Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama

TERMIN SIERPIEŃ 2005

Polecane posty

Gość Fiona 79
hej laseczki i podopieczni Z kosmetyków to tylko Oilatum do kapieli, oliwka bambino po kąpieli i sudocrem na pupke i wsio. Słyszałam jednak ze sporo mam sobie chwali krem "na każdą pogodę "firmy Nivea. Pytanko na przyszłość : znacie bardziej skuteczniejszy sposób na ciemieniuche niz oliwka i wyczesywanie?Co prawda jeszcze nie nasz problem ale gdyby jednak sie pojawił to co polecacie.......... Pytanie tygodnia do wszystkich mam: czy doszłyście fizycznie do siebie po porodzie? Pozdrawiam serdecznie Magda i Timi

Gość Fiona 79
TABELKA III (waga i dlugosc naszych maluszkow po pierwszym miesiacu ) DominisiaKrzysiu.......13.07..13.08 NesiaMateuszek........20.07..20.08......62cm.....4860 Ania69x2Adrianek......26.07..26.08 Iwka26Adrianek........30.07..30.08......58cm.....4800 Karin2005Oliwia Wiki 02.08...02.09......60 cm.....4800 PuzaMarlenka...........07.08..07.09. CarlaaDustin Alex......08.08..08.09......58 cm.....4400 RikaLena................09.08..09.09.......59cm....4800 ArkadiaNadia .........11.08..11.09 SkyePaulinka...........12.08..12.09.......57cm......4200 IsiaWeronika...........12.08..12.09 TPMamaNatalia........12.08 ..12.09 KarolkaPartyk..........14.08..14.09 DalkaUrszulka..........15.08..15.09 AsiawrocOla............15.08..15.09 Ewca22Majeczka......18.08..18.09 Alex Maciek ............18.08..18.09 PszczolaTobiasz........22.08..22.09 Ela79Michalek..........25.08..25.09........57cm....4300 Fiona79Tymoteusz...28.08..28.09.........60cm....5100

Gość Fiona 79
poprawcie dziewczyny tą tabelke bo mi zawsze serduszka giną :-(

Hallo ❤️ 😘 ale te wasze malenstw rosna Dustin ma 7 tygodni i wazy 5040... dlugosc 60 cm... TABELKA III (waga i dlugosc naszych maluszkow po pierwszym miesiacu :) :) :) ) Dominisia❤️Krzysiu.......13.07..13.08 Nesia❤️Mateuszek........20.07..20.08......62cm.....4860 Ania69x2❤️Adrianek......26.07..26.08 Iwka26❤️Adrianek........30.07..30.08......58cm.....4800 Karin2005❤️Oliwia Wiki 02.08...02.09......60 cm.....4800 Puza❤️Marlenka...........07.08..07.09. Carlaa❤️Dustin Alex......08.08..08.09......58 cm.....4400 Rika❤️Lena................09.08..09.09.......59cm....4800 Arkadia❤️Nadia .........11.08..11.09 Skye❤️Paulinka...........12.08..12.09.......57cm......4200 Isia❤️Weronika...........12.08..12.09 TPMama❤️Natalia........12.08 ..12.09 Karolka❤️Partyk..........14.08..14.09 Dalka❤️Urszulka..........15.08..15.09 Asiawroc❤️Ola............15.08..15.09 Ewca22❤️Majeczka......18.08..18.09 Alex❤️ Maciek ............18.08..18.09 Pszczola❤️Tobiasz........22.08..22.09 Ela79❤️Michalek..........25.08..25.09........57cm....4300 Fiona79❤️Tymoteusz...28.08..28.09.........60cm....5100 FIONA....!!!!!!! juz napisalam przepis na ta ciemieniuszke zapomnialam dodac ze grzebien do wyczesywania nalezy kupic taki co wyczesuje sie gnidy od tych malych skakajacych ... bardzo dobrze sie to sprawdza ... podaje ponownie przepis ...olejek migdalowy 100ml, olejek mietowy 1 kropla , olejek (teebaum) czyli herbaciany 2 krople olejek lawendowy 2 krople... najlepiej zeby Ci to zrobili w aptece... troszke ze za tym nabiegalismy ale to sprawdzona chinska receptura... pozdro 🖐️ do pozniej Carlaa i Dustin ❤️

