Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mysza77

labrador-kto ma?

Polecane posty

Gość Małgosia27
Ja też mam labka i jest kochany!! Ma na imię Szejti i 3,5 roku. To wspaniały kompan do wycieczek i spacerów. Lubi aportować, a szczególnie w wodzie ( mam basen w ogrodzie ). Bardzo łągodny, wyrozumiały dla dzieci pies. Chociaż sama dzieci jeszcze nie mam, to mogę powiedzieć, że dla moich siostrzenic jest wspaniały! Bardzo polecam te [ieski. A co do tego, czy suczka czy piesek, to myślę, że nie ma to znaczenia, ważne, aby był kupiony z porządnej hodowli i dobrze wychowywany. Aczkolwiek, słyszałam, że suczki są spokojniejsze i bardziej wyrozumiałe.

Gość Agdzia
ja mam sunię - ma 3 lata - jest wspaniała, słucha się mnie (bez zadnych szkoleń ) cierpliwa, mądra , kochana (troszkę zbyt łakoma) klucha.....mam na jej punkcie fioła, bo jest moim zdaniem PSEM DOSKONAŁYM (gdy jest w nocy zimno, przytula się ...no i dosłownie wszystko mozna z nią zrobić, nigdy nikogo nie ugryzła, ani nie warknęła .Czasem szczeknie - na listonosza - co rozśmiesza zarówno mnie jak listonosza : ) POlecam sunie , mimo cieczki, bardziej chyba uczuciowe i wierne (nie wieją na suki:)

Gość mama9711
czesc dziewczyny- moja sunia rodzi za tydzien i juz nie moge sie doczekac, choc jestem przerazona!!!. stad moje pytanie do was czy nie znalybyscie kogos kto chcialby przytulic taka mala psine, ktora wyrasta na duze zwierze z jeszcze wiekszym serduchem? moja labiska jest czarna \"maz\" biszkopt\", oboje przebadani pod katem wszystkich potencjalnych chorob (USG). labiska jest rasowa z certyfikatem, maz- chamion Polski. szczeniaczki bylyby bez rodowodu, zaszczepione , z ksiazeczka i mala wyprawka:))) podgladnelismy na USG ze bedzie na pewno 6 :))) ale nie wiadomo czy nie wiecej. zapisy mamy na 3 pieski- stad pytanie czy znacie kogos - dla kogo labis bylby czescia rodziny? sprzedajamy po cenie symbolicznej 700 zl aby zwrocily sie nam koszty weterynarza, krycia ( niestety milosc miedzy chamionami sie nie zdarza :))) i wyzywienia. dziekuje

Gość oskar29.11.2008wp.pl
Witam mam kupiłam ślicznego czarnego labradorka mówię Wam jest kochanym pieskiem...Problem w tym,że nie mogę jego oduczyć siusiania w domku....Może wy podzielicie się informacjami ze mną......z góry dziękuję

Gość oskar29.11.2008wp.pl
dodam ,że jest mój kochany piesek który wabi się BRANDO jest po rodzicach policyjnych:)......czasami ma tak ,że nie chce mu się uczyć:) pozdrowienia dla fanów tej rasy psów.....Mój synek który ma pół roku jest bardzo zżyty z psem:) proszę o odpis z góry dziękuję

Gość ja labrador
moj labrador ma niecale 3 lata jeszcze niemiala szczeniaków ale bardzo tego che co mam zrobic ? pozdro.dl fanów labradorów

Gość Renia1613
Mam nadzieje że nikt tych labradorów po ojcu championie ale bez rodowodu za 700 zł nikt nie kupił. Takiego pieska po championie za darmo można dostać bez rodowodu ze schroniska... Jak pies to tylko z rodowodem nie stać Cie weź psa ze schroniska. Niech mi ta pani powie jaką mam pewność że z tych szczeniaczków wyrosną mi prawdziwe labradory, jak nawet metryki nie dostane... Ja za cenę 600zł spotkałam się w dobrych hodowlach z labradorami z metrykami, badaniami rodziców tylko te szczeniaczki nie nadawały się do hodowli bo np. psu nie zeszło jądro czy suczka nie miała jednego zęba... albo miały wady w umaszczeniu...

Gość Pani niuni
Ja mam od 4 lat suczke owczarka niemie kiego. Ma rodowód ale papierka nie chcieliśmy bo to kolejne opłaty. Tuż po tym jak ją dostałam zaszlam w ciążę i wbrew mojemu mężowi zatrzymalam Mię. Dziś nasza corunia ma 3 latka i najespanialszą towarzyszke zabaw. Mimo ze wilczur to by muchy nie skrzywdzila!

