Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *pytanko*

Ciąża pomimo pigułek - jak rozpoznać?, a co z krwawieniem?

Polecane posty

Gość *pytanko*

Jak rozpoznać, że jest się w ciąży, jeśli się zajdzie biorąc pigułki ??? Na mojej ulotce jest, że jeśli 2-krotnie nie wystąpi krwawienie, to wtedy może być... Ale to chyba nie jest reguła ??... Ginekolog powiedział mi, że krwawienie na pigułkach to tylko REAKCJA NA ODSTAWIENIE hormonów (7-dniowa przerwa) -- więc może być i w czasie ciąży, gdy nadal się bierze pigułki... Ale dodał, że może inny ginekolog powiedziałby coś innego. A co Wy wiecie o tym ??????...... pozdr.

Kiedy zajdziesz w ciążę mimo iż bierzesz pigułki (praktycznie niemozliwe) to krwawienie też ustaje

Gość *pytanko*
tak, ale KIEDY USTAJE ??? Od razu, czy dopiero np. w drugim miesiącu?... a co z osobami, które dopiero po jakimś czasie dowiadują się że są w ciąży? Tu na forum ktoś pisał, jakaś osoba była w ciąży i nadal brała pigułki, dowiedziała się dużo później... Czyli że chociaż jeden okres w 7-dniowej przerwie musiała mieć w tej ciąży?... To jak to jest, okres w przerwie ZAWSZE oznacza brak ciąży, czy nie ???

Gość hhmm
Okres może wystąpić nawet jesli się jest w ciąży. Zazwyczaj wtedy krwawienie jest słabsze.

Gość ale ja pytam
konkretnie o pigułki Przy pigułkach TEŻ może być okres w ciąży ???....

Gość hhmm
to krwawienie nie zalezy od tego czy bierzesz pigyłki, czy nie, jest związane z zagnieżdżaniem się łożyska

Gość pytam
chodzi konkretnie o krwawienie w 7-dniowej przerwie będzie czy nie?

Gość dziewczyny
zróbcie soboe test i tyle

cześc mam pytanie czy macie lub miałyście miesiączki, gdzie krew wydobywająca sie nie była taka normalna ale np, małe skrzepy krwi w krwi ze śluzem, co to oznacza? jak u was przebiega miesiączka- czy jest ot czysta płynna krew- czy to może od stosowania tamponów?

Gość to nie chodzi
o test, bo boję się teraz ciąży Tylko o to, jak rozpoznać że jest się w ciąży pomimo pigułek...? Przecież nie będę sobie robić TESTU CO MIESIĄC, zeby sprawdzić czy jestem w ciąży czy nie.

Gość ...............
Każdy organizm inaczej reaguje. Skoro tak Cię to stresuje, że aż histeryzujesz na forum, może należy zaczekac z seksem, aż trochę dorośniesz i zmądrzejesz, bo to bez sensu, żeby w każdej 7 dniowej przerwie stresować się, że może jednak jest się w ciąży. Moim zdaniem nei jesteś jeszcze przygotowana na odpowiedzialne współżycie. Nie traktuj tego jak przytyk, ale jako radę, kogoś bardziej doświadczonego. Pozdrawiam.

Gość nie histeryzuję
i z całą pewnością DOROSŁAM do współżycia - mam 25 lat współżyję od lat 8 więc bądź tak miła i nie wyzywaj mnie od małolatów, OK? to chyba logiczne, że chcę wiedzieć, JAK rozpoznac ciążę pomimo pigułek. Nie ze strachu przed ciążą, lecz W OBAWIE O DZIECKO któremu mogłabym zaszkodzić biorąc nadal pigułki !!! Logiczne ?

Gość podczepiam się -- nowy problem
Jeśli w jakiś sposób dojdzie do owulacji podczas brania pigułek (np. zapomni się wziąć albo pigułka się nie wchłonie przez interakcje - niczego nie można wykluczyć) ---> to jak można byłoby rozpoznać taką owulację??... To znaczy, czy objawy są podobne do normalnej owulacji (gdy nie bierze się pigułek) czyli np. charakterystyczny śluz, ewentualne plamienie... Czy podczas owulacji na pigułkach, może zmienić się śluz ?? Można w ogóle jakoś rozpoznać, że doszło do owulacji ??

Gość odświezam
chodzi o powyższy post

Gość odświezam
chodzi o powyższy post

Gość odświezam
chodzi o powyższy post

Gość odswiezam
bo topik się zagubił

Gość Melanie
Jeżeli nawet dojdzie do owulacji, to dzialanie pigułek i tak zabezpiecza jeszcze poprzez zagęszczenie śluzu szyjkowego (plemniki się nie przedostają )poza tym błona śluzowa macicy nie jest przygotowana na zagnieżdzenie.

Gość a co jeśli
A co jeśli ten śluz jest u mnie tak znikomy, że aż prawie go nie ma???... :( Czy nadal mnie chroni?? Jest go niewiele, chyba nie ma tych standardowych wymienianych cech (lepki, gęsty).

Gość i jeszcze pytanie
odnośnie błony śluzowej. Wiadomo, że pigułki działają na endometrium tak, że staje się cienkie. Ale przecież przed krwawieniem endometrium robi się grube, prawda? Czy wtedy nie ma ryzyka zagnieżdżenia się zarodka?...

Gość A MOŻE TAK
popytajcie ginekologa.A ciąży po samych tylko oznakach nie stwierdzicie,test i tyle,jeśli chce się miec pewność.A wiek i staż w seksie nie są zadna miara dojrzałości.

Gość a jeśli
a jeśli ginekolog wypowiada się niejasno (w klimacie wypowiedzi w pierwszym poście tego wątku)??