aaaaaaaaaaaaaa zapomnialam dodac przed kapiela malemu smarowalam glowke migdalowym olejkiem ... po kapieli posmarowalam mu tym dobrych kilka minut byl w reczniczku i kocyku i jadl czyli troszke .... na noc zalozylam mu czapeczke... i efekt dziisja jets rewelacyjny............... sa jeszcze specjalne masci ale wydaje mi sie ze olejki bardziej skuteczne !!!! Ja osobiscie polecam !!!! 🌻 co do kremow kremikow balsamow i balsamikow.... mam tylko do kapieli ten olejek migdalowy plus mleczko od czasu do czasu zwykle od krowy .. aby lepiej sie wchl;anial i nawilzal... mamy krem na pupke na odparzenia wrazie w ... Multilind Helipaste..oraz maczka ziemniaczana suszarka i wietrzenie... chusteczki nawilzajace z aloesem i rumiankiem... Fionus co do Twojego pytania ...po porodzie... hmmmm... depresja poporodowa wszem i wobec znana nie u wszystkich zauwazana .... nie umiem tego napisac ale czasem lzy same bez powodu... w pierwszy dzien po powrocie do domu ze szpitala... kiedy maly slodko spal ..kiedy wszystko bylo cudowne mile slodkie i wspaniale zasnelam jak dziecko obudzilo mnie wolanie i potrzasanie... podobno ryczalam jak bobr.... szlochalm glosno przez dobre 15 minut ... odreagowanie czego ... do dzisiaj tego nie rozumiem i sobie nie tlumacze... czekaja nas cudowne chwile bo moj malutki wlasnie odnalazl swoje paluszki i zaczyna kombiowac z nimi plus buziulka ...pewnie wszystkie nie mozemy sie doczekac ... tego wszystkiego co ogladamy ... ja sobie ostatnio marzylam jak moja mala dziidza wreczy mi kwiatki na dzien mamy albo na urodziny albo albo powiem mamo kocham Cie... az 😭 staja w oczach .. teraz kiedy go tule..glaszcze po glowce...mowie mu ze go kocham a on jedynie odzwdziecza sie usmiechem to ... jest takie piekne....cudowne niesamowite jedyne ❤️ no dobra rozpisalam sie ... spadam 🖐️ Carlaa

Carlaa ty to zawsze na cały ekran...Super! Depresja poporodowa też mnie dopadła ale inaczej, tak bardziej świadomie. Nie mogłam się przestawić na rolę matki, na to, że jest nas już troje, a nie tylko dwa gruchające gołąbki. Byłam zła, że płacze i nie da mi spokoju itp. Ale powoli sytuacja się stabilizuje. Gadajcie mi tu zaraz o karmieniu piersią- co jecie, czego nie. Tyle jest opinii- co wolno a czego nie, że ja już zgłupiałam. Skye- na wieści od Ciebie czekam najbardziej, bo rodziłyśmy tego samego dnia! Aha- byłyśmy dziś na szczepieniu. Nusia płakała tylko chwilę, jestem z niej dumna, że była taka dzielna. Waży 5500, kończąc jutro 7 tygodni. A o wagę jak skończyła 4 tygodnie to mnie nie pytajcie. NIe pamiętam. W każdym bądź razie- jest co nosić! Irenka

IRENKO!!!!, nareszcie jesteś ❤️ U mnie nawet w porządku, no Paulinka znowu nie robi kupki, ale już dzwoniłam do pani doktor i mam nowe wsakzówki. Jakby u was był taki problem to piszcie do mnie, mam mnóstwo sposobów na brak kupki :) Ja wogóle jem wszystko, nieczego sobie nie zabraniam. Jedynie czego nie jem to fast foodów i słodyczy a tak wszystko :) Całuję bo mała płacze, papap

