Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Emika

Prolaktyna za wysoka - niepłodność ???, proszę o pomoc!!!

Polecane posty

Mam mam pytanie odnośnie prolaktyny, właśnie mam problem, bo jest za wysoki poziom a staram się już 6 miesięcy o ciążę w prawdzie Bromergon biorę dopiero 1 miesiąc, ale jak długo mam czekać?, niektórzy z was piszą, że biorą 6-7 miesięcy i nic, boję się bo chyba od tego myślenia też ma to jakiś wpływ – stres psychiczny. Myślałam, że już jestem w ciąży, bo od momentu brania leku, miesiączka mi się przesunęła i nie jest tak jak kiedyś – średnio obfita – normalna jak zwykle bywało, tylko skąpa, coś tam kapnie niewielkiego przez 2 dni. Zawsze i tak miałam od 3 do 4 dni. Było mi nawet tak niedobrze rano, że zwymiotowałam – myślałam że może to już, zrobiłam sobie test, ale nic nie wykazał. Nie wiem czy to od leku, sama już nie wiem, będę wdzięczna za pomoc, tak bardzo chciałabym mieć dzidziusia, że martwię się, bo u mnie w rodzinie ani u mojego męża nigdy nie było problemów z płodnością.

Gość Do Emilki
Ja też mam za dużo prolaktyny leczę się już 9 miesięcy i jest już prawie w normie. Nie denerwój się tak bardzo musisz cierpliwie brać leki a owulacja powróci. Ja też juz chcę dzidziusia nawet bardzo , wcześniej dużo myślałam że przez tą prolaktynę będzie ciężko, jeszcze bardziej się stresowałam . Teraz przestałam już narazie aż tak bardzo myśleć o dziecku , ale nadal bardzo chcę, lekarz powiedział żeby próbować ale ja mam ciągłe stany. zap. pochwy i narazie z mężem czekamy. A co jest powodem dużej prolaktyny u ciebie u mnie był stres. Bierz leki , odpręż się, staraj się nie denerwować, zacznji dodrze się odżywiać ,ćwiczyć, bierz kwas foliowy i myśl pozytywnie. Ja też żle się na początku czółam po lekach , zawroty głowy , wymioty,osłabienia,ale organizm tak reaguje na te leki z czasem się przyzwyczaja.

Gość ja mam za wysoka prolaktyne
i bralam przez 3 miesiace Parlodel-i niec nie pomogl- nadaj jest wysoka-

Dziękuję za wsparcie, u mnie też powodem wysokiej prolaktyny był stres, ale ja mam jak lekarz specjalista mówił owulację, to raczej przez tą wysoką prolaktynę, moje jajeczko nie pękało, także plamnik nie był w stanie się do niego dostać, dziękuję i pozdrawiam, jakie macie pseudonimy lub imiona?

Czy jest któraś z Was dziewczyny, która brała Bromergon na wysoką PRL i zaszła w ciążę czy urodziła dziecko, czy jest to możliwe i po jakim czasie? u mnie jest niby owulacja jak stwierdził lekarz tylko jajeczko nie pęka-chyba?, proszę o pomoc w tej sprawie. ja biorę prawie 2 miesiące, czy na tydzień przed miesiączką warto robić test ciążowy, czy on coś wykarze, czy to za wcześnie?

Gość hm hm hm
ten lekarz Eminko, to cos Ci kreci.... po pierwsze, to nie zadne jajeczko ma pękać (uchowaj Boże), tylko pęcherzyk w jajniku, przez co uwalnia sie wlasnie jajeczko... a jak nie pęka - no to wlasnie NIE MA owulacji, bo owulacja nazywamy wlasnie to pekniecie i uwolnienie jajeczka.

Gość hm hm hm
ten lekarz Emilko, to cos Ci kreci.... po pierwsze, to nie zadne jajeczko ma pękać (uchowaj Boże), tylko pęcherzyk w jajniku, przez co uwalnia sie wlasnie jajeczko... a jak nie pęka - no to wlasnie NIE MA owulacji, bo owulacja nazywamy wlasnie to pekniecie i uwolnienie jajeczka.

Faktycznie to ja mogłam coś pokręcić z tym jajeczkiem i pęcherzykiem, było to już dwa mieiące temu, pamiętam tylko, że powiedział mi że jajeczko jedno jest już prawie wystarczająco duże by za dwa dni była owulacje i są też mniejsze jajeczka, dziękuję ci za poprawienie mojego\"masła maślanego\" sama już nie wiem co piszę

Gość Do hm hm
W jakim dniu cyklu najlepiej sprawdzic czy sie ma jajeczkowanie (chodzi o usg dopochwowe) Emika ja też ma za dużo prolaktyny , też boje sie czy zajde,ale jeszcze nie próbowałam . A czy ty już próbowałaś . z tego co mówił lekarz i czytałam niektórym kobietom udaje sie zajsc w ciaże, ale trzeba brać bromergon. Czy ty oprucz bromergonu bierzesz coś innego.

Gość jak sie bada prolaktynę

Gość jak sie bada prolaktynę

Gość Z krwi
Jest to badanie hormonalne wykonuje sie je z krwi,najlepiej w pierwszej połowie cyklu, po spokojnie przespanej nocy i nalepiej aby partner chociaż na dzień przed badaniem nie drażnił brodawek no i żeby nie było seksiku. Prolaktyna ffizjologicznie podwyższa sie przy wysiłku, w czasie seksu, podczas stresu , w czasie ciąży i podczas karmienia piersia.

Biorę Folik(kwas foliowy) prócz Bromergonu, lekarz mi mówił,że można zajść w ciążę przy wysokiej PRL, ale to różnie bywa przy każdej kobiecie inaczej. Podobno są jakieś leki które wywołują owulację u kobiety, ale ja mam niby owulację, co wynikało z moich badań, które robiłam, więc nie potrzebuję takich leków. mam nadzieję, że się uda, bo próbujemy i narazie nic, ale kupię sobie teścik i jak nie dostanę miesiączki w poniedziałek(10.01.2005) to sprawdzam, może nareszcie się doczekamy :-) , pozdrawiam serdecznie, trzymam za nas wszystkie kciuki, które mają z tym problem i jestem dobrej myśli.

Gość duphaston

Gość jolcia1965
Dziewczyny wejdżcie na forum prolaktyna tam się wszystkiego dowiecie

Gość jolcia1965
Acha jeszcze jedno, prolaktyna to hormon laktacyjny, to jest naturalny środek antykoncepcyjny , najlepiej zrobisz jak pujdziesz do endokrynologa jak najszybciej, jeśli jeszcze nie byłaś u niego to radzę iść bo to się leczy