Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasienka1118

Pomocy ! Brac Diane 35 ?

Polecane posty

Gość Kasienka1118

Witam Od 2 miesiecy zazywam Diane 35. Planowo mialam miec okres w srode przed sylwestrem, jednak zaczelam nastepne opakowanie, aby opoznic okres. W sobote rano kochalam sie z moim partnerem, zawsze stosujemy dodatkowo prezerwatywe, ale tym razem zawiodla. Nadal biore Diane 35 ale nie wiem ile tabletek jeszcze mam wziasc, kolezanki podpowiadaja, ze powinnam skonczyc cale opakowanie a nastepnie normalnie 7 dni przerwy. Jak dlugo jeszcze powinnam brac tabletki ? Prosze o pomoc ! Pozdrawiam i z gory bardzo dziekuje. Kasia

Gość Kasienka1118
Biore je dwa misiace dopiro, zanim sie dowiedzialam. O ich szkodliwym dzialaniu na watrabe i nie tylko dowiedzialam sie niedawno i planuje zmienic na inne jak pojde do ginekologa w przyszlym tygodniu Prosze tylko o porade czy mam skonczyc paczke czy juz ich nie brac ? Czy jak przestane brac ta paczke to zmniejszy sie dzialanie antykoncepcyjne w nastepnym cyklu i czy nie ma juz napewno ryzyka wpadki jezeli przestane a robilam to 1 stycznia ? Dzieki z gory Kasia

Gość co za bzdury piszecie
nie ma znaczenia, czy Diane35 czy inne pigułki, i tak jest ryzyko choroby zakrzepowej i śmierci -- przy KAŻDYCH pigułkach!!! Ja przy swoim Microgynonie też mam ryzyko. I takie samo będzie przy Harmonecie, Logeście, Cileście czy czymkolwiek. Tamta panienka mogła brać cokolwiek innego -- i tak by zachorowała, bo widocznie miała taką predyspozycję i już. A w ogóle musiała być idiotką skoro zlekceważyła pierwsze objawy, od objawów do zakrzepicy jest jeszcze spora droga. Kasienka, a po cholere ty dodatkowo stosujesz prezerwatywę??? Po to są pigułki żeby jej nie stosować. Jak nie chcesz zajść, to skończ to opakowanie (weź do końca) a dopiero potem sobie odstawiaj na stałe. Tylko pamiętaj - po odstawieniu pigułek twoja płodność wzrasta kilkakrotnie.

Gość oj coś mi się wydaje
że bzdury wypisujesz ty oraz ty jestes idiotką , kolezanko ...a że w życiu nie miałaś kontaktu z tymi pigułami - to pewne. Pamiętasz historię pewnych tabletek, zdawałoby się niegroźnych, po których cięzarne kobiety rodziły straszliwie okaleczone dzieci???? Rzecz miała miejsce na zachodzie Europy....dość dawno...ale może te kobiety miały predyspozycje, albo były idiotkami, co???????? Diane są cięzkim srodkiem hormonalnym zapisywanym przez naszych beztroskich lekarzy jako środek antykoncepcyjny, dość mi zniszczyły zdrowia-ale cóż człowiek ufa lekarzowi. Ponadto od objawów do zakrzepicy nie jest wcale tak daleko.. I jeszcze jedno-po odstawieniu pigułek płodność nie wzrasta tak jak to opisujesz, a juz na pewno nie po dianach, niedouczona grafomanko. Mam nadzieję że cię spotkają wszystkie przykre objawy wypisane w ulotkach, zobaczymy, jaka będziesz wtedy mądra i czy wytłumaczysz sobie swoją chorobe predyspozycjami.....

Gość odpowiadam na Twoje pytanie
NIE - dla mnie to to samo co trutka na myszy, kiedys je bralam....mdlalam, mialm depresje,zawroty glowy, a jak je dostawialm to okres pojawil mi sie po 3 miesiacach - a milo byc na uregulowania cyklu!!!

nie bierz kasieńko tego , skończ opakowanie i zmień na coś innego... ja na początku zadzwonlam do mojego lekarza po przeczytaniu ulotki z pytaniem dlaczego mi zleca takie coś co nie jest antykoncepcyjne..??? A on mnie op... ze najpierw trzeba skończyć studia a potem analizowac...no to brałam bez analizowania, a teraz mam za swoje, oj mam...teraz wiem że na ulotkach wypisują wszystko, bo za brak info o skutkach ubocznych można ich podać do sądu w razie czego. Dziewczyny nie dajcie się wrabiac w truciznę!!! Aha, do koleżanki od microgynonu : Życzę ci tego samego co moja Poprzedniczka.

