzić- kobietki obserwujcie jak reaguje organizm, mówcie o tym lekarzowi a on Wam dobierze odpowiednie pigułki, to tyle, pozdrawiam i życze zdrówka

Gość odnośnie zastrzyków
Dwa dni temu w poczekalni u ginekologa rozmawiałam z dziewczyną, ktora wpadła pomimo że dostała zastrzyk anty. Po 3 miesiącach od wzięcia zastrzyku poszła do gina i usłyszała że jest w 6 tygodniu... Trudno chyba tu mówić o jakichś interakcjach jak w przypadku pigułek (a może jednak mogą być?). Jak myślicie, czy u niej coś nie podziałało?...

Gość Paulinka_1986
Ja na samym początku brałam Novynate czy jakoś tak i byłam z nich zadowolona, ale kosztowałay 33 zł to kurczę za drogo koleżanka i poleciła Rigevidon. Biore je już od 4 miesięcy i jestem bardzo zadowolona, bo czuje się po nich bardzo dobrze nie przytyłam i nie wpadłam. Tabletki kupuje na spółe z moim chłopakiem, mimo, że sa takie tanie.Polecam je każdej młodym dziewczynom i nie tylko.

Gość niepamietajaca
Moja mama ktora ma 38 lat musiala znów rozpoczac przyjmowanie pigułek ze wzg na anemie,kiedys brała Microgynon wiec i teraz poprosila u lekarza o te tabletki a lekarz na to ze ich ie przepisze, ze ma juz 38 lat i nie ma co sie oszukiwac ale dla watroby to duze obiazenie, troche tam jej potłumaczył i powiedział ze on juz nie przepisuje tych tabletek... Ja tam wole wypic dwa piwka mniej w miesiacu i miec kae na tabletki o mniejszej szkodliwosci dla mojego organzmu... Tabletki bierze sie długi czas przeciez...w moim przypadku to jeszcze kilka latek i zdania na temat tych tabletekz podwojna dawka nie zmienie...trzeba je brac to trzeba,ale jak nie- to nigdy w zyciu bym ich nie brala... Koniec dyskusji z mojej strony.

Gość kryśkaAa
a czy któraś z Was miała zatrzymanie miesiączki przyjmując tabletki anty.? Zawsze wzystko było ok. ale ostatnio misesiączki były coraz bardziej skąpe, pewnego miesiąca nie było jej wogóle - ale pomyślałam, że to nic, bo czasami tak się zdarza. Teraz miałam kolejny miesiąc bez miesiączki. W przyszłym tyg idę do ginekologa ale i tak zaczęłam brać nowe opakowanie. Czy któraś z Was też tak miała?

Gość anonimek
Mi ani zadnej z moich bliskich kolezanek nie zadrzyło sie cos takiego, okres jest teraz duzo mniej obfity,ale nie zanikł...

Gość klaudia
Witam!! wcale nie chodziu tutaj o cene tabletek... tylko zalezy komu jakie odpowiedaja... ja pierwszy raz jak poszłam do ginekologa to ginekolog powiedział zebym sobie wybrała cene jaką moge miesiecznie poświecać na tabletki antykoncepcyjne... powiedziałam ze to nie gra dla mnie róznicy zeby były najlepsze dla mnie... ale to moga stwierdzić badania... ale chciałam odrazu spróbować bez badac... i dostałam microynon- brałam go przez 6 miesiecy i myslałam ze jezeli mam zły humor, nie mam ochoty na sex, i mam poprostu sucho... to nigdy bym nie pomyslała ze jest to wina tabletek... bardzo bolały mnie piersi czyłam sie koszmarnie...!! wkońu... powiedziałam o wszystkim ginekologowi... i stwierdził.. ze jush długo biore i ze musze miec miejsza dawke... przepisał mi logest...!! nie czułam sie po nim zle... brałam tylko miesiąc... tylko miałam palmienia... ale doleglowości ktore miałam podczas brania microynonu ustąpiły... jednak... logest jeszcze mi sie pasował... i lekarz przepisał mi diane 35 tylko ze wzgledu na antykoncepce... nie ze względów dermatologicznych... i czuje sie po nim ŚWIETNIE... a z wypowiedzi dziwczat bardzo zużo czuło sie po nich fatalnie mi one bardzo pasują i moje kłopoty z sexem mineły... NIE PATRZCIE SIE NA CENY... GÓWNO PRAWDA ZE TE KTORE SA TAŃSZE... SA GORSZE... wszytkie maja takie samo działanie antykoncepcyjne ale nie tylko te drogie pasują wszystkim... ja płace około 11 zł... i jak narazie nie mam zamiaru ich zmieniać... moja PRZYJACIÓŁKA BIERZE LOGEST... KTORY ZAS JEJ BARDZO ODPOWIADA... pozdrawiam :):):)

