Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cooperka

czy słyszałyście o przypadku zajścia w ciążę przy założonej wkładce domacicznej?

Polecane posty

Gość cooperka

Pomóżcie!! Mam założona wkładkę, to juz druga z kolei....słyszałam, że może się zdarzyć zajście w ciążę. Lekarz radził wymienić wkładke po 3 latach, te 3 lata mięły w sierpniu, jednak wkładke tą mozna stosować przez 5 lat. Prosze odpowiedzcie, jeżeli miałyście z takim przypadkiem do czynienia lub słyszałyście o nim....

Gość ja slyszalam
mojej mamy znajoma zaszla w ciaze , bylo to juz dawno temu.Slyszlalam tez o przypadku gdzie urodzilo sie dziecko z taka wkladka w glowie, nie chce cie straszyc oczywiscie , mam nadzieje ze bedzie ok,pozdrawiam

Gość cj
moja mama po prostu miala ja zle zalozona,po kolejnej wizycie u lkerz a stwirdzil ze ma wielkie szczescie ze nie zaszla w ciaze;)

Gość cooperka
Poczytałam trochę w necie, chociaż niewiele znalazłam artykułów.Wpadłam w panikę, bo najmłodsza córka ma 9 lat, zawsze miałam regularnie miesiączki. Teraz powinnam już dostać, a nie mam. Niby mam bóle brzucha jak przed, ale to nie to samo co zawsze. Poza tym od jakiegoś czasu mam podwyższoną temperaturę do ok.37,4.....

Ja tez nie chcę straszyc ani źle wróżyć.... Skoro pytasz, czy słyszał ktoś o takich przypadkach, to Ci powiem, że dzięki tej metodzie mam młodszą siostrę, a moi rodzice drugie dziecko troszkę wczesniej niż planowali. To chyba też była wina nieodpowiedniego założenia czy dobrania wkładki. Ale to było prawie 20 lat temu. Miejmy nadzieję, że teraz lekarze bardziej się przykładają i posiadają większą wiedzę w tej materii. Pozdrawiam!!

tak, też o tym czytałam. Wkładka musi być dobrana do kształtu macicy i odpowiednio założona. Jeśli kształt wkładki będzie źle dobrany istnieje ryzyko zapłodnienia. Wtedy ciąża może przebiegać normalnie, a wkładkę \"urodzisz\" dopiero zaraz po urodzeniu dziecka. Lepiej zgłoś się z tym problemem do ginekologa

Gość rostia
Witam! Moja koleżanka dwa lata temu zaszła w ciąże przy wkładce. Była totalnie załamana. Na szczęście dzidziuś urodził się zdrowiutki. Ja sama też założyłam wkładkę Mirenę. Jestem z niej bardzo zadowolona.

Gość niestety
można,ja tak miałam.Miałam też szczęście w nieszczęściu,zrobił mi się stan przednowotworowy,a wszystko dzięki lekarzowi,którego tak zachwalały kobiety.Założył mi w prywatnym gabinecie coper t. i skasował 250 zł,a wkładka kosztowała ok.50 zł.Nie wiem czy mogła bym coś w tej sprawie zrobić?ten lekarz jest z Żagania woj.lubuskie,i jest bardzo znanym ginekologiem.

Gość niestety
można,ja tak miałam.Miałam też szczęście w nieszczęściu,zrobił mi się stan przednowotworowy,a wszystko dzięki lekarzowi,którego tak zachwalały kobiety.Założył mi w prywatnym gabinecie coper t. i skasował 250 zł,a wkładka kosztowała ok.50 zł.Nie wiem czy mogła bym coś w tej sprawie zrobić?ten lekarz jest z Żagania woj.lubuskie,i jest bardzo znanym ginekologiem.