Cześć! Isia! Witaj po długiej nieobecności i pisz pisz pisz :) Mały dzisiaj chyba czuje się ciut gorzej, mam nadzieje, że to przesilenie, dostał viburcol i te kropelki Fenistil (są antyalergiczne ale lekarz powiedział, że działanie antyhistaminowe działa dobrze na katarek), dalej podaję mu Cebion i Sterimar. Dzisiaj spał pierwszy raz w łóżeczku, bo wyrósł już z kołyski (a miał taką śliczną, białą, wiklinową i można go było bujać). Teraz spi juz jak dorosły, w pościeli, łóżeczko wygląda cudnie, jest takie bajkowe, błękitne, naprawdę cacy, Mati chyba je polubił :). Mąż kupi dla niego karuzelkę, wybrałam taką z misiami, która rzuca też ruchome światełka w różnych kształtach na suficie (do kołyski pasowały tylko takie zabawki wiszące wzdłuż, jak do wózeczka). Nam już przechodzi to choróbsko.... Rika - ćwiczenia są, ale najsukteczniej to kłąść jak najczęściej na brzuszek i nie mart się, że na razie tylko \"smakuje\" podłoże, niebawem zacznie podnosić łebek bardzo wysoko przy leżeniu. Dla zachęty można położyć jej coś kolorowego przed główką, rozmawiać do niej z przodu, żeby musiała podnieść główkę, żeby Cię zobaczyć. Z Matim był inna historia, bo on od początku walczył dzielnie, nawet jak mu się jeszcze glowa chwiała to ani na chwilę jej nie położył na boczek, tylko nosił i walczył a jak się zmęczył to płakał, żeby mu zmienić pozycję. Dopiero niedawno pierwszy raz położył głowę i nawet usnął w pozycji na brzuszku! Nasze dzieci same wiedza co jest dla nich dobre i same najlepiej wybierają kolejność ćwiczeń :):):). Też przyszła mamo, ja mam dwie koncepcje na to grymaszenie - czasmi Mati narzeka, bo pierś mu się kończy i chce drugą (tak jak u Riki) ale innym razem to mam wrażenie, że gazy mu przeszkadzają jeść, bo płacze, skręca się, ale nadal łapczywie chce jesć a nie może. Czytałam o refluksie, może to to? Jeśli chodzi o moczenie uszek, to my się nimi za bardzo w kąpieli nie przejmujemy, kiedy się troche zamoczą, bo przecież jak Mati chodzi na basen, to i tak mu się woda do uszek wlewa i sama wylatuje. Trzeba tylko pilnować by uszka dobrze osuszyć. Rika, to świtnie, że trafiłaś na taką lekarkę, szczerze zazdroszczę, w gabinecie u naszej rejonówy nie ma nawet grzejniczka :( poza tym ona jest beznadziejna, o czym już pisałam. Mateusz też protestuje przy noszeniu go prostopadle, chyba że usypia. W innych przypadkach domaga się noszenia pionowego, bo musi wszystko obserwować. Leżeć na płask w czasie aktywności tez nie chce, musimy go układac tak, by mógł obserwowac otoczenie (zwykle na kilku dużych poduchach pod kątem) - myślę juz o kupieniu jakiegoś leżaczka specjalnego. Fiona - no cóż, u mnie fizycznie chyba super, bo wszysto się ładnie zagoiło i seks jest rewelacyjny (choć początki były trudne, to tak jakby drugi \"pierwszy raz\") mięśnie brzucha tez doszły do siebie (cieszę się, że nosiłam pasy poporodowe) i brzuszek tylko lekko odstaje, ale to raczej tłuszczyk, którego nadmiar pozostał. W ciąży przytyłam 25 kg i zostało mi jeszcze 8 do wagi sprzed, ale, co jest bardzo pocieszające, nadal chudnę bez żadnych zabiegów, to chyba karmienie tak działa. Rozstępy nadal są, może troszkę zbladły, ale nie mam czasu się nimi zajmować. Biust już nie jest dziewczęcy tylko mamusiny, ale wygląda łądnie, spodziewałam się, że będzie dużo gorzej, bo ja zawsze miałam 75 C a teraz 80 E, ale po zakończeniu karmienia to się jeszcze zmieni.A jak u Was?Z wagą i w ogóle? Carla. pytałaś kiedyś o antykoncepcję - ja się boje stosować Cezarete czy Depoproveny, więc zostają gumki :(, ale nie wiem, czy nie zmienię zdania, bo naprawdę ciężko wrócić do takiego \"izolowanego\" seksu, jak za czasów panieńskich.A Ty? Czy Twoja gin coś poleca? Podobno ta Depoprovena nie wpływa na laktację ani na bejbisia, podobnie te pigułki, ale to jednak hormony, no nie wiem....napiszcie dziewczyny co Wy sądzicie.