hej dziewczyny!!! wlasnie koncze 2 opakowanie Microgynon21. zaczelam pierwsze opakowanie 1 dnia miesiaczki, po zakonczeniu krwawienia mialam plamienia w drugim tygodniu cyklu kochalismy sie z moim chlopakiem bez dodatkowego zabezpieczenia czy moglo dosc do zaplodnienienia? w ulotce jest napisane ze dzialaja natychmiastowo i nie sa potrzebne dodatkowe zabezpieczenia. dodam ze w czasie 7-mio dniowej przerwy mialm krwawienie bylo ono tylko krotsze i bardziej skape niz dotychczas. po 7 dnia przerwy zaczelam kolejne opakowanie. mialam mdlosci i bolaly mnie sutki ale teraz juz jest ok i nic mi nie dolega.dziewczyny pomozcie czy moge byc w ciazy? pozdrawiam

Gość piguleczka
biore tabletki juz od ponad 3 latek i najpierw byly to diane-35 z powodu klopotow z cera (tak przy okazji to kilku lekarzy mi mowilo ze diane sa tylko dla dziewczyn ktore maja klopoty z cera lub z nadmiernym owlosieniem, nawet na ulotce jest napisane ze ma on dodatkowo dzialanie antykoncepcynje ale NIE powinien byc stosowany TYLKO w celach antykoncepcyjnych) nastepnie bralam wlasnie microgynon, moja lekarka swierdzila ze czas na zmiane (jakos po 1,5 roku brania diane- gdy zapytalam o przerwe!!) i dala mi micrygonon (prosilam o cos taniego) bralam przez jakies 7-8 miesiecy i sama zrobilam kilkumiesieczna przerwe po tej przerwie poszlam do innego lekarza , jednak nie dostalam juz microgynonu ani innych podobnych tabletek ze wzgledu na to, ze wlasnie zanim zrobilam przerwe przez pol roku bralam inne silne leki (po leczeniu szpitalnym naglej i nie wiadomo z jakiej przyczyny choroby -nie chodzi o choroby kobiece)) uslyszalam ze moja watroba po takiej dawce lekow nie powinna byc zbytnio obciazana i powinnam brac tabletki ktore w najmniejszym stopniu beda wplywaly na watrobe dostalam novynette, koszt 33zl troche duzo mimo ze chlopak zawsze placil przynajmniej za czesc, w tej samej przychodni pewnego razu inna lekarka zaproponowala mi mercilon( sklad ten sam cana 26zl- ponoc promocyjna cena ale juz od kilku miesiecy !!! zawsze taniej :) ) musze przyznac ze po tych tabletkach czuje sie dobrze, jezeli chodzi o diane to na poczatku mialam bole glowy, czasem nudnosci ale to mozliwe i wcale nie musi byc niepokojace w pierwszych 2 miesiacach(czas adaptacji), przy zmianie na microgynon nie mialam tych objawow wszystko bylo ok, tak myslalam do czasu gdy nie odstawilam tabletek dopiero wtedy zauwazylam co wczesniej sie ze mna dzialo, bylam nerwowa i przewrazliwiona, dosyc czesto plakalam ale myslalam ze to z powodu stresu, i mojej wrazliwej natury, myslalam nawet o wizycie u psychologa, nie laczylam tego w ogole z antykoncepcja, wszystko minelo jak odstawilam tabletki i dopiero wtedy zauwazylam ze chyba tamte jednak nie pasowaly pozdrawiam :) :) :) :) :)

moje panie spokojnie i bez nerwów. dobór odpowiednich tabletek tosprawa bardzo indywidualna. ja przez pol roku bralam micro. skutki tego wyboru byly fatalne.... nadrzerka (wczesnie jej nie bylo), ciagle bole piersi, brak ochoty na seks, no i dodatkowe 20 kilogramow... a co za tym idzie rozstepy, zmiana garderoby (maly majatek) kompleksy i ciagla walka zeby zrzucic!! zdaje sobie sprawe ze ktos moze stwierdzic ze dla niego mocro. sa idealna. kilka lat temu bralam harmonet, po miesiacu zrezygnowalam. ciagle bolal mnie brzuch i wymiotowalam. idealny byl cilest. glupio z niego zrezygnowalam bo byl drogi. kosztowal 30 zl. duzo?? nie ale jakos dalam sie przekupic ;-) obecnie pozostaly mi metody naturalne, bo pigulek za zadne skarby brala nie bede. prezerwatywy... coz... uczulenie.

