Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mickiewiczówna

co za bzdury wypisujecie jak mozna byc w ciazy i miec okres?????

Polecane posty

Arminia ja Cię wcale nie atakuję, tylko powiedziałam, że dni płodne są na końcu... Bardziej mnie martwi to co opowiada alussia.

Gość Sawana
Wiyam !!!!mam pyanko mam nie regularne misiaczki i nie wiem kiedy mam owulacje !!!misiaczki u mnie wystepuja tak 22 23 dni a nie co 28dni !!!lekarz mi zapisal tabletki ktore biore juz 2 miesiac i nic !!!wyznaczyl mi w zeszlym misiacu dzien w ktorym mam wspolzyc z mezem i tak zrobilismy i nic nie wyszlo pojawila sie misiaczka i mam znowu brac te tabletki clostilbegyt dzisiaj ide do lekarza !!!z tego co sie dowiedzialam to te co maja nie regularne misiaczki to maja szybciej owulacje wiec tak wynika ze ta owulacje bym miala pare dni po miesiaczcce !!!prosze koto mi odpisze bardzo mi na tym zalezy

Gość Sawana
prosze niech mi ktos odpisze!!!kiedy bym miala ta owulacje!!!pozdrawiam

Gość jagna30
prosze o rade..opisze moj problem,mam reguralne miesiaczki,ostani stosunek mialam na pocczatku lutego,miesiaczke dostalam cos okolo 23 lutego i teraz okolo 20 marca,przed ostania miesiaczka mialam brunatne plamienie, niczego bym sie nie bala,tyle ze zawsze przed miesiaczka bola mnie piersi ,po dwoch dniach w czasie okresu bol ustepuje,miesiaczki juz nie mam a piersi bola coraz mocniej,czy moge byc w ciazy,jestem w anglii i nie wiem co mam robic

Gość Ajjj boje sie
witam wszystkich! kilka miesiecy temu zdecydowalam sie na wspolzycie. zawsze robimy to w prezerwatywie i zawsze mam okres zgodnie z terminem.... ostatnio kiedy sie kochalismy robilismy to w prezerwatywie i moj chlopak nawet nie skonczyl...nie doszlo do wytrysku.za kazdym razem kiedy robilam test wychodzilo mi ze nie jestem w ciazy. ale ostatnio dostalam CZEGOS bo nie wiem jak to moge inaczej nazwac bo bylo brazowe przez pierwsze 2 dni a potem nagle krew...wiem ze okres to nie byl bo nie tak wygladaja moje okresy....tego czegos dostalam 2 tygodnie przed okresem...jak myslicie co to moze byc?

Gość aanka 19
nie wiem co mi jest... współzyłam z chłopakiem w dni przez cały okres płodny .. nie dostałam okresu i w dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam test i wyszedł pozytywnypo trzech dniach powtórzyłam test i tez wyszedł pozytywny a na nastepny dzien wieczorem dostałam okres ale taki skąpy jedna podpaska na cały dzien tylko on trwa juz 4 dzien

A mam pytanie, czy np jeżeli ktoś bierze tabletki antykoncepcyjne (ale np pominął dwie) i doszło do zapłodnienia, to czy wystąpi normalnie okres, czy w tym wypadku nie?

Czy przed miesiączką może poleć brzuch na dole czyli jajniki i piersi? O piersiach słyszałam ze tak wtedy bardzo bolą:/ normalnie wytrzymać się nie da:/ ale czy jajniki przed miesiączką też bolą i to tydzień przed okresem? I u mnie jest tak ze raz boli a raz nie. I nie wiem czy to tak może być. Pytam się bo się boje:/ i mam jeszcze kolejny problem niby nie kochałam się z chłopakiem ale bawiliśmy się sobą. On mnie tam dotykał i ja jego taż dotykałam w intymne miejsce. Niby nic mu nie leciało ale podobno w śluzie u chłopaka też są plemniki. Boje się ze może On miał coś na reku i gdy włożył mi tam palec to ze przez to mogę zajść w ciąże i wtedy miałam płodne dni. Czy mogłam przez coś takiego zajść w ciąże? Chociaż On raczej się tam nie dotykał:/ już sama nie wiem. Proszę o szybką odpowiedzi. I ile plemniki mogą żyć na otwartej przestrzeni( czyli na powietrzu ?) ?????

