Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika20

regulon

Polecane posty

Gość weronika20

Hej:)Zaczelam brac regulon,to moje pierwsze pigulki i strasznie sie boje..powiedzcie mi prosze jakie mialyscie skutki uboczne?I kiedy to zaczyna dzialac?Lekarz mi powiedzial ze po 5 pigulce, slyszalam tez ze przez peirwszy miesiac trzeba sie dodatkowo zabezpieczac.To jak to w koncu jest?

Hej. Bralam Regulon okolo roku. 1) O skutki uboczne nie pytaj, bo kazdy moze miec inne. Wiec nie masz sie co stresowac na zapas. 2) Dzialaja od pierwszej pigulki (Kyrie Elejson, ktory raz ja juz to pisze na tym forum) jesli zazylas w pierwszym dniu okresu. 3) Jesli wzielam w piatym dniu okresu - musisz sie dodatkowo zabezpieczac przez pierwszy cykl.

Gość weronika20
dziekuje Kachni:)Rozwialas przynajmniej jedna z moich watpliwosci:) Mam nadzieje ze nie przytyje zbyt wiele i nie pokryje sie cala pryszczami;)

Gość weronika20
hm,jestem jeszcze ciekawa Waszych opini na temat tego regulonu:) Nie mam zadnego rozeznania w pigulkach..

rowniez stosowalam regulon przez rok, nie mialam skutkow ubocznych, dopiero przy ostatnim opakowaniu gdy nie zrobilam przerwy i wzielam 2 opakowania pod rzad - nie chcialam miec okresu na wesele, potem moja ginekolog mnie opieprzyla, ze nie powinno sie brac 2 opakowan ot tak bez przerwy, jesli chce sie przesunac okres wystarczy nie robic przerwy i zazyc pierwsze 7 badz gora 14 tabletek z nastepnego opakowania, bron boze cale nastepne, bo one nie maja najmniejszej dawki hormonow i jesli jestes szczupla osoba - do tego jeszcze drobna to moze Ci naprawde zaszkodzic, ja naprawde przy tych ostatnich ledwo zylam, potem zmienilam ale to glownie dlatego ze chcialam zejsc do tabletek o mniejszej dawce hormonow dzialaja od razu jesli bierzesz 1 dnia okresu, nie rozumiem tych niektorych lekarzy ktorzy karza sie 1 miesiac zabezpieczac tyc po nich nie tylam, cera taka jak zawsze, takze przez 9 miesiecy problemow nie mialam :)

Biorę regulon od roku, wszystko w porządku, ale niestety przytyłam. Każdy organizm reaguje inaczej, być może Weroniko ciebie to nie będzie dotyczyło, bo prawdopodobnie jesteś młoda (tak sugeruje ta 20-stka ),a ja mam 47 . Ale musisz być czujna jeżeli poczujesz wzmożony apetycik, chociaż moja pani doktor powiedziała , że tyje się od jedzenia a nie od tabletek.

Biorę regulon od roku, wszystko w porządku, ale niestety przytyłam. Każdy organizm reaguje inaczej, być może Weroniko ciebie to nie będzie dotyczyło, bo prawdopodobnie jesteś młoda (tak sugeruje ta 20-stka ),a ja mam 47 . Ale musisz być czujna jeżeli poczujesz wzmożony apetycik, chociaż moja pani doktor powiedziała , że tyje się od jedzenia a nie od tabletek.

Gość Regulon
Biorę regulon dokładnie od roku i nie widzę u siebie żadnych skutków ubocznych czyli tabletki dopasowane a co do dodatkowego zabezpieczenia sie przez dodatkowy miesiac to hm... bzurę powiedzial Ci lekarz :| ja po 3 tabletcę już kochałam się bez zabezpieczenia a dzialają już po jednej tabletcę... zresztą w ulotce masz wszystko napisane wystarczy przeczytac