moje panie spokojnie i bez nerwów. dobór odpowiednich tabletek tosprawa bardzo indywidualna. ja przez pol roku bralam micro. skutki tego wyboru byly fatalne.... nadrzerka (wczesnie jej nie bylo), ciagle bole piersi, brak ochoty na seks, no i dodatkowe 20 kilogramow... a co za tym idzie rozstepy, zmiana garderoby (maly majatek) kompleksy i ciagla walka zeby zrzucic!! zdaje sobie sprawe ze ktos moze stwierdzic ze dla niego mocro. sa idealna. kilka lat temu bralam harmonet, po miesiacu zrezygnowalam. ciagle bolal mnie brzuch i wymiotowalam. idealny byl cilest. glupio z niego zrezygnowalam bo byl drogi. kosztowal 30 zl. duzo?? nie ale jakos dalam sie przekupic ;-) obecnie pozostaly mi metody naturalne, bo pigulek za zadne skarby brala nie bede. prezerwatywy... coz... uczulenie.

A ja kieyds bralam stediril i czulam sie po nim swietnie. Zadnych skutkow ubocznych, zadnego tycia, bolow. Piersi troche urosly, ale ja sie cieszylam ;) Bralam tez cilest - 1 opakowanie. A i to za duzo :P Mialam takie okropne wahania nastrojow, ze szok. Ze smiechu do palczu - doslownie. Teraz czekam zeby zaczac opakowniae rigevidonu. zobaczymy jak bedzie. Ale skoro po stedirilu bylo ok, to po tym tez powinno. Pozdrawiam

Gość ferysa
Witam !! Biore te tabletki juz ponad rok i jestem bardzo z nich zadowolona. Wcześniej brałam Minulet ale niestety były za drogie. Po wizycie u ginekologa dostałam włśnie Stedirill. W aptece przeżyłam szok kiedy przyszło do płacenia myślałam że znowu za 2 opakowania zapłace około 70 zł a tu cóż tylko 5,26 poprostu SZOK sama byłam zaskoczona tyle czasu płaciłam duże pieniądze za. Tabletki polecam bardzo musze napisać że straciłam na wadze około 4 kg gdyż te tabletki nie zatrzymują wody w organizmie polecam je Wam kobietki naprawde są dobre a co najważniejsze tanie Szkoda że nie dostałam ich od początku przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych.Ja jestem bardzo zadowolona i naprawde je polecam i cena tez jest bardzo konktetna . P O Z D R A W I M

Gość Hela26

Gość Hela26
stosuję Rigevidon już bardzo długo i nie mamażadnych skutków ubocznych. wcześniej brałam Microgynon i strasznie po nim przytyłam. to chyba zależy od organizmu kobiety.

Gość jennifer2082

Gość jennifer2082
Nie polecam baralam je kilka miesiecy i potem zaczelo mnie po nich wysypywac. Myslam ,ze to od solarium ,ale jak je przestalam brac to cera mi sie zaczela poprawiac. Nie polecam!!!!

jenifer nie mozesz nie polecac Tabletek. kazde tabletki inaczej wplywaja na indwidualny organizm. ja bralam novynette przez 3 latka dzis biore 2 tabletke rigevidonu. Dla mnie novynette bylo super, ale niesety dla mojej kumpeli nie bo miala po nich plamienia. Tabletek ani sie nie poleca ani nie odradza. Lekarz od tego jest.

Gość mariola19761
Witajcie ja biorę Rigevidon od tygodnia ,i jest ok nic się nie dzieje czuję się tak jak bym nic nie brała. Zobaczymy co bedzie dalej , biję sie przytyc.

