Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buntowniczka bez wyboru

Do wszystkich mamusiek zastanawiających sie nad imieniem

Polecane posty

Witam Was wszystkich ! Co prawda termin mam dopiero na kwiecien 2006 ale juz myslimy z mezem nad imieniem dla naszej dzidzi. Nie znamy jeszcze plci, ale jeslim urodzi sie chlopiec nazwiemy go Jan ( zdrobniale Jas) , co do dziewczynki ja bardzo bym chciala Julianna (Julcia) ale moj maz nie bardzo sie zgadza, inne propozycje to Antonina i Hanna, z jego strony pasuje mu najbardziej Hanna. Zobaczymy co czas pokaze :)

Gość planująca działająca
Witam!! W ciąży jeszcze nie jestem ale jak wszystko pójdzie po mojej myśli to za niedługo będę🌼 Niestety mam coś takiego, że gusta odnośnie imion zmieniają mi się w zależności od pory roku:( Na szczęście są dwa imiona, które wprost uwielbiam z okresu dzieciństwa jest to Klaudia dla dziewczynki (piękne imię) i Konrad dla chłopca, jeśli chodzi o syna sprawa jest bardzo prosta Konrad to przede wszystkim, natomiast mam ogromny sentyment do imienia Michał, tak na imię miała moja pierwsza, wielka ale niespełniona miłość. Z pozostałych imion dla dziewczynek to: -Martyna -Aldona

Gość poznanianka
Mam male pytanko ... troche sie boje waszych reakcji ale co tam ... co myslicie o imieniu Nataniel .... wiem wiem ze conajmniej inne ... ale zanim sie wypowiecie negatywnie to powtorzcie je kilka razy prosze ;-) Czy ktos zna kogos z takim imienieniem???

A ja mam trzy córki: Klaudia Anna Weronika Wiktoria (polska pisownia) Matylda Emilia Dwa pierwsze imiona miałam już dla swoich ewentualnych przyszłych córek wybrane w podstawówce, kiedy to nikt nie chrzcił tak dzieci. Potem przyszła moda na te imiona i niestety jest dużo Klaudii i Weronik. Ale nie zmienia to faktu że mi sie bardzo baredzo nadal podobają. Weronikę wszyscy naokolo zdrabniają Weroniczka i Weronisia, ja natomiast bardzo lubię do niej mówić Werka. Imię dla Matyldy wybrał mąż (ja tylko drugie). Ale też mi się bardzo podoba. Matylda kojarzy mi się z taką dziewczyną z charakterem (jak z Leona Zawodowca). No i zdrobnień jest full. My najczesciej mówimy do szkraba Mati, Matyldzik, Matylka, Motylek. Drugie imiona nadałam by pofolgować moim zamiłowaniom imionowym. A dla dziewczynki podoba mi się jeszcze Roża, Pola Gabrysia i Kornelia Chłopcy to: Filip, Franek, Konrad, Kornel, Borys, Oskar, Igor, Remigiusz, Krzysztof, Wiktor,

A MOJA CORECZKA BEDZIE MIALA NA IMIE HANIA -----------------HANUSIA----------------HANECZKA I UWAZAM ZE IMIE TO JEST PIEKNE W SWEJ PROSTOCIE I ORGINALNE W SWOISTEJ POPULARNOSCI!!!!!!!!!!!!I NIE ZAUWAZYLAM BY TU BYLO WYMIENIONE Z CZEGO BAAAARDZO SIE CIESZE !!!!!!!!!:):):):):):) HANIA ,HANIA,,,,,,HANIA,,,,WDZIECZNE , PROSTE, BEZ UDZIWNIEN,NIBY DAWNO ZAPOMNIANE A JEDNAK SLICZNE I UROKLIWE !!!:)

Gość a co sadzicie o imieniu
Przemysław? Adrian? Kamil?

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuu

koleżanka ma Hanię. Masz rację to bardzo miłe imię. Znam też jedną doroslą Hanię i bardzo mądra miła i sympatyczna z niej dziewczyna

Kolezanka ma Hanie 3 miesieczna i swietnie to brzmi. Nataniel bardzo ladne imie mnie sie podoba i ladnie brzmi. Kaludie mam kolezanke i jeszcze jedna i wszystkie sa postrzelone jak nie wiem co.

Wiem, ze moja corka bedzie miala na imie Frida (Friddie, Fridele) cos w tym stylu... Oryginalne i ciekawe imie... Jak urodze druga corke, to bedzie Dylannah (Dilanna) A dla synka juz wybralam imie - Thomas ! 🌻

Gość a może MIRIAM

Gość a może MIRIAM
jest takie oryginalne i co najważniejsze uniwersalne-nieprawdaż???

Gość patikujek
mi osobiście podoba się imie Emilia lub Wiktoria dla dziewczynki a dla chłopca Nataniel lub Jonatan

Gość patikujek
podoba mi się również imię Igor oraz Eryk, no i Kornelia lub Amanda

Ja najpierw chciałam Wiktoria potem Angelika ale zostanie Amelia. Dla chłopca od dziecka chciałam Sambor.

