Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość niezdecydowana 75

Białystok - Zamenhofa

Polecane posty

oktavka to dobrze ze samopoczucie dobre..... boje sie własnie tego co któras z dziewczyn pisała wcześniej - ze wypuszczją do domu a w domu potem najgorsze bóle są po cc itd. długo bedziesz nosić szwy? kiedy na zdjęcie?

OKTAVKA--- SKORO DR L. NIE PRZYSZEDŁ CIE ODWIEDZIC PO PORODZIE TO JAKI LEKARZ ZAGLĄDAŁ? NO BO JAKIŚ CHYBA MUSIAŁ?

Gość oktavka
Tenka Dostajesz leki do domu..i naprawdę jest oki..choć trochę boli zdjęcie szwów mam w czawrtek a codziennie na obchodzie jest lekarz który zagląda do wszystkich pacjentek więc nie ma stresu. Dziewczyny cc to na serio przyjemność nie stresujcie się bo nie ma czym..10 min i po krzyku i maluszek już jest zWami

oktavka- dostaje leki do domu? ale jak rozumiem za dodatkowa opłatą?

Oktavko, serdeczne gartulacje i oby Ci się dzidziuś zdrowo chował!!! :) Mam nadzieję, że droga powrotna zeszła Wam lekko i bez przyugód. Witam nowe przyszłe mamy na forum:) Tenko, co do leków, to przy wyjściu dostajesz receptę. Co do lekarza prowadzącego, to też uważam, że może sobie prowadzic, ale niekoniecznie musi odbierac poród bo są też inni specjaliści (oby jednak tylko przy porodzie był jakiś ginekolog) . A przy kazdym obchodzie tak jak napisane tez jest doktor ginekolog, więc prowadzący też nie musi zagladać. Choć moim zdaniem, wypadałoby odiwedzic pacjentke, która powierza w jego ręce rozwój swego dziecka, prawda? No i na pewno byłoby nam miło z tego powodu, bo tego od początku decydując się na lekarza, oczekujemy. A co do braku miejsc...Wczoraj znajoma ktora też tam będzie rodzić opowiadała mi jak jej koleżanka, klientka Zamenhofa jechała na poród. nie dość że jej tam nie przyjęli, to z braku miejsc w Białymstoku wylądowała dopiero w Sokółce. To normalnie musiał być niezły termin:) Dobrze że lato wróciło:) Pozdrawiam Aksamitna75, wyszłas już na balkon? Bo my to już brykamy sobie po podwóreczku od soboty.

Gość oktavka
Dzięki Jesienna mamo za GRatki:) Nasza Niunia uwielbia podróżować autem całą drogę przespała im więcej bujało tym szczęśliwsza była:) A co do braku miejsc to gdy ja byłam w klinice przyjechały niespodziewanie 3 pacjentki do porodu sn i zostały przyjęte na ten dzień były zaplanowane 3 cesarki jedną przeniesiono także...myślę że nie macie się czego obawiać;)

Gość aksamitna75
Hej!!! Wczoraj poraz pierwszy wystawiłam swojego bombla na balkon spedził tam 30 min chyba nie zadługo tak słodko spał ze szkoda było go zabierac a dzisiaj niestety pogoda nie dopisał ale nic starconego wazne ze pierwsze lody przełamane tylko czekać na ładną pogodę i będe śmigać z maleństwem

octavka----także nie będzie źle:)a to tak sobie myślę że jak coś będzie się dziać to pierwsze co zrobić to wykonać telefon do gina czy warto jechać:) Ja dziś zadzwoniłam po wyniki posiewu a mi powiedzieli że będą dopiero jutro:(

Do dziewczyn które miały sn----jakie miałyscie objawy że TO JUŻ?

Marco --dobre pytanie... A do kliniki przyjmuj,a jak jakie objawy sa? Trzeba dzwonic do recepcji w razie czego czy do prowadzacego lekarza?

Tenka i Macro, przy oznakach zbiżającego sie porodu nalezy zadzwonic na recepcję, tam pytają jaki doktor prowadzi ciążę, zapytają czy odeszły wody, a po przyjeździe do kliniki i sprawdzeniu czy rzeczywiście poród się zaczął, dzwonią po doktora, jeśli go akurat nie ma na dyżurze. Przy pierwszym porodzie nalezy jechać do kliniki od razu gdy odejdą wody lub gdy skurcze są regularne i pojawiają się co 5 minut od godziny. Poza tym oznaki nieuchronnie zbliżającego się porodu to odejście lekko podbarwionego krwią lub lekko brązowawym kolorem - czopu śluzowego (najczęściej 24 godz. przed porodem), może być płynny jak śluz lub gęstszy, kołatanie serca, niepokój, a przed samym porodem bardzo często biegunka fizjologiczna - przygotowanie organizmu do porodu. Pierwsze skurcze są zupełnie bezbolesne, po prostu delikatnie je się czuje, a potem zaczynają coraz bardziej boleć.Skurcze są od krzyża (Boże uchowaj:( lub od brzucha czy jak by to nazwać) Jak zaczną być regularne, to lepiej żeby zostały do założenia tylko klapki. Mnie silne skurcze przed tym porodem złapały o 3 w nocy, żeby nie budzić małego i męża przecierpiałam w łózku do 5.50, bo od 5 miałam już regularnie co 10 min (przy drugim porodzie to czas na wyjazd). Z tym że jak poszłam się kąpać to nie miałam już sił wyjśc z wanny, miałam takie bóle. a po przybyciu do kliniki przed 7.00 okazało się, że rowzarcie mam dopiero na 2 cm. Tak więc kobietki lepiej bądźcie spakowane i gotowe, ale zazwyczaj pierwszy poród nie przebiega błyskawicznie, więc martwić się zbyt nie trzeba, tylko być po prostu w gotowości. pozdrowionka:) p.s. a poza tym przed porodem przeczucie zazwyczaj jest tak silne, że sie zbliża poród, że na pewno będziecie wiedziały, że zostało mało czasu:)