Jejkuuuuu! Mnie to zawsze takie długaśne posty wychodzą...wybaczcie dziewczyny......

witam :) My już po szczepieniu.Było trochę płaczu, ale nie dużo.Ula waży 4550, więc w dwa tygodnie przytyło jej się 200 gram.Chyba nie jest żle :), lekarka ją pochwaliła i jej fałdki na nóżkach :D. Od razu dostaliśmy zaproszenie na następne szczepienie za 6 tygodni. Co do depresji to ja nawet teraz mam od czasu do czasu takie dni w których tak poprostu chce mi się płakać.Ostatnio we wtorek jak mój M wyjechał do warszawy, leżałam w łóżku, malutka spała mi na brzuchu ( jak zwykle ) :) i taki mnie nastrój złapał , że się popłakałam.Długo to nie trwało bo z doświadczenia wiem , że jak się czymś martwię to to się póżniej odbija na pokarmie :). Ulcia przy cycusiu spędza nadzwyczajnie mało czasu, niekiedy 10 min jej wystarczy żeby się najeść, a niekiedy co chwila domaga się jedzenia i denerwuje się, tak jakby nic tam nie było, a jest :). W międzyczasie musi sobie pospać, puścić bączka, podenerwować się, pouśmiechać i wtedy jest najedzona. My do kąpieli stosujemy emulsję oilatum, póżniej żadnej oliwki, tylko krem oilatum na bużkę i jest oki.No oliwką smarujemy tylko brzuszek dookoła plastra.Dziś go w końcu ściągamy :) i jestem ciekawa czy trzeba będzie naklejać jeszcze jeden czy ten wystarczy. Ja na wizytę do ginia muszę czekać i czekać. Dzwonić mam 3 pażdziernika żeby się zarejestrować, więc wizyta wypadnie na koniec pażdziernika. Mój M mówi, że w końcu zapomni jak to się robi :). A tak wogóle to są jakies tabletki anty dla matek karmiących ?? Dzięki karmieniu piersią i diecie ( ścisłej ) ważę teraz o 7 kg mniej niż przed ciążą :D. Wszystko na mnie wisi. Teściowa krzyczy że nic nie jem bo chudnę, ale ja jem :) tylko inaczej. Mam nadzieję , że jeszcze te 3 kg spadną i dobiję do 60 kg. Dobrze że z zawodu jestem krawcową to mogę sobie zwężać za szerokie spodnie. Proszę dodać nas do tabelki, bo się raz zapisaliśby ale gdzieś tam po drodze nas pominięto. Więc to było .... waga 4350 wzrost 57cm :) Czas zakończyć te wywody i iść zjeść w końcu obiad :) pozdrowionka dla mamusiek i dzieciaczków Kaśka i Ulcia

