Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ostrożny

UWAGA NA DZIECI

Polecane posty

Gość Ostrożny

W telewizji jest kampania że rocznie około 500 tys dzieci ulega wypadką w domu.Chciałbym by ktoś podał przykłady konkretne jak doszło do danego wypadku,czym było to spowodowane i jakie są tego konsekwencje.Chodzi by rodzice uczyli się na błedach innych.Myślę że mimo niezbyt miłego topiku uda się uchronić jakieś dziecko przed wypadkiem typu poparzenie wrządkiem lub amputacją nogi w czasie żniw

Gość Proszę bardzo
Zostawione dzieci bez opieki w domu na parenasce minut. Zwarcie instalacji elektrycznej i pozar jedno dziecko umiera od zaczadzenia drugie w ciezkim stanie z obrzekiem mozgu lezy w szpitalu, stan kryczytny, mogz nie pracuje. Rodzice stracili to co najcenniejsze w zyciu.

Gość Proszę bardzo
Zostawione dzieci bez opieki w domu na parenasce minut. Zwarcie instalacji elektrycznej i pozar jedno dziecko umiera od zaczadzenia drugie w ciezkim stanie z obrzekiem mozgu lezy w szpitalu, stan kryczytny, mogz nie pracuje. Rodzice stracili to co najcenniejsze w zyciu.

Gość dariaaaaa
Dzieciaki bawiły się w stodole i jeden z nich potrącił wiszącą na belce kosę. Kosa spadła w taki sposób, że leciała prawie pionowo, uderzyła trzonkiem w ziemię, ostrze przeważyło i poleciała czubem w dół. Czub wbił się 8-mio latkowi w ramię i głęboko rozciął skórę i mięsień. Pozostanie blizna do końca życia. Czy to czegoś nauczyło rodziców dzieciaka? Oczywiście, że nie. Dalej dzieciaki bawią się gdzie im się podoba, a kosy wiszą w tym samym miejscu chybocząc się na belce. Temat, który poruszyłeś jest bardzo szeroki, ale obawiam się, że kampania społeczna nie odniesie skutku w miejscu największego zagrożenia czyli na wsi :(( Mentalności rolników nikt już nie zmieni.. Na wsi tak to już jest, że pasy transmisyjne sobie chodzą nie osłonięte, dzieci tracą ręce, nogi, a szkoda jest wydać kilkanaście złotych i poświęcić trzy godziny na zrobienie osłony. Lepiej spędzić pół dnia z piwem pod sklepem i przepić pieniądze. Tu nie jest potrzebna kampania, a raczej nadzór administracyjny i bezwzględny obowiązek spełniania wymogów bezpieczeństwa pod rygorem kasacji sprzętu nie spełniającego ww. wymogów.

Gość flisak
czy ty masz dzieci dario?

Gość Dariaaaaa
Swoich jeszcze nie mam, dopiero będą po ślubie :)) A wcześniej miałam faceta z córką 8 lat, jak się rozstawaliśmy miała 10, a teraz mam faceta z córką 11 lat.

Gość OSTROŻNY
Dzięki Dario Masz racje ,ale widze że mało ten temat obchodzi rodziców,po prostu brak im wyobraźni.

Gość Ostrożny
Ciekawi mnie czy ktoś to bierze poważnie?

ja mam dwulatka, którego nie można z oka spuścić na sekundę. Potrafi w kilka sekund wejść na wysokie akwarium, stłuc słoik w kuchni i w tym \"tulipanku\" grzebać rączką siedząc w kałuży soku. Ostatnio dłubał w kontakcie. Nawet jak ogląda bajkę w TV to myśli co by tu zdziałać...