Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 7210

do niebioracych pigulek!

Polecane posty

Gość 7210

witajcie! moje pytanko kieruje do dziewczyn ktore nie biora pigulek. bardzo prosze napiszcie w jakim jestescie wieku, jaka metode stosujecie, jak dlugo i z jakim powodzeniem. ja pigulki bralam prawie 2 lata, ale z powodu powstawania zylakow (wlasnie od pigulek :(((( ) musialam zrezygnowac. i teraz szukam dobrej metody. spirali nie chce (mam dopiero 22 lata, nie rodzilam, a pozatym nie chce kawalka metalu w sobie hehe). pewnie bedzie to prezerwatywa... ale bardzo prosze was o wypowiedzenie sie. aha, jeszcze jedno - bardzo bym prosila o nie wszczynanie wojny ktora metoda jest lepsza! prosze tylko o konkretne odpowiedzi co stosujecie :) pozdr yasmine

Gość Paulinka_20
ja tez zrezygnowalam z pigulek, nie ma co sie faszerowac hormonami. Jesli masz regularne miesiaczki mozesz pomocniczo stosowac metody naturalne. Musisz tylko znalezc odpowiednie informacje na ten temat. Poza tym pozwala ta metoda lepiej poznac swoj organizm. A poza tym najlepiej uzywac globulek dopochwowych i prezerwatyw jednoczesnie. Bardzo duza skutecznosc:) I nie maja wplywu na organizm

ja rowniez bralam pigulki dwa lata ale odstawilam z powodu ciaglych infekcji...teraz stosujemy z partnerem od roku prezerwatywy ze srodkiem plemnikobojczym + nie konczenie we mnie i powiem ci szczerze ze nie zaluje decyzji seks jest o niebo lepszy w koncu mam ochote:) troche uciazliwe ale nawet i samo jej zakladanie jest dobrym elementem gry wstepnej:)

ja rowniez bralam pigulki dwa lata ale odstawilam z powodu ciaglych infekcji...teraz stosujemy z partnerem od roku prezerwatywy ze srodkiem plemnikobojczym + nie konczenie we mnie i powiem ci szczerze ze nie zaluje decyzji seks jest o niebo lepszy w koncu mam ochote:) troche uciazliwe ale nawet i samo jej zakladanie jest dobrym elementem gry wstepnej:)

Gość tatianka
bralam pigulki z roznymi przerwami.zrezygnowalam z roznych przyczyn. Teraz stosuję prezerwatywy i w pewne dni kocham się bez zabezpieczenia.

Gość a ja mam 22 lata
wspolzyje od 3 lat, stosujemy tak: prezerwatywe, a jesli mam nieplodne to czasem kochamy sie bez ale nie do konca (koncze mu raczka, ustami lub on konczy na mnie, nie we mnie), jak na razie jest ok.

Gość 7210
bardzo dziekuje za odpowiedzi :) i czekam na nastepne. my postanowilismy uzywac gumek, a dodatkowo ja bede obserwowac cykl (dni plodne bez seksu, jedynie "inne" uciechy :) ). ale na razie nawet w dni nieplodne bez gumki sie nie odwazymy... pozdr yasmine

Gość jakuza
mozesz skorzystac z pigulek jednofazowych ie maja tak duzego wplywu na organizm.Ja od 4 lat stosuje z facetem metode przerywana(dodam ze on nnie narzeka) i nie bylo rzadnej wpadki.Moze jest bezplodny?Stosowalam kiedys harmonette pomimo ze pale i mam lekkie zylaki i powiem wam ze nic sie nie dzialo.pozdrawiam.

Jakuza - Jednofazowych? Chyba mialas na mysli jednoskladnikowe (u nas dostepna tylko Cerazette)! Bo jednofazowe to pewnie 7210 brala (ponad 90% pigulek to jednofazowe, pozostale kilka % to trojfazowe i jedna pigulka jednoskladnikowa). Faktycznie Cerazette nie powinna zle wplywac na zyly, ale ma jedna wade - krwawienia moga wcale na niej nie wystepowac, albo moga byc nieregularne. mozliwe sa tez plamienia. Poza tym jest to bardzo fajna pigulka - skutecznosc ma praktycznie taka sama jak zwykle pigulki. Ale wracajac do tematu. Ja tez niedawno odstawilam pigulki. I teraz bede obserwowac swoj organizm oraz bedziemy uzywac prezerwatyw. Pozdrowionka

Gość w temacie
Cerazette absolutnie nie ma tak wysokiej skuteczności jak pigułki typu Logest, Jeanine, Yasmine(od maja dostępna), Minulet itd itd (odsyłam do dobrego ginekologa).