Jakie tu pustki!!!!!! Wszystkie Matki- Polki wypełniają swe obowiązki? Moje dziecko wreszcie padło, więc wskakuję tu na moment. Właśnie, dziewczyny, jak u was kwestia pszczółek? To znaczy bzykania, hehehe...My w rocznicę ślubu spróbowaliśmy pierwszy raz po porodzie. I, szczerze mówiąc, nie myślcie sobie, że po cesarce jest łatwiej. Guzik prawda. To też jakby \"pierwszy raz\" po raz kolejny. I jakiś taki... stres? Bo niby karmienie, nie ma okresu, ale nigdy nic nie wiadomo... No więc poruszam i ja kwestię antykoncepcji. Niby wchodzi w to wiara ( w moim przypadku nauka Kościoła katolickiego), ale... Lepiej stosować niepewny (według mnie) kalendarzyk i dać życie kolejnemu dziecku (może brutalnie to brzmi, ale- przez przypadek?) Ja chcę wychować moje dziecko jak najlepiej i dać mu wszystko czego będzie potrzebowało. A ewentualne rodzeństwo niech będzie zaplanowane i będzie decyzją całkowicie przemyślaną. Wywód przydługi, ale chodzi mi o to, że jestem jednak za antykoncepcją. Tylko że mój mąż gdy słyszy hasło \"tabletki\" strasznie stroszy pióra. I w związku z tym na razie był \"taki nie do końca\", ale to stresujące. Tylko czy gumki wystarczą? KOńczę chwilowo wywody, nie będę się tu sama produkować. Powiedzcie coś!! Irenka

Gość ela 79
hello kobietkki po cięzkiej nocy mojej i synka donosze ze czuwam mimo ze oka nie zmruzyłam Byliśmy u pani neantolog i powiedziala ze dziecko me ma skazę białkowa stąd takie niespokojn i płaczliwe i od dzis wprpwadzam nutrigen-teraz po jego wypiciu smacznie sobie spi. Dziewczyny jak piękine pdniósł główke u pani doktor aż miło popatrzeć.A no i wazy po 5 tygodniach uwaga 4950 niezły z niego bobasek tak mi stracha napedził i już dopasowalam chorobe jedna do niego aż mi wstyd. Piszcie co u was mój maluch dzis do taty sie usmiechał rano i sobie z nim gulgał-o jak bylo fajnie papapa

Gość ela 79
TABELKA III (waga i dlugosc naszych maluszkow po pierwszym miesiacu ) DominisiaKrzysiu.......13.07..13.08 NesiaMateuszek........20.07..20.08......62cm.....4860 Ania69x2Adrianek......26.07..26.08 Iwka26Adrianek........30.07..30.08......58cm.....4800 Karin2005Oliwia Wiki 02.08...02.09......60 cm.....4800 PuzaMarlenka...........07.08..07.09. CarlaaDustin Alex......08.08..08.09......58 cm.....4400 RikaLena................09.08..09.09.......59cm....4800 ArkadiaNadia .........11.08..11.09 SkyePaulinka...........12.08..12.09.......57cm......4200 IsiaWeronika...........12.08..12.09 TPMamaNatalia........12.08 ..12.09 KarolkaPartyk..........14.08..14.09 DalkaUrszulka..........15.08..15.09 AsiawrocOla............15.08..15.09 Ewca22Majeczka......18.08..18.09 Alex Maciek ............18.08..18.09 PszczolaTobiasz........22.08..22.09 Ela79Michalek..........25.08..25.09........57cm....4950 Fiona79Tymoteusz...28.08..28.09.........60cm....5100

TABELKA III (waga i dlugosc naszych maluszkow po pierwszym miesiacu ) DominisiaKrzysiu.......13.07..13.08 NesiaMateuszek........20.07..20.08......62cm.....4860 Ania69x2Adrianek......26.07..26.08 Iwka26Adrianek........30.07..30.08......58cm.....4800 Karin2005Oliwia Wiki 02.08...02.09......60 cm.....4800 PuzaMarlenka...........07.08..07.09. CarlaaDustin Alex......08.08..08.09......58 cm.....4400 RikaLena................09.08..09.09.......59cm....4800 ArkadiaNadia .........11.08..11.09 SkyePaulinka...........12.08..12.09.......57cm......4200 IsiaWeronika...........12.08..12.09 TPMamaNatalia........12.08 ..12.09 KarolkaPartyk..........14.08..14.09 DalkaUrszulka..........15.08..15.09.....57 cm.....4350 AsiawrocOla............15.08..15.09 Ewca22Majeczka......18.08..18.09 Alex Maciek ............18.08..18.09 PszczolaTobiasz........22.08..22.09 Ela79Michalek..........25.08..25.09........57cm....4950 Fiona79Tymoteusz...28.08..28.09.........60cm....5100

Gość IWKA26
Witajcie mamuski!!!!! wczoraj wrocilismy od rodzicow ze wsi ale adriankowi klimat tam sprzyjał:):):)jadł spał i tak na przemian:)aż brakowało mi pokarmu i musialam dokarmiać go butlą dobrze ze nie pluje tym mlekiem i zjadał je.. Dziś Adrianek konczy dwa miesiaczki:):):)juz fajowo gaworzy rozgadany na całego i buzka usmiechnieta od ucha do ucha to takie fajowe:) niestety moj maluszek tez ma ciemieniuche bububu......:(uciekam go ubrac i na spacerek zajrze pozniej pozdrawiam buziaki

Gość Fiona 79
Witam dzis ponowiłam próbe karmienia piersią..................wiecie tzw. relaktacja......................no i niepowodzenie całkowite. Tymek po prostu zapomnial jak sie ssie pierś i nijak nie porafił załapac.Nie karmie 2 tygodnie a juz zapomnial, a taki silny miał odruch :-( Normalnie płakac sie chce. Zastanawiam sie czy ta walka o karmienie ma jakis sens.Piszą ze trzeba całkowicie odstawic sztuczne mleko i butelke i przystawiac do piersi ale......1. apetyt ma nieziemski pije 100-150 ml 2.nie lubi czekac a przy piersi płacze i sie wyrywa 3. pokarmu w piersiach na kilka kropel 4.relaktacja trwa nawet kilka tygodni Reasumując dziecko mi padnie z głodu po kilku dniach bo pokarmu brak a ssanie byle jakie.I jak tu nie dac butli? Ide jeszcze poszperac w necie, moze jakies dobre rady w tym temacie znajde.......... pozdrawiam

witam My po wizycie u ortopedy. USG zrobione, nic niewykazało, pieluchować nie trzeba, za trzy miesiące kontrola. Jedyne co mnie martwi to pępuszek. Wczoraj zdjełam jej plaster i brzydko to wygląda.Na moje oko to on się jeszcze do końca nie schował, a do tego od plastra dookoła jest cały czerwony.Dziś wzywamy położną, niech obejży i zakleja spowrotem jak będzie potrzeba. Czas nakarmić małego głodomorka i posprzątać pokój przed wisytą położnej pozdrowionka :) Kaśka i Ulcia

Gość Dominisia
Dziewczyny ratunku Krzys ma prawdopodobnie skaze bialkowa.Jesli ktoras wie cos o tej chorobie to prosze niech napisze.A moze znacie stronki z opisem tej choroby.Bede wdzieczna za wszystkie odp... pozdrawiam i milej nocki,pa Dominika

jestem zalamana ja siedze w domu z dziecmi, a moj M szuka sobie towarzystwa na boku. :( dzisiaj przeczytalam jego rozmowe z kolezanka, chce sie z nia spotkac w poniedzialek u niej w domu. kurnia popadam w depresje i czuje ze nie zasne juz dzis. jak on moze mi to robic?? po 6 latach malzenstwa? wiem ze ona to jego kolezanka i juteo nie bedzie pamietal o czym z nia rozmawial, ale ona sie sama w poniedzialek przypomni ze maja sie spotkac mam dola jak cholera i nie mam sie komu zalic normalnie nienawidze go za to