Gość madzialena80
Witam Mam pytanie od dwóch miesięcy staram się o dzidzie. w tym miesiącu czułam się bardzo dziwnie, okres mi się spóźnij 3 dni miałam sobie dzisiaj zrobić test, ale rano zaczęłam bardzo intensywnie krwawić. Wychodzą mi takie naprawdę duże skrzepy ;( Pomóżcie bo nie wiem czy to była ciąża. Nie wiecie czy jak dzisiaj zrobie test czy mi wskaże jeszcze ciąże, nawet jak już jest po . jestem załamana

Gość jolcia1965
możliwe że byłaś w ciąży i poroniłaś i dlatego idą ci skrzepy, najlepiej jak pujdziesz do ginekologa nawet teraz, zbada cię i ci powie , najwyżej pujdziesz na czyszczenie macicy , ja kiedyś to przechodziłam

Gość gosiak mały ...
Tusia20 POdczas normalnego okresu masz dużo krwi. Podczas okresu w ciąży masz mało jasnej krwi Podzas naturalnego poonienia masz dużo ciemej skrzepniętej krwi.. moge odrazu znegowac twoja definizje (haha) ja nigdy nie miałam duzych i obfitych okresów.zawsze trzy dni i słabo leciało.. ale czesto mam skrzepy..nie dużo ale pare jest.. ja nie wiem dziewczyny co zwami ale zachowujecie sie wszystkie jak alfy i omegi..a kazdna z nas ma inny organizmi kazda inaczej reaguje i inczej wszystko przechodzi wiec przestancie generalizowac i zróbcie coś dobrego.ugotujcie zupe,pogbiegajcie,

Gość edytus
tak akurat to jest prawda mozna byc w ciazy i do trzech mies.miec okres,wiem to z doswiadczenia gdyz sama tak mialam.pozdrawiam

Gość jak nie wiesz to
sie nie ypowiadaj.. mozna miec okres nawet do 3 miasiaca ciazy..zamiast tutaj krytykowac innych zdobadz najpierw odpowiednia wiedze..pozdrawiam

Gość proxi777
zaraz pojde chyba kupic test ... od dwoch mcy staramy sie o dzidziusia 3 tyg temu miałam okres ale krotszy i teraz sie przestraszyłam ze moge nawet nie wiedziec ze jestem w ciąży

Gość anik...
dziewczyny dajcie juz spokój z tym okresem w ciązy! Czytałam o tym sporo, głównie opinie lekarzy. W ciązy nie ma okresu!!! Mogą sie zdarzeyc plamienie w terminie miesiączki ale nie okres. Czasem jest tak ze kobieta z natury ma mniej obfite miesiaczki i jak zdarzy jej sie plamienie w ciązy to potem twierdzi ze miała okres w ciązy co jest bzdurą. Miesiączka to nie tylko krew ale tez złuszczajaca sie błona sluzowa macicy i nie ma opcji zeby wystepowała w ciązy. to sie zdarza zadko i kazde takie plamienie w ciązy moze byc grozne i kobieta powinna isc natychniast do lekarza jezeli cos takiego zauwazy. Poza tym przy tym plamieniu w ciązy nie wystepuja tak silne bóle brzucha jak przy okresie. i znowu jedne kobiety maja bole miesiaczkowe inne nie, niektóre maja słabsze i tez jest im trudno wtedy rozróznic czy to był okres. Po zakonczeniu okresu objawy takie jak spuchniete i bolące piersi ustepują a po zakonczeniu krwawienia w ciązy utrzymuja sie dalej. Czytałam tez ze takie krwawienia w ciązy zdarzaja sie przewaznie kobietom które juz rodziły albo mają za soba poronienie.

Gość aaalica
ja własnie mam tego typu watpliwosci, moj ostatni okres byl bardzo krotki i mało obfity, przed okresem bolaly mnie piersi (tak jak z reszta co miesiac) ale zaraz po krwawieniu przestały, na wszelki wypadek poszlam do lekarza, ktory nie powiedzial mi ze to moze byc ciaza ale nie powiadzial tez ze jest to wykluczone (ale tak sobie mysle ze gdyby cos podejrzewal to na pewno powiedzialby mi i kazal przyjsc za jakisc czas ponownie, a tego nie bylo), po paru dniach od wizyty znowu zaczely bolec mnie piersi i bolaly tak chyba przez 1,5 jak nie dwa tyg, teraz jest teoretycznie w polowie cyklu (16 dc) i mam sluz tak jakby juz nieplodny (serkowaty, metny, czasem rozciagliwy), a tuz po ustaniu krwawienia byl bardzo wodniosty i przezroczysty.... jedyne co mi powiedzial lekarz to to ze szyjke macicy mam zaczerionione, ale powniewaz byla tuz po krwarwieniu powiedzial ze to normalen i mowil jeszcze ze przy nastepnej wizycie mam mu przypomniez zeby zrobil mi kuracje na leczenie nadzerki, po juz musze z nia cos zrobic.... co wy o tym sadzicie? w ktorym tyg ciazy lekarz jest w stanie cos zobaczyc przez zwykle badanie ginekologiczne?

