Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mickiewiczówna

co za bzdury wypisujecie jak mozna byc w ciazy i miec okres?????

Polecane posty

Gość uwielbiam
czytać takie bzdury, że w ciąży któraś miała okres przez dziewięć miesiecy. Żaden lekarz nie powie, że w ciąży można miec okres. Jasli jest ciąza to nie ma okresu,a wszelkie plamienia nie są miesiaczka tylką jakimiś nieprawidłowościami, którte nalezy konsultować. W CIĄŻY NIE MA OKRESU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak się ktoś uprze to i tak nie wytłumaczycie. Niekiedy przez jakieś 3 cykle występują krwawienia tak zbliżone do miesiączkowego, że odróżnienie jest praktycznie niemożliwe, zwłaszcza, jak się ma dość skąpe menstruacje. Dla uproszczenia nazywa się to okres i cześć - kilkudniowe krwawienie w terminie. I nad czym tu biadolić.

A moze mi ktos napisac co mogą znaczyc niewielkie brązowe uplawy w 3 tyg ciąży. wybieram sie pojutre do ginekologa ale sie denerwuje, moze ktos wie czego moze byc to oznaka..

Gość siostr miala okres 4 pierwsze
miesiace , zawsze ma nieduzy, wiec nie wiedziala,ze jest w , lekarze wmawiali,ze torbiel, az sie torbiel urodzila

Gość szum ciszy
mam pytanie...! jestem w 22 tyg. ciazy... od tygodnia mam delikatne ciemnoczerwone krwawienie z pochwy... bylam z tym u ginekologa - powiedzial, ze poniewaz krew jest cimna,swiadczy to o tym,ze krwawienie wystapilo kilka dni temu,zanim cokolwiek zauwazylam... przyczyn krwawienia jest wiele - na tydzien zakazal stosunkow plciowych i wysilku fizycznego... gdyby pojawila sie krew \" swieza \" musze udac sie do szpitala... Ale czy ponad tydzien krawaienia cimna krwa,to nie za dlugo...? Mial Ktos juz podobny problem... ? odpiszcie...

Gość kurzamelodia
Cholera zdecydujcie się w końcu!!!!!!!!!! Dostałam okres przed tygodniem, w terminie, trwał tyle co zawsze, był obfity jak zawsze. Mam iść jutro po test czy nie? Pytanie proste jak drut!

kiedy masz plamienia w ciązy zawsze odróżnisz to od normalnego okresu:o plamienia są dużo mniej obite, koloru brunatnego lub rożowego. kobiety która mają plamienia bedąc w ciązy i nie odrożniają ich od normalnej miesiączki to te które przez całe życie mają skąpe, krótkie krwaienie miesiączkowe...te z obfitym(ja np od zawsze mam conajmniej 5-6 dniowe i leje się ze mnie jak z kranu) zawsze odróżnią że tym razem ten \"okres\" wygląda inaczej. NIEMOZLIWE jest by kobieta była w ciąyz i w terminie miesiączki sie z niej lało. moja mama tez plamiła do 3 miesiąca ale zdecydowanie dało się to odroznić. jeśli piszecie ciągle \"miałam normalny okres do 3 miesiaca\" to bądźcie tak miłe i rozróznijcie to troche zamiast starszyć. piszcie o kolorze o tym że był on mało, bardzo mało obifty bo nie wierz że tak nie było.

Gość pomocy plis
czesc wszystkim mam pytanie oczywiscier pytanie dotyczy tego czy moge byc w ciazy miesiac temu wspozłyzłam z chlopakiem ale po tym mialam okres i to dosc obfity i przez 5 dni teraz jest 21.12.06 a okres powinnam dostac 17.12.2006 dodam ze zazwyczaj mam okres regolarnie ale czasem bywa ze sie spoznia 2,3 dni martwie sie bo okresu nadal nie ma a po okresie ktory mialam w tamtymn miesiacu juz nie wspolzyłam wiec jakie jest prawdopodobienstwo?? prosze o pomoc!!!!

Gość cape-town-mom
No i wlasnie, tak myslalam ze teraz wszytskie ktoore dostaly miesiaczke beda pytac czy sa w ciazy. Sprawa jest prosta jak dlut - plamienie to plamienie a okres to okres. Kobiety, nie potraficie tego odrooznic???? To tak jak kropla do szklanki wody. Jesli maci normalny okres, czerwony trwajacy pare dni nie jestescie w ciazy. Oczywiscie mozecie w kazdym cyklu tracic pieniazki na testy jesli jesteczcie glupie i bogate ale po co.