Gość chora nie do konca
Ja do tematu w ktorym uwazano ze tanie tabletki sa gorsze od drozszych.Ja otoz biore tabletki od 4 lat a to przez to ze mam tylko jeden jajnik a pozniej robily mi sie na drugim torbiele wiec ginekolog (kolezanka mojej mamy) przepisala mi gravistat 125 na samym poczatku byl drogi po kosztowal ponad 30 zl po jakims czasie chciala mi zmniejszyc dawke hormonow i przepisala mi harmonet po ktory przez caly miesiac w dzien w dzien bolala mnie glowa bylo to nie do wytrzymania i po tym przepisala mi rigevidon(biore go od 2) i czuje sie dobrze i nie sadze by kolezanka mojej mamy chciala mi wyniszczyc az tak bardzo organizm( musze brac tabletki do mometu az bede chciala zajsc w ciaze) a chcialabym powiedziec ze biore tabletki od 15 roku zycia i nie mam innego wyjscia chce miec dzieci musze brac a ona nie chce bym miala wyniszczony organizm

Gość ewunia.walcz
czesc:) ja ogolnie biore tabletki od 3 lat z przerwami. najpierw bralam Diane 35 przez 2 lata potem mialam przerwe 4 m-cy i potem zaczelam brac Rigevidon przez 10 miechow a ostatnio 7 m-cy nic nie bralam. wczoraj bylam u lekarza i chce znowu zacza brac pigulki wiec wzielam recepty na Rigevidon:) oglnie cena chyba ciut spadla bo za 2 opakowania zaplacilam 13 zł:) ale nic dziwnego bo sa refundowane w 70% i to nie znaczy ze sa gorsze:) boje sie tylko ze ogolnie za dlugo biore tabletki i boje sie ze w koncu tak mi sie tam wszystko w organizmie przestawi ze nie zajde w ciaze a to bedzie dla mnie koniec swiata:( pozdrawiam serdecznie wszystkie laski :*

Gość smmakiiii
czesc dziewczynki:) ja bralam novinette ale poprosilam o tansze i lekarz pprzepiala mi regevidon bo to to same tylko tansze powiedziala ze jasminum i cilet sa takie same maja taki sam sklad tylko producent inny i daletgo drogie ja biore juz 2 lata i czuje sie super moja siostra i koleznaka tez>polecam:)

Gość guano po 5 zeta
dla nastolat,ktorym sie seksu zachciewa i kupuja tabletki z kieszonkowego

a ja mam problemy z miesiączką.Zaczynam przekwitać i lekarz przepisał mi rigevidon.... jeszcze nie brałam ,bo na razie luteina mam wywołac miesiączkę.Prócz tego ,ze jej nie mam to piocę się kilkanascie razy dziennie,nie mówiąc o nocy i bezssennosci(:(: JETEM ZMęczona!!!!

Gość Nastolatka18
Hej:) Biore Diane 35 od 30 maja tego roku;) Na cerę tylko ale myśle o rozpoczęciu współżycia niedlugo. Samej Dianie 35 jakos nie ufam:( A Diane plus gumka, będzie Ok wtedy?? :) Nie mam stałego partnera, panicznie boję się ciąży:(:( ODP Strasznie przeszkadza mi dziewictwo, wstydzę se tego strasznie, pomocy:(:( Juz mam np myśli żeby na dyskotece to przypadkowo zrobić

Gość Nastolatka18
Aaa i dodam że niedługo skończe 18 lat;) A wam przeszkadzało tak bardzo dziewictwo????? :(:( ehhhh

Gość Nastolatka18
Mam pytanko: czy jesli nie współżyłam jeszcze a mam podejrzenie nadżerki i ostatnio bardzo boli mnie " tam w środku " to nie mogę mieć wykonanych badań pod tym kierunkiem?? Tak mi powiedziała moja ginekolożna ehh:( Martwią mnie te póle tak jakby w pochwie, nie wiem od czego:(:( Chyba zmieniam lekarkę bo jej nie lubie jakos:(:( Nie pyta się nic jak się czuję po braniu Diane 35, o nic nie pyta, żadnych badań mi przed nie robiła. Lepiej zmienić co radzicie????

Gość Nastolatka18
Czy to prawda że jak np spożywam na imprezach ALKOCHOL i czasami zapale papierosa to zmiejszam dzialanie antykoncepcyjne????? Dodam że często nie pije i nie pale ale jak jestem na zabawie to SPORO ( ale nigdy nie wymiotuje po tym ) Czy jest Ok wszystko??? Czy anty nie działa??? :(:(