Gość prawda o labradorach
Witam wszystkich, labradory to niewatpliwie piekna i bardzo teraz modna rasa, ludzie kupuje te psy czesto nie wiedzac do czego zostaly niegdys uzywane i jaka jest charakterystyka rasy. Pierwotnie był użytkowany jako pies myśliwski, aportujący postrzałki, głównie ptaki. Pisze o tym dlatego ze wlasciciele niejednokrotnie kupuja te psy nieswiadomi ich potrzeb, przede wszystkim mnostwo ruchu i stymulacji umyslowej. Jesli tego mu nie dosrarczysz, Twoj labrador moze stac sie nieznosnym a nawet bardzo niebezpiecznym dla otoczenia zwierzeciem. Nie pisze tego z glowy, bo spotkala mnie bardzo niemila sytuacja z udzialem suki tej rasy. Zaatakowala ona mojego pieska (rasy west highland white terrier) tak brutalnie, ze moj pies ledwo przezyl. Stalo sie to kompletnie bez przyczyny, moj pies jest bardzo przyjazny innym zwierzetom, dodam ze wczesniej one sie znaly. Gdyby nie pomoc 3 mezczyzn, tamta suka zagryzlaby mojego psiaka na smierc. Takich przypadkow bylo juz kilka w okolicy gdzie mieszkam, a dodam ze nie sa to zdziczale psy biegajace po ulicach, lecz wszystkie zadbane i w obecnosci wlascicieli. W naszym przypadku, ewidentna wine ponosi wlascicielka, jak stwierdzila, wychodzi z psem 2 razy dziennie i jest on w domu sam 10 godzin. Mysle ze przy takim trybie zycia kazdy pies by zdziczal. Nie mniej jednak, labrador ktory pogryzl psa sasiadki, odpowiednia dawke ruchu mial zapewniona. Chce tylko przez to uswiadomic ludzi ze ta rasa musi przejsc odpowiednie szkolenie i nie nalezy traktowac jej jak zabawki czy za przeproszeniem potulnej d... wolowej.

Gość prawda o labradorach
Witam wszystkich, labradory to niewatpliwie piekna i bardzo teraz modna rasa, ludzie kupuje te psy czesto nie wiedzac do czego zostaly niegdys uzywane i jaka jest charakterystyka rasy. Pierwotnie był użytkowany jako pies myśliwski, aportujący postrzałki, głównie ptaki. Pisze o tym dlatego ze wlasciciele niejednokrotnie kupuja te psy nieswiadomi ich potrzeb, przede wszystkim mnostwo ruchu i stymulacji umyslowej. Jesli tego mu nie dosrarczysz, Twoj labrador moze stac sie nieznosnym a nawet bardzo niebezpiecznym dla otoczenia zwierzeciem. Nie pisze tego z glowy, bo spotkala mnie bardzo niemila sytuacja z udzialem suki tej rasy. Zaatakowala ona mojego pieska (rasy west highland white terrier) tak brutalnie, ze moj pies ledwo przezyl. Stalo sie to kompletnie bez przyczyny, moj pies jest bardzo przyjazny innym zwierzetom, dodam ze wczesniej one sie znaly. Gdyby nie pomoc 3 mezczyzn, tamta suka zagryzlaby mojego psiaka na smierc. Takich przypadkow bylo juz kilka w okolicy gdzie mieszkam, a dodam ze nie sa to zdziczale psy biegajace po ulicach, lecz wszystkie zadbane i w obecnosci wlascicieli. W naszym przypadku, ewidentna wine ponosi wlascicielka, jak stwierdzila, wychodzi z psem 2 razy dziennie i jest on w domu sam 10 godzin. Mysle ze przy takim trybie zycia kazdy pies by zdziczal. Nie mniej jednak, labrador ktory pogryzl psa sasiadki, odpowiednia dawke ruchu mial zapewniona. Chce tylko przez to uswiadomic ludzi ze ta rasa musi przejsc odpowiednie szkolenie i nie nalezy traktowac jej jak zabawki czy za przeproszeniem potulnej d... wolowej.

Gość Kendra 15 DORA
To sa wspaniałe i mądre psy. Łagodne dla innych. Nie wszczynaja bójek z psami jednak sprowokowane agresywnie się bronią. Mój lab w swojej obronie pogryzł ONKA i Doga Argentynskiego. Labrador jest dominantem i sprowadza psy do parteru jesli mu nie ulegna. Doskonale kontaktuje sie z ludzmi jednak zaatakuje kazdego kto wejdzie na teren posesjii bez nadzoru wlasciciela. POLECAM TEGO PSA JAKO PSA DO TOWARZYSTWA, STRÓZOWANIA I O B R O N Y PRZEDE WSZYSTKIM OBRONY.Jednak nalezy zawsze miec przy sobie kaganiec gdyby labkowi sie cos nie spodobalo. Moj pies przed wyjsciem z domu zawsze ma na pysku kaganiec w razie gdyby nadlecial jakis obcy psiak i go czyms zdenerwowal.

Ja mam Goldena ;) Są lepsze, w sensie że ładniejsze bo labradory mają wadę - tendencje do tycia.

Gość Martynaxx
Naszej rodzinie od lat marzył się pies,jednak nie było to możliwe z racji tego,ze mieliśmy mieszkanie w bloku. Wiesz,to wszystko zależy od właściciela - jeśli się dogadacie to pies w bloku nie jest złą opcją,ale są tacy właściciele,którzy absolutnie nie tolerują zwierząt. Kwestia właściciela i dogadania sięusmiech.gif Zapoznaj się z artykułem -> http://nowezerniki24.pl/wspanialy-labrador-bi szkoptowy/