Gość Kasia1118
Chcialabym zebyscie sie nie rozwodzily na temat szkodliosci tabletek, bo ja i tak juz zrazilam sie do Diane i je zmienie, ale chcialabym zebyscie mi napisala jaka jest szansa na wpadke bo zyje w strasznym stresie :( Czy branie drugiego opakowania pod rzad nie zmniejsza skutecznosci tabletek ?

Gość do __oj coś mi się wydaje___
Może tak bez wyzwisk i obrażania byś pisała, co ??... tabletki o których wspominałaś (kobiety rodziły kalekie dzieci) - nie miały nic wspólnego z hormonami. To był lek zalecany w tamtych latach do stosowania podczas ciąży. Dawał bardzo pozytywny wynik w testach na zwierzętach, więc przepisywano go kobietom w Niemczech. twoje porównywanie tamtego przypadku z pigułkami antykoncepcyjnymi jest bezmyślne i świadczy o twojej ignorancji. Tamten lek dawał złe skutki bez żadnych predyspozycji (i skutki były w niemal 100% przypadków). Natomiast przy hormonach, stosowanie Diane35 NIE OZNACZA że zachorujesz na zakrzepicę -- tylko stwarza taką możliwość. Ale to samo jest w przypadku innych hormonów. Trzeba mieć predyspozycje (np. obciążenia rodzinne, złą krzepliwość krwi). POWIE CI O TYM TAKŻE GINEKOLOG (mi powiedział) wygląda na to, że to TY JESTEŚ NIEDOUCZONĄ GRAFOMANKĄ

Do Kasienki1118! Ty zamiast słuchać koleżanek i pytać o to na forum lepiej przeczytaj dokładnie ulotkę albo zapytaj kompetentnego lekarza!!! Ja też przed sylwestrem zrobiłam to samo i teraz wezmę opakowanie do końca i zrobię przerwę, tak jest najlepiej. Bo i po co komplikować??

Gość justy12345
Hej. Ja bralam Diane35 przez 5 lat, pomogla mi bardzo na cere, pozbylam sie tradziku. Jedynym skutkiem ubocznym bylo to,ze przytylam...Moja ginekolog powiedziala mi potem, ze czas je zmienic bo to sa pigolki o silnym dzialani, ze zawieraja duzo hormonow i ze ni nalezy ich brac zbyt dlugo. Teraz biore od 3 lat "Belare" i dobrze mi z nimi, wrocilam do mojej wagi i z cera tez juz problemow nie mam. a co do przerwy to wez te opakowanie do konca a potem zrob 7 dniowa przerwe na Miesiaczke, tez tak robilam np jak nie chcialam miec okresu na lato podczas urlopu itp... pozdrawiam

hej jesli nadal chcesz to bierz,pamietaj tylko,że nie wolno przestab brac musisz skonczyc opakowanie .jak przestaniesz brac w połwie moze dojsc do krwawienia.wiem to poniewaz moj chlopak jest ginekologiem co do prezerwatywa to niech twoj chłopak jej uzywa,chroni ona przed chorobami wenerycznymi i dodatkowo zabezpiecza przed ciążą.pamietajmy drogie panie,ża pigułki nie daja 100% pewnosci pozdrawiam

hej jesli nadal chcesz to bierz,pamietaj tylko,że nie wolno przestab brac musisz skonczyc opakowanie .jak przestaniesz brac w połwie moze dojsc do krwawienia.wiem to poniewaz moj chlopak jest ginekologiem co do prezerwatywa to niech twoj chłopak jej uzywa,chroni ona przed chorobami wenerycznymi i dodatkowo zabezpiecza przed ciążą.pamietajmy drogie panie,ża pigułki nie daja 100% pewnosci pozdrawiam