jesienna mamo:)dzięki u mnie dziś z posiewu wykryli jakieś paskudztwo-mam juz antybiotyk:(koleżanka ma to samo-dziwne,ale cóż:)

A własnie miałyście robiony posiew na krótko przed porodem?U mnie wyszła jakaś ta bakteria-mam antybiotyk AUGMENTIN do wtorku,potem znów posiew:( Jak to było z Waszymi posiewami???

mi do posiewu jeszcze daleko- no ale jestem ciekawa czy wyszystkim robia przed porodem... a może wcześniej jakieś złe wyniki miałaś?

Przez cała ciaze miałam idealne wyniki moczu,a posiew robiony przed porodem to na Z standart,podobno nigdzie tego nie robią tylko na Z.Otóz spprawdzają czy nie ma gronkowca złocistego,bo mało kto o tym wie,ale ponad 60procent ludzi ma tą bakterię w sobie,która jest groźna dla dziecka.A klinika na Z dba o renomę zeby nie było ze to oni zarażaja-a takie przypadki zwalania winy były chodźby na Warszawskiej.

Hej Podczytuje was od jakiegos czasu i tez juz niewiem do jakiego lekarza chodzic.Jestem w 11 tc jeszcze duzo mam czasu ale juz sie zastanawiam jakiego gin wybrac.byłam u Lipskiego i u Nowaka.Lipskiego juz znacie i róznie sie o nim mówi,a czy moze cos wiecie na temat Nowaka czy warto do niego chodzic i czy on tez odbiera porody?Jak byłam u niego ostatnio to wywarł na mnie dobre wrazenie tylko ja nic o nim niewiem jako o dobrym specjaliscie,bardzo prosze o jakies opinie. Pozdrowienia

Mi dr L. zrobił tylko 2 razy usg na dwóch kolejnych wizytach, raz zważył i na tym się skończyło. Żadnego posiewu, cytologii czy tam innych badań przed porodem. A po tym, w jakim stanie wyszłam z małym z kliniki nie zgadzam się wogóle z teorią o dbaniu o renomę. Renoma to zupeeełnie inna bajka:)

a ja chciałam wczoraj przekonsultować wyniki z panią gin od A a jej komóra wyłączona i na domowy też nikt nie odbiera.a gdybym zaczęła rodzić?chyba zostałby mi tel do kliniki....

Gość edziowin
Cześć wam mamusie oraz przyszłe mamusie. Znalazłam wasz wątek o porodzie w Klinice wczoraj i bardzo mi sie przydał. Ja też jestem pacjentką Kliniki i mam termin cc na 27.08. Przeczytałam coś o elektrolitach i mam pytanie do mam, ktore już rodziły, czy na termin porodu koniecznie trzeba mieć badanie elektrolitów? Mój lekarz dr L, który akurat przebywa na urlopie do 24.08. nic mi o tym nie wspominał i nie dawał żadnego skierowania.

Gość edziowin
pewnie tak zrobię. A tak poza tym to mam małą refleksję, że w internecie nie ma praktycznie żadnego forum dla miejscowych mamuś ( Białystok, Podlasie i okolice ) lu oczekujących na dzieciaczka. A byłaby to fajna rzecz, zawsze dobrze wymieniać się wiedzą na temat aktualnych problemów ciążowych oraz przyszłych zwiążanych z opieką nad dzieciaczkiem, np. dobry pediatra w BIałymstoku i inne takie.

Gość edziowin
widzę, że nie mam jeszcze wprawy w pisaniu i robię literówki, ale musicie mi wybaczyć.

Gość edziowin
dzięki za topik

Czesc dziewczynki..... Marco powiedz kiedy masz termin? chyba nie dzuo Ci zostało juz... Mam pytanie do kobietek które rodziły przez cc..... kiedy wiedziałyście kiedy że bedzie cc? jak długo przed?

tenka---na dniach mam termin,a odnośnie cc to wie sie wcześniej,moja kuzynka ma termin na 23listopada a juz wie ze cc ma 10listopada:)

u mnie jest 31 Tydzień Ciaży- i ide na wizyte gdzies za 2 tygodnie..... może mniej.... Ostatnio jak byłam to mój maluszek posladkowo był ułożony... i jak sie nic nie zminiło to tez pewni termi mi ustala juz? bo w sumie chciałabym rodzić SN.... Marco- a Twoja kuzynka to wskazania ma na cc? czy poprostu chce?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować