Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siedemnastka...

dotyczy tabletek pomozcie!

Polecane posty

Gość siedemnastka...

od niedawna biore tabletki - Cilest. Mialam dosc skapy okres, ale to podobno normalne wiec sie nie martwilam. Dzis jest 11 dzien okresu, od 2, 3 dni jest on coraz bardziej obfity i bardzo boli mnie brzuszek tak jak na poczatku. Bardzo sie boje ze cos jest nie w porzadku, tabletki biore regularnie, kochalam sie z moim chlopakiem ale byly to stusunki przerywane(balismy sie). Zanim zaczelam brac tabletki (ok 2 tygodnie przed wzieciem pierwszej) wzialam Postinor gdyz mielismy nieprzyjemna sytuacje i musialam... Czy on moze miec na to wplyw? Co mi moze byc? Prosze pomozcie mi bardzo sie boje:(

A czy lekarz wiedział ze dwa tygodnie wczesniej brałaś Postinor??? Postinor to prawdziwa bomba dla naszego organizmu... potem w niedługim odsepie czasu zaczęłas przyjmować kolejne hormony więc wydaje mi sie ze troszke Ci sie sfiksowało.... myślę, ze to przez to A czy lekarz wiedział ze dwa tygodnie wczesniej brałaś

Gość siedemnastka...
lekarz ktory dal mi recepte na Postinor jednoczesnie dal mi recepte na tabletki wiec chyba zdawal sobie sprawe ze bede je brala jak tylko dostane okres... z tym ze ja nie wiedzialam jakie moga byc skutki, na ulotce zawsze jest wszystko kolorowo a teraz... Bol nie ustepuje, krwawienie jakos tez nie chce sie skonczyc:( bardzo bym chciala wiedziec co sie dzieje, Ameelio troche mnie pocieszylas ale moja obawa nadal jest:( jesli macie jakies pomysly to piszcie, prosze!! A Tobie Ameelio dziekuje bardzo:)

Gość spokojnie
ja przy pierwszym opakowaniu mialam okres przez prawie dwa tygodnie, to podobno normalne, reakcja na hormony

Gość siedemnastka...
dziekuje wam bardzo troche mi juz lepiej:)

Gość siedemnastka...
odswiezam moj topik i chcialabym spytac czy ktoras z was ma pomysl jeszcze co mi moze byc, bol nie ustepuje nadal jest silny... pocieszcie mnie prosze!! czekam:(

Wiesz mi się wydaję, ze Twój ból jest spowodowany rewolucja hormonalną. Niektóre dziewczyny rozpoczynając antykoncepcję maja przez pierwszy miesiac (czasem dwa) dość silne bóle. Ty na dodatek wzięłaś jeszcze Postinor wiec Twój organizm teraz odczuwa fizyczne skutki. Poza tym jestes dość mloda, jesli masz 17 lat więc myślę ze to tez jest dodatkowy powod. Jeśli bardzo się martwisz nadal to napisz o swoim problemie na ten linki co Ci przekopiowałam. Ja kiedys zadałam im pytanie i w ciągu dwóch dni otrzymałam meila z odpowiedzią:) http://www.kobiety.org/zapytaj_specjalisty.html

Gość siedemnastka...
dziekuje jestem Ci bardzo wdzieczna:) mam ogromna nadzieje ze masz racje, postanowilam ze na razie nie bede brala tabletek, za tydzien skoncze opakowanie i odstawie je, pojde do lekarza i zrobie badania... moze przepisze mi inne tabletki, po Cilescie mam jakies dziwne humorki(czesto sie denerwuje, wszystko mnie wkurza...), te bole, wypadanie wlosow... Chyba jednak te tabletki sa nie dla mnie... W kazdym razie dziekuje ze te odpowiedzi, piszcie jak cos wiecie...:) pozdrawiam:)

Gość Ingriddd
Cilest odradzam. Moja ginekolog również(zdecydowanie). To jedne z najsilniejszych tabletek anty w Polsce- nie dla młodych kobiet. Może Logest albo Jeanine? Obydwie stosowałam i było ok. -szczególnie polecam właśnie Jeanine -jest najmniej szkodliwa ze wszystkich obecnie dostępnych. Logest tez ok. Pozdrawiam i udanych wyborów życzę.

Gość siedemnastka...
To nie jest smieszne juz... :( 2 tygodnie biore juz tabletki i leci ze mnie coraz bardziej:( co ja mam zrobic:( to wcale nie ustaje tylko sie nasila. Jedyne co to bol troche mniejszy jakby... Piszcie prosze!!

Gość siedemnastka...
odświeżam...;)

Gość siedemnastka...
hej odezwijcie sie;(

Gość carrie-anne
w twoim wieku taka sytuacja jest normalna gdyz twoje cialo nie jest jeszcze stabilizowane hormonalnie... lekarz u ktorego bylas to chyba jakis debil ze zapisal ci tak silne tabletki ... najlepiej poszukaj innego ginekologa...

Gość carrie-anne
w twoim wieku taka sytuacja jest normalna gdyz twoje cialo nie jest jeszcze stabilizowane hormonalnie... lekarz u ktorego bylas to chyba jakis debil ze zapisal ci tak silne tabletki ... najlepiej poszukaj innego ginekologa...

Gość carrie-anne

Gość mala23
to nie jest normalne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie sluchaj tych wszystkich opowiesci, normalne sa skape krwawienia, jesli mocno krwawisz to biegiem do ginekologa!!! nie bedzie tak zabawnie jak za nastepne dwa tygodnie nabawisz sie anemi, krowotoku czy jeszcze czegos gorszego!!! POWTARZAM NORMALNE SA SKAPE KRWAWIENIA W PIERWSZYCH MIESIACACH STOSOWANIA ( A NIE NASILAJACE SIE KRWAWIENIE) do ingrid: skad czerpiesz takie informacje?? bo sa smieszne:)

Gość do _ ingriddd _
Piszesz, że Jeanine jest najmniej szkodliwa ze wszystkich ???... no to poczytaj sobie tu: http://www.antykoncepcja.com.pl/JEANINE.htm "Jeanine - stara Valette z końską dawką hormonów pod nową nazwą." najlepiej, jak spece z firm farmaceutycznych wmówią, że to całkiem nowe cudo... Ingriddd - naprawdę brałaś Jeanine ???... :P

Gość carrie-anne
normalne ze wystapily zaburzenia bo mialas zle dobrany lek co doprowadzilo do krwotoku ktory jest nienaturalnym stanem dla organizmu ... musisz koniecznie isc do lekarza a najlepie dzis na pogotowie jesli krwi jest naprawde duzo

Gość carrie-anne
normalne ze wystapily zaburzenia bo mialas zle dobrany lek co doprowadzilo do krwotoku ktory jest nienaturalnym stanem dla organizmu ... musisz koniecznie isc do lekarza a najlepie dzis na pogotowie jesli krwi jest naprawde duzo

Gość siedemnastka...
teraz wiem o tym ze Cilest jest dla mnie nieodpowiedni, zostaly mi 4 tabletki i musze je wziac... Na szczescie krwawienie jest coraz mniejsze ale nadal jest... Tylko troche zle sie czuje, czasem mam zawroty glowy ale bol brzucha juz minal. A po recepte na Postinor i tabletki poszlam do prywatnego ginekologa(nie wiedzialam ze tak moze byc) i po prostu wypisala mi je. To moje pierwsze i ostatnie opakowanie!! Kiedy przestane brac tabletki, odczekam jakis czas az wszystko sie ustabilizuje i zrobie badania moze dostane tabletki ktore do mnie "pasuja":( czy serio moze byc az tak zle ze mna(krwotok, anemia...??) ze musze isc na pogotowie? Jak myslicie?

Gość siedemnastka...
??

Gość siedemnastka...
??

Gość siedemnastka...
??

Gość Ewaaa
Ja po Cilescie aż tak nie miałam ale też źle się czułam (też miałam 17 lat jak brałam). Z tymi krwawieniami to jeśli straciłaś dużo krwi to możesz wybrać się do lekarza i opisać całą sytuację, żeby skierował Cię do specjalisty i na badania, anemia to nie żarty. Ale przede wszystkim zmień ginekologa!! Bo to jakiś osioł przepisał młodej dziewczynie silne hormony!! Osobiście polecam Harmonet, biorę jakoś od czerwca i czuję się fantastycznie. Co prawda są to jedne z droższych tabletek (u mnie 35 zł opakowanie), ale naprawdę nie warto na zdrowiu oszczędzać. Pozdrawiam

Gość siedemnastka...
mam jeszce jedno juz chyba ostatnie pytanie do was:) skoro wczesniej bralam postinor i jak przyszedl okres zaczelam brac tabletki to moze miec on wplyw na ich dzialanie? przeciez Postinor to bardzo silny lek... wiec jesli kochalam sie z moim chlopakiem to jest mozliwosc ciazy? prosze jesli wiecie to piszcie

Gość siedemnastka...
nio piszcie;(

Gość piszcie prosze