Gość ala1234
pomocy.......wczoraj kochalam sie z facetem 2 miechy temu rzucialam tabsy..........kochalismy sie zaledwie 4 sekundy :P czy moge miec obawy?????przed wejsciem jego czlonek byl suchy a do wytrysku nie doszlo(szczerze to dalejko mu jeszcze bylo).......mam nie regularne cykle po hormonach......ale okres skonczyl mi sie 3 dni temu......to powineien byc 8 dzien cyklu wiec pewnie nie plodne ale kto to moze wiedziec.....doradzcie cos....

Gość KSENKA27
:)POMOCY PLIS:) po wspolzyciu okres mialas wiec juz tu masz pewnosc ze ciazy nie ma , teraz czekasz na kolejny okres ktory sie spoznia 5 dni poprostu SIE TYLKO SPOZNA a powodow moze byc wiel e ale napewno nie jest to CIAZA. Brak miesiaczki MOZE BYC PRZEZ STRES,WYSILEK FIZYCZNY,CHOROBA. Pozdrawiam Cie Cieplo:)

Gość pomocy plis
dziekuje bardzo za slowa otuchy i za odpowiedz pozdrawiam!!!!:*

Gość fauvw
Witam wszystkich. Mam pytanie jak to jest z tym okresem w trakcie trwania ciąży, gdy kobieta ma dwie macice? Ktoś wie może? Jestem w takiej sytuacji i tak czytam to co jest tu napisane, ale odpowiedz co w takiej sytuacji się dzieje nie ma nigdzie. :(

Gość Gosia 17
Mm pewien problem 20 czerwca kochałam sie z chłopakiem tzn jesli mozna to tak nazwac trwało to bardzo krotko i bez wytrysku. Boje sie ze jestem w ciązy chociaz wydaje mi sie to nie mozliwe to sie stresuje dzis jest 4.01.07 a ja była bym juz prawie w 7 miesiącu przez cały czas miałam co miesięczne krwawienia mniej wiecej regularne przewaznie były one przed terminem. Mam bardzo mały brzuch praktycznie taki jak miałam wczesniej ale jest troszke bardziej wypukły zwłaszcza u dołu dzis powinnam dostac okres ale go nie ma:( nie wiem co sie dzieje. Wiem ze było by to nie mozliwe zebym zaszła w ciąze ale znam dziewczyne która nie miała prawie brzucha miała krwawienia przez 6 miesięcy i była w ciązy o której dowiedzia sie 3 miesiace przed rozwiązaniem . robiłam 2 testy jeden i drógi wykazał brak ciązy ale a pierwszym po pewnym czasie pojawiła sie 2 lekko rózowa kreska:( nie wiem co sie dzieje wydaje mi sie ze cos mi si erusza w brzuchu tak lelkko podskakuje ale nie wiem czy to nie urojenia.Moje piersi nic sie nie powiekszyły.PROSZE O OPOWIEDZ PLISSS POMUSZCIE BO ZWARIUJE BOJE SIE OD 6 MIESIECU!!! CZEKAM NA OKRES JAK NA ZBAWIENIE I BOJE SIE ISC DO LEKAR

dziwie się Tobie że jeszcze nie bylas u ginekologa:/... nie wiem watpie zebys byla w ciazy a wynik testu nie powinno sie odczytywac po 5minutach... chyba wiesz jakie sa objawy ciazy..wiec sobie sprawdz... idz do ginekologa po takim czasie juzpowinien sprawdzic..ale wydaje mi sie ze jednak nie jestes w ciazy:)

Gość to niemozliwe zeby to byla pra

Gość madzisko
Ja już sama nie wiem co o tym myslec.Kumpela mówiła,że jej ciocia też tak miała że do 3 miesięcy krwawienie no i normalnie w ciąży była.I wierzę w to,bo to nie okres lecz plamienie.A ja ostatnią miesiączkę miałam 24 stycznia no i teraz 25 lutego,ale to juz nie wiem co o tym myśleć bo pierwszy raz (czyli teraz) zdarzyło mi się tak,że krwawienie prawie nie występowało.Dzisiaj akurat okres się skończył.Ale było tak,że w ciągu tych czterech dni wogóle podpaski nie musiałam zmieniać.Nie wie ktoś co to może być?Czy to objawy ciąży?Wcześniej też miałam dziwne pulsowanie w podbrzuszu i boję się,że doszło do zapłodnienia.NIech ktoś pomoże!

Gość madzisko
A tak poza tym to mam zamiar zrobic test,ale tak w przyszłym tygodniu,żeby wiedzieć co ze mną.Nie mogę iść do ginekologa,bo jeżeli wykryje ciąże to bedzie musiał powiadomić rodziców,a do tego dopuścić nie mogę.Co mam zrobić?Nie wie ktoś czym moze te pulsowanie byc spowodowane?Myślicie,że to nie okres skoro występowało rzadkie krwawienie?

Gość eh...
Mam pytanie ... muj chlopak dla zartow wlozyl mi prezerwatywe w kturej sie razem kochalismy i no niestety ta strona w kturej byla sperma ... teraz dwa dni pozniej dostalam okresu...bardzo mi zalezy na dziecku z nim gdyz sie kochamy ... Teraz bardzo prosze o pomoc czy jestem w ciaży ?

Gość Tusia20
nie jesteś/////!!!!... Można mieć okres w ciąży

No ale cala zawartosc zostala we mnie :/ wiec nie wiem kiedy prubowal znow ze mnom współżyć to niemógł wejsc we mnie ... a byłam rozluzniona.. wiec nie wiem ... Okres juz mi sie konczy co parwda przez dwa dni byl bardzo obfity a etraz jest tak jakbym go nie miala ...Wiec nie wiem prosze o szczere wypowiedzi i pomoc

mogę powiedzieć czym się różni normalny okres od krwawienia w ciąży które może oznaczać poronienie. w czasie okresu krew jest gęstsza, ze śluzem, w czasie ciąży i zagrażającego poronienia u mnie była sama rzadka, ciemna krew, taka jak np. z rozciętego palca

Gość Tusia20
POdczas normalnego okresu masz dużo krwi. Podczas okresu w ciąży masz mało jasnej krwi Podzas naturalnego poonienia masz dużo ciemej skrzepniętej krwi..

Gość sorento
Okres okresem a ciąża ciążą. A co jeśli \"Góra\" obdarzyła niewiastę ;) dwoma macicami? To wtedy co się dzieje? Dziecię zamieszkuje jedną, a druga? Jak wtedy się zachowuje organizm? Wie ktoś? Pytanie jak najbardziej z gatunku poważnych

Gość KTOŚ..
Witam mam pytanie.. Boje sie ze jestem w ciazy.. Chociaz uwazalam ze swoim chlopakiem przy stosunku i zawsze chlopak zapewnial mnie ze wszystko znajdowalo sie w 'gumce' .. conajmniej miesiac temu mialam jakas dziwna miesiaczke byla to ona koloru troche czerwonego troche zoltego i brazowegoo.. mina juz miesiac no i nastepna miesiaczka teraz jest ona normalna czyli obfita i czerwoona..Nie mam zadnych zachcianek dziwnych omdlec itd. Lecz boje sie ze moge byc w ciazy bo piszecie ze mozna byc w ciazy i miec miesiaczke wiec sama juz nie wiem.. tez brzuszek mi sie powiekszyl :/ ... eh prosze o jakas odpowiedz..

Gość możliwe...
moja przyjaćiółka do 4 miesiąca miała okres, i niewiedziała że jest w ciąży.

ciekawe ciekawe miesiaczka skonczyla mi sie w niedziele ale teraz mam jakies ciemnobrunatne uplawy co to moze byc

Gość anna77
czesc dziewczyny prosze o rade w pazdzierniuk miałam pusta ciaze a w kwietki brałam tabletki na wywolanie okresu i dostałam okres a po nich brałam jedna paczke tabletek antykopcepcyjnych dostałam po nich okres było to 11 czerwca a trwał do 17 czerwca i ponich społzyłam czy moge byc w ciazy ? test wyszed negatywny a strasznie mnie boli brzuch po lewej stronie i piersi i mam podwyszona tem ! prosze o pomoc pozdrawiam ani

Gość do WSZYSTKICH
KAZDY lekarz ginekolog Wam powie w ciazy NIE MOZNA miec OKRESU!!!!!!!!!!!!!!!!!! moze wystapic krwawienie ale to NIE JEST okres, jezeli takie krawiwnie wystapi to oznacza to ze nalezy udac sie jak najszybciej do ginekologa poniewaz ciaza moze byc zagrozona kazde takie krwawienie to nie jest nic normalneo dlatego nie piszcie glupot przkazywanych jeden do drugiego w ciazy NIE MA SIE OKRESU, a jesli wystapi KRWAWIENIE to nalezy udac sie z tym do lekarza bo nie powinno tak byc that's all

Troszkę to śmieszne co tu piszecie. Wyprowadzę was z błędu. Podczas ciąży nie można mieć okresu. Zdarzają się u niektórych kobiet plamienia podczas ciąży jednak nie jest to okres i nawet nie wygląda jak okres. W mojej rodzinie dwie osoby miały takie plamienia do 4 miesiąca ciąży i były w niewiedzy że są w ciąży. Dopiero jak okres się zatrzymał brzuszek się powiększył zaczęły się zastanawiać i miały niespodziankę hihi..