Gość Maleńka___
Cześć!Też dostałam pierwsze proszki i jest to regulon, też mam takie obawy jak ty, zaczęłam już je brać, ale też bardzo się boję skutków ubocznych typu tycie, złe samopoczucie, na razie jest znośnie, ale odczuwam rozdrażnienie, lecz to podobno jak i kilka innych objawów jest naturalne w pierwszym miesiącu brania tabletek, natomiast mnie zastanawia inna kwestia. Jestem dwa lata starsza od Ciebie Weroniko, dopiero po tym jak dowiedziałam się od znajomego kolegi, który pracuje w przedstawicielstwie firmy produkującej te tabletki, że mój lekarz może uczestniczyć w tzw. umowie, on przepisuje te tabletki, dostaje darmowe opakowania, prezenty, itd. W moim przypadku tak było, dostałam je za darmo od lekarza, prosiłam go o takie, które mają najmniejszą zawartość hormonów, może mój błąd, że wcześniej nie poczytałam trochę o tabletkach i ich zawartości i nie protestowałam. Z tego co teraz wyszukałam w necie to oczywiście wcale nie zawierają one najmniejszej dawki hormonów, czuję się trochę oszukana, jak prosiłam o harmonet to mi odpowiedziała lekarz, że mają mało hormonów i mogą nie zabezpieczać 100% (no może 99,9% bo taka jest chyba skuteczność tabeletek) co chyba jest bzdurą, ehh trochę odbiegłam od tematu, ale pierwszy miesiac wezmę ten regulon i pomimo wszystko pójde i poproszę o zmianę. A ostatnio słyszałam od znajomej, że regulon jest dla kobiet po przebytej już ciąży lub w ogóle w starszym wieku niż my, czy spotkał się ktoś z tą opinią. Bo w zasadzie to sama nie rozumiem czemu mam przyjmować regulon który zawiera 0,03 etynyloestradiolu i 0,15 dezogestrelu a harmonet opowiednio 0,02 etynyloestradiolu i 0,075 mg gestodenu, nie wiem, może ten drugi hormon w każdym z nich różni się działaniem w stosunku do stężenia ?? Na razie stosuję go i mam nadzieję, że tyje się tylko od nadmiernego jedzenia, a nie tak jak koleżanka mnie straszy od samych hormonów hehe :D, a tak na marginesie to chyba jakaś w ogóle inna jestem bo od kiedy je stosuję to mnie tak lekko mdli i praktycznie nie mam na nic ochoty do zjedzenia, jakieś dziwne to w stosunku do innych opisywanych objawów hehe.Buźka, pozdrawiam wszystkich :*

Gość Weronika20
Dzieki Wam dziewczyny:) Minelo troche czasu i u mnie niestety pojawily sie efekty uboczne:((( Codzienne krwawienie jest po prostu najlepszym srodkiem antykoncepcyjnym bo nie mozna sie kochac w ogole..rzeczywiscie skuteczne sa te pigulki,100%..:(

Hej! Witam wszystkie regulonki! Ja też używam regulonu, są to moje pierwsze tabletki i stosuję je od 5 miechów i nie odczuwam żadniutkich skutków ubocznych, jak dla mnie rewelacja, okres dostaję co do godziny. Przykro mi Weroniko że tobie nie pasowały ale pierwszy raz słyszę żeby ktoś miał takie skutki uboczne po regulonie pozdrawiam

Gość co mam zrobić 18stka
Cześć Dziewczyny! Ja biore Regulon od 5 dni i narazie czuję się oki ! Chce sobie przesunąć okres bo mam Studniówke i lekarz kazał mi wziąść 2 opakowania pod rząd ale teraz zaczynam się bać! Wiecie moze czy jak będę brała 2 opakowania to będą one działały antykoncepcyjnie podczas brania tego drugiego opakowania!

Gość Madzik6
a ja własnie rzuciłam ten pieprzony regulon..stosowałam go prawie 3 lata. Rób badania co roku (próby wątrobowe) a jezeli poczujesz że coś z toba nie tak..zrób sobie przerwę tak jak ja.:) Myślę że na samym początku brania mozna zabezpieczyć sie tak na wszelki wypadek..chociaż tabletka zaczyna juz działać.Ale ..lepiej chuchać na zimne :)

ja juz bralam harmonet przez rok- nie pasowal mi. potem przez rok cilest -tez nie pasowal. teraz bire regulon i jak narazie to sa najlepsze tabletki dla mnie.polecam, ale wiem ze nie kazdy reaguje tak samo.pozdrawiam.

co mam zrobić 18stka one beda dzialac, czy wezmiesz jedno czy dwa pod rzad, ale ja naprawde nie radze Ci brac dwoch pod rzad, jezeli Ci zalezy na przesunieciu miesiaczki to wez pierwsze 7 tabl. z opakowania badz 14, ale nie bierz calego! Jezeli jestes szczupla dziewczyna, to naprawde Ci nie radze, to jest za duza dawka - bo nie dajesz przez ten jeden tydzien odpoczac organizmowi, nie moge powiedziec ze z Toba mogloby sie stac to co ze mna, ale to juz Twoj wybor, czy bedziesz chciala ryzykowac czy nie - Twoj ginekolog powiedzial ze mozesz ta k zrobic - a moj mnie opieprzyl ze wzielam cale drugie opakowanie - i ze nie przerwalam ich brania gdy zaczely sie problemy

Gość anita 28
witam wszystkich,biare regulon od roku przytylam jakies 5 kilo i co najgorsze nie moge tego spalic na silowni,nie jadam slodyczy i nie jadam po godz 18,zaczelam sie zastanawiac czy przyczyna nie sa tabletki,pare lat temu tez przytylam ale wtedy to ja naprawde sobie pofolgowalam zastosowalam diete,fitnes 4 razy w tygodniu i po klopocie,a teraz cos nie tak?