Gość z_maleństwem_w_brzuszku
Jeszcze niewiem czy będę mieć synusia czy córeczkę...i...niewiem jak dam mu na imię...niechciałabym później żałować..wiem, ze chciałabym aby imie było niebanalne i nieoklepane...mój ukochany natomiast upiera sie aby była to AURELIA lub AURELI..co wy nato? Aurelka, Aurelcia...muszę wam przyznać że zaczyna mnie przekonywać, ale mam jeszce sporo czasu do namysłu, 4miesiące:) noi niedługo będę znała płeć to będzie łatwiejszy wybór...a może znacie jakieś fajne linki, gdzie jest naprawdę duży wybór imion?

Gość __Weronika__

Hania - super imię i bardzo wdzięczne dla dziewczynki; Milena też ładnie, podoba mi sie również Joasia. Nie jestem zwolenniczką Dżesik, Andżelik, Pamel, Nikoli. A dla chłopca to Wojtek, Miłosz.

Pradwopodobnie będę mieć córeczkę Agatkę. Jeżeli chodzi o imiona dla chłopca to zawsze mi się podobały imiona: Tymoteusz, Szymon.

Gość Paty
Ja już wiem, że będę miała córeczkę i będzie miała na imię Melania.

Gość Zosiaczek -
Błagam, BŁAGAM ludzie nie krzywdźcie swoich dzieci!!! Jeśli planujecie już dzieci, znaczy że raczej ostatnio w środowisku nastolatków nie przebywaliście. Ja mam 15 lat i zdarzają się momenty, kiedy niecierpię swojego imienia. W szkole rzadko kiedy pozytywnie zwraca się uwagę na ludzi z mało popularnymi imionami. Jak można dać dziecku na imię SAMBOR?! Albo DYLANNAH?! Przecież te dzieciaki nie będą miały życia! Tyle pięknych, polskich imion, a wy musicie spolszczać imiona zagraniczne! Anglicy mają swoje imiona, a my mamy swoje! I żadnym Krisom, Wanessom, Harrym, Łiliamom i innym o podobnych imionach takie bieganie za modą nie wyjdzie na dobre, gwarantuję! Ja mam na imię ZOFIA - to znaczy mądrość. Bądźcie MĄDRZY i pomyślcie o przyszłości swoich dzieciaków! Ktoś musi nosić polskie imiona, bo wkrótce, choć tak piękne, zaginą w gąszczu wymyślnych, ochydnych NACIĄGANYCH I NIEPRAWDZIWYCH IMION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zastanówcie się i nie krzywdźcie swoich dzieciaków!!!!!!!!!!!!!!! Kiedyś będziecie żałować, że przez was szkraby są szykanowane w szkole, bo każde będzie rozpaczliwie szukało imienia, które będzie głupsze od jego własnego!! APELUJĘ, DAJCIE DZIECIAKOM ŻYĆ W SPOKOJU I POZWÓLCIE, BY WOŁANO JE NORMALNYMI, ŁADNYMI IMIONAMI!!!!! POZDRAWIAM

Gość *starająca się*
A co myślicie o imionach Lidia i Anastazja?

Gość pewnie zostane wysmiana ale..
podobaja mi sie imiona: Waleria, Żanna , Eliza, Tarja, Samuel, Fabian, Iwar (Ivar), Dalemir, Oswald, Walter i jeszcze pare innych, jak sobie przypomne to dopisze no i wiem ze niektore z tych imion w Polsce nie przejdą:)

Cześć wszystkim! Ja coprawda mam jeszcze kilka długich miesięcy do porodu ale już zaczynam się powoli zastanawiać nad imieniem dla bobasa. Mamy z mężem różne wersje i jeszcze dużo czasu minie zanim się zdecydujemy. Mój mąż nazwał by malucha: Jakub albo Maciej a dziewczynkę: Martyna albo Agnieszka Mi natomiast podoba się jeszcze kilka innych imion dla chłopców: Gabriel Julian Jan Igor Brunon a dla dziewczynek: Adrianna Amelia Gaja Poza tym słyszałam że szczęście przynosi dzieciom nadanie imion rodziców. Nie chciałabym jednak by dzieci nazywały się identycznie jak my (Monika i Marcin) i zastanawiam się czy nie nazwać ich na Marika lub Marcel, żeby było podobnie ale nie tak samo. Co Wy na to??

Gość Zosiaczek
No, i takie propozycje mi sie podobają (no, może z wyjątkiem Gai, ale pewnie dlatego, że znam kilka koni o tym imieniu :]) Nazwij Malucha tak, żeby imię było ładne, polskie, średnio ekstrawaganckie i żeby Wam się podobało. Uważam, że to wystarczy :-) P.S. Jeśli nie po rodzicach (też tego nie lubię), to może po dziadkach? :] Pozdrawiam

Gość iwona m.
Zosiu- popieram.Moje dzieci to Ania i Michał.Są już dorosłe ale bardzo lubią swoje imiona.Kiedyś żartowałam że Ania miała być Laurą a Michał Jeremim i stwierdzili że stanowczo wolą swoje imiona.

Gość iwona m.
Bardzo podobają mi się takie imiona: Karol, Szymon, Filip a dla dziewczynek Olga, Maria i Michalina.

Gość Zosiaczek
:-) Byłam kiedyś na obozie, na którym w mojej grupie był taki mały chłopak, Iwo. Sympatyczny, ładny, ale... biedny, bo szykanowany. Już wolę Krisa. Naprawdę.