Gość izuniajoy
można mieć okres podczas ciąży ! ale to są takie przypadki ze masakra ! 1 na 1 000 000 ! okres podczas ciąży można mieć do 3 miesięcy ;]

można mieć okres w czasie ciąży!!!! moja koleżanka tak miała dopiero sie zorientowała jak zaczeło ją mdlić i poszła do lekarza. tez sie zdziwiłam ze jak to możliwe ze miec okres i być w ciąży!!! a jaednak może się tak zdażyć!!! tylko przez to miała problem z ciążą miała przestrzeń między płodem:-( ale teraz jest wszystko ok na dniach ma rodzić:-)

Gość a2a
ja mam okres i to nie slaby. na trzeci dzien okresu zrobilam bete, a tu zaskoczenie hcg 7439 i jestem na podtrzymaniu ciazy. w piatek ide do lekarza sprawdzic, czy dalej jestem w ciazy.

Gość a2a
ja mam okres i to nie slaby i beta hcg 7439 mam leki na podtrzymanie ciazy. ide do lekarza za dwa dni, czy dalej jestem w ciazy.

Gość kaskadka
pierdolicie!!!plamienia mozna miec ale nie normalny okres

Gość a2a
niestety mam podejrzenie ciazy pozamacicznej. dzisiaj znowu czekam na bete jak uroslo to niedobrze.

Gość cuala
no właśnie, ja też dziwie się, że można być w ciąży i mieć okres... ale sama mam problem, bo nie wiem co mam zrobić. Mam jakies dziwne humorki, bóle żołądka, nudności, boli mnie głowa codziennie, po prostu masakra. Jestem bardzo młoda, bo mam dopiero 17 lat i nigdy nie byłam w takiej sytuacji, boję się, że moge być w ciąży ale co z tym okresem/krwawieniem. Piszę do Was po raz pierwszy więc potraktujcie mnie w miare łagodnie prosze. Pozdrawiam ;)))

Gość cuala
no właśnie, ja też dziwie się, że można być w ciąży i mieć okres... ale sama mam problem, bo nie wiem co mam zrobić. Mam jakies dziwne humorki, bóle żołądka, nudności, boli mnie głowa codziennie, po prostu masakra. Jestem bardzo młoda, bo mam dopiero 17 lat i nigdy nie byłam w takiej sytuacji, boję się, że moge być w ciąży ale co z tym okresem/krwawieniem. Piszę do Was po raz pierwszy więc potraktujcie mnie w miare łagodnie prosze. Pozdrawiam ;)))

Można mieć okres nawet 3mc.To jest normalne i zdarza się.Sama miałam a byłam już wtedy w ciąży.normalnie miałam 5 dni i bóle jak zawsze.I potwierdziła to moja ginekolog.A teraz mam syka 9mc i od 7mc miesiączkę.

Ale miałam tylko przez miesiąc i nawet nic nie zapowiadało że jestem w ciąży.Zero mdłości itd. Ale po miesiącu od tej miesiączki zaczęłam mieć dolegliwości a już byłam prawie miesiąc w ciąży.

Gość Ja również mam okres w ciąży
pierwsze 3 miesiące były normalne, obfite, jak zawsze z bólami brzucha, o tym że jestem w ciąży dowiedziałam się za namową znajomych i męża który stwierdził, że po prostu zachowuję się inaczej i na pewno jestem w ciaży (mdłości, zachcianki, dziwne upodobania) i okazało się, że beta jak na 3 msc, wizyta u gina to potwierdziła. 4 okres był słabszy, tzn normalne obfite krwawienie trwało 2 dni a potem się urwało, a z ciążą wszystko ok. Jak za msc bedzie to zobaczymy. Moja kolezanka rowniez miala okres ale tylko ten pierwszy. a dowiedziala sie dopiero jak jej lekarz wiek płodu wyznaczyl.

witajcie::)) Mam problem czekam za okresem powinnam dostac na dniach ale nic na to nie wskazuje;/ Boje sie ze jestem w ciazy poniewaz mam mdlosci zachcianki i zmiane humoru a nigdy tego nie mialam;/ niewiem co robic

Gość cuala
ja mam pytanie... tzn. bardziej proszę o radę. Dwa dni przed okresem kochałam się z moim chłopakiem no i doszedł we mnie a nie mieliśmy żadnego zabezpieczenia. Czy możliwe jest to, że zaszłam w ciązę ? bo to było dwa dni przed okresem a normalnie dostałam okres i właśnie mi się skończył i wszystko jest normalnie... Czytałam dużo na ten temat, ale są tak przeróżne wypowiedzi kobiet, że ja już sama nie wiem!