Gość Piekna Mary
ej laski nie straszcie mnie ze regulon to biora sapanie po porodach czy cos bo ja je biore a mam 18 lat!!! no i zadnych porodow za soba of course... zaczelam drugie opakowanie i raczej nie pojawily sie poki co- odpukac! zadne skutki uboczne i wszystko ok ale jak wczesniej bralam diane to mialam okres co 28 dni a po 1 opakowaniu regulonu to byl po 27 dniach... no nic zobaczymy jak bedzie po 2 opakowaniu pozdrawiam :)

organizm ma około 2-3 cykli na przezywczajenie sie wiec skoro w trakcie drugiego opakowania jest lepiej, to dobrze pozdrawiam www.forum.antykoncepcja.prv.pl

Gość zicka
Witam serdecznie ja też mam pytanie o regulon , bo stosuję go od 9 dni i po okresie niestety mam dalej krwawienia ;-( czy tak będzie aż do końca opakowania? Przy diane 35 ktore kiedys bralam na cere wszystko było ok , natomiast gdy przeszłam na cilest krwawienia miałam przez np dwa miesiące dzień w dzień . Czy po regulonie one też się tak długo utrzymują przy pierwszym opakowaniu ? Z góry dziękuję za odpowiedź

Gość weronika20
Zicka,ja niestety tez mialam takie plamienia przy pierwszym opakowaniu..podobno to calkiem normalne..teraz wzielam juz 6 pigulek z drugiego i na razie jest wszystko w porzadku:)Ja chodziłam wściekła przez te plamienia w pierwszym cyklu;) jedyne co utrzymuje się odkąd zaczęłam brać pigułki to nieustające humorki,mój facet przechodzi więc trudny okres;))

Gość weronika20
Zapomniałam napisać jeszcze że te plamienia miałam tylko albo aż przez ok tydzień po okresie,może półtorej tygodnia..ale to już chyba sprawa indywidualna z tego co się dowiedziałam od kompetentnych źródeł:)

Gość MARTA29
Ja biore Regulon od 4 m-cy i jest ok Rok temu urodzilam dziecko Po porodzie zaczelam brac zastrzyk depo-provera ktory fatalnie na mnie wplywal Mialam non stop krwawiena i depreche Przy Regulonie wszystko sie unormowalo Okres dostaje co do godziny i na razie nie utylam Cera jest bardzo ladna a humorki przeszly:) I facet jest bardziej zadowolony!

Gość weronika20
witam Was dziewczyny po raz kolejny:)Chciałam sobie ostatnio przesunąć okres i lekarz powiedział mi,że można go też przyspieszyć biorąc tylko 19 pigułek,a oczywiście okres siedmiodniowej przerwy też jest bezpłodny.Biorę Regulon.Kurcze,pierwszy raz spotkałam się z taką metodą i chciałabym Was zapytać czy może któraś z Was też tak zrobiła bo szczerze mówiąc troszkę się boję;) Pozdrawiam:)

Gość YellowTea
Hmm generalnie co do moich skutkó ubocznych to było tak że miałam nudności zawroty głowy i twarz calą w pryszczach ale za to schudłam . ;) mam dopiero 1 opakowanie ;)

Gość kopreaa
Ja brałam regulon przez 5 miesięcy i przytyłam niestety 5 kg, które zostały w biodrach do dzisiaj. Teraz biorę Diane i robię co mogę by nie przytyć. Co do skutków przy Regulonie to w pierwszym miesiacu na poczatku miałam dziwne duszności ale szybko przeszło. Powodzenia z Regulonem! Moja byla pani doktor przepisywala Regulon wszystkim bo uwazala ze ma najmniej skutków ubocznych i w miare niewielką cene! Teraz mam pierwszy miesiac Diane i codziennie stoję na wadze w razie w.

Gość weronika20
coz,temat juz dla mnie nieaktualny bo dawno zrezygnowalam z Regulonu..ja tez po nim przytylam a poza tym czulam sie jak slon i w ogole stracilam ochote na seks..teraz naklejam sobie plasterki Evra i na razie jest ok:) Pozdrawiam

przylaczam sie:) bralam 4 miesiace noveynette a teraz zmieniam na regulon..ciekawa jestem jak to bedzie:)

ja też wzięłam wczoraj pierwszą tabletkę. boję się, bo tyle się złych opinii naczytałam, że hoho. oczywiście, że każdy reaguje inaczej, ale wiecie...

Gość Edyta 25 lat
Witam. Regulon biorę już 3 lata i jestem zadowolona. Cera mi sie poprawiła, nastrój mam normalny. Zamierzam niedługo odstawić tabletki i zajść w ciążę. Mam pytanie, czy któraś z was miała problemy z zajściem w ciążę po trzech latach brania pigułek??