Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DORONIA1979

jak zajść w ciąże

Polecane posty

Gość DORONIA1979

witam. Mam problem. Ostatnio okres miałam 22 listopada, byłam u lekarza i niestety nie jestem w ciąży. Niestety, bo bardzo pragniemy mieć z mezem drugie dziecko, jednego brzdąca już mamy, ma 4 latka. Lekarz dał mi teraz jakies leki na wywołanie miesiączki. Moje pytanie brzmi czy po wywołaniu okresu będę mogła od razu starac się zajść w ciąże? jakie pozycie najlepiej wybrać i co robić aby pewność zajscia była większa? I czy jest jakaś możliwość abym teraz była w ciąży, mimo że badanie ginekologiczne, tego nie wykazało? choć lekarz mówił, ze może to byc wczesna ciąża.

Gość marta_24
Witaj Doronia! Kilka miesiecy temu mi rowniez spoznial sie okres (po silnym stresie) - mialam dostac zastrzyk na wywolanie, ale nie zgodzilam sie (bo balam sie ze to jakies hormony) i po kilku dniach okres pojawil sie sam. W nastepnym cyklu zaszlam w ciaze :) Slyszalam ze jek bardzo chce sie miec dzidziusia - to jak na zlosc sie nie udaje. Oczywiscie mozliwe jest ze to moze byc u Ciebie wczesna ciaza. Radze zrobic test - ja polecam Quick Vue...(jest bardzo czuly)

Gość Doronia1979
Robiłam test. Wyszedł negatywnie, ale ja mam jakieś dziwne objawy - bolą mnie piersi, dół brzucha tak jak na okres, tylko on się nie pojawia, zawroty głowy. jedna tabletkę na wywołanie już wzięłam. tylko zastanawia mnie fakt - jeśli okaze się z czasem że to była ciąża a ja brałam tabletki na wywołanie, czy nic się nie stanie dziecku?

Gość Rija 111
to poczytaj ulotkę... też brałam tabletki na wywołanie i wszystko było tam opisane

Gość marlag
Czesc!Ja wlasnie jestem na etapie zajascia w ciaze, tzn pracujemy nad tym z Mezem. Z przyjemnoscia poslucham jakis rad na ten temat.

Zalezy co bralas na wywolanie. Jesli Luteine to dziecku to nie zaszkodzi a nawet pomoze :) Czesto na poczatku ciazy podaje sie wlasnie Luteine (lub inny syntetyczny progesteron). Pozdrowionka

cześć Doronia, ja mam problem z prolaktyną i próbuję od 6 mieisęcy, ale zaczynam pić ziółka, wejdź na stronę Nasz Bocian - forum, jak się leczyć, dziewczyny, podają tam takie mieszanki ziołowe z apteki że po nich najgorsze przypadki zachodzą w ciążę- warto spróbować, bo ziółka te potwierdzają ginekolodzy, wywołują owulację, miesiączkę, pobudzają pracę jajników czy drożność dróg, poczytaj warto, pozdrawiam

Gość ewciak

wazna jest tez odpowiednia dieta, wyregulowanie hormonów. Tu masz nawet przykładowy jadłospis co wolno a czego nalezy unikac w diecie http://ovarin.pl/dietetyk-radzi/