Dalka, według mnie reagujesz całkowicie normalnie. Ja mam dokładnie te same odczucia w dużo mniej \"alarmowych\" sytuacjach. Na przykład po założeniu internetu mój mąż siedział do drugiej w nocy i z kimś klikał. A jak wstalam do dziecka to stukał w klawisze najciszej jak mógł...Myślisz że nie przeczytalam jego archiwum? Takie pitu- pitu, ale jednak. Ze mną mu się nie chce rozmawiać? Internet- wirtualna rzeczywistość, ale mnie czasem wkurza...NIe wiem co ci poradzić. Pierwsza myśl to na pewno- dam mu popalić, aż mu się odechce, ale to zazwyczaj przynosi skutek odwrotny. Ja chowam nerwy do konserwy. A poza tym mam swoje sposoby, żeby go przekonać, że potrzebuje do szczęścia tylko mnie. Musisz i Ty mieć takie sposoby. Do boju! Wszystkim pozostałym Mamuśkom i slodkim Kruszynkommówię- dzien dobry! Aha- ja też mam doła. Moja Nusia musi mieć do 21 października założoną na stałe poduszkę między nóżkami. Serce mi się kroi, jak widzę ją taką raozkrzyżowaną. Wczoraj ryczałam jak głupia z tego powodu. NIe jestem dobrą matką, skoror ona musi się tak męczyć...Ale na noc zdjęłam, bo nie zasnęłaby... PS. Skye, jestem pod wrażeniem! Ale jaja z tymi terminami, co? :D Irenka

Gość ela79
dominisiu nasz michałek tez taką skaze ma

No hej, Irenko, widziałam Cię wczoraj na gg, ale była u mnie koleżanka prawie cały dzień i to ona oblegała komputer :) Nasze cudeńka wczoraj skończyły 7 tyg :) Dziś mnie nie będzie, jadę do mamy bo stęskiniła się okropnie za swoją wnuczką. Dominisiu, ja nie pomogę z tą skazą, amoże Carla znajdzie stronkę ;P ? wiesz, że ona to potrafi :) Dalka, na razie nie panikuj, może spróbuj okazać mężowi troszkę czułości, a najlepiej to spokojnie z Nim pogadaj, co Cię boli i tyle :) TYLKO ZADNEGO DOŁA NIE ŁAP, bo mała zaraz to wyczuje i będzie niespokojna, zobaczysz. Fioneczko, odpowiadam na pytanie :) Wydaje mi się, że jestem już całkiem zregenerowana po porodzie i czuję się świetnie, a WY? Ojej mała płacze, lecę z cycem, Papa, Gosia

Gość IWKA26
Witajcie mamuski!!!!! my nocke mielismy spokojnie przespana:)teraz adrianek juz lezy nakarmiony,przewiniety i gaworzy:Djest taki fajniutki tyle w nim radosci:) Dalka współczuje ci niewim jak bym na twoim miejscu postapila ale pewnie by była wielka burza.... Skye ja juz tez sie czuje dobrze po porodzie choc ja szczerze mówiąc nie czułam sie zle niewiem co to depresja...poród miałam lekki dziecko spokojne nie daje mamusi popalić mężuś kochany czuły to co tu wiecej trzeba:) pozdrawiam buziolki

Hallo Mamulki ..... 😘 😘 😘 😘 😘 ❤️ ❤️ ❤️ DALKA ..... TO TY JESTES WIELKA NIE DAJ SIE PONIESC EMOCJA !!!!!! UWIEZ MI ...... kazde slowa rania.... spokojnie nie zalamuj sie nie masz czym.... porozmawiaj z nim na spokojnie zapytaj sie czy czegos mu brakuje... ?????? tyko kobieto NIE LAP DOLA NIE WARTO !!!!! tak jak Gosia pisala ... mala to wyczuje .... !!!! ❤️ m apropo Gosiu..... mialas racje :D :D :D poszperalam... Dominisiu ... tu masz linki czytaj moze cos znajdziesz ja wszystkiego dokladnie nie czytalam.... http://kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,56303,2141236.html http://www.erodzina.com/forum/skaza-biakowa-vt945.html http://niemowlak.blox.pl/html ELU DOMINISIU jak to stwierdzil ten lekarz... na podstawie czego tylko zachowania dziecka.. ???? Nesiu.... co do pytania o antykoncepcje...w srode mamy wizyte u gina... ja myslam o spirali..ale dowiem sie czy napewno moge ja miec jest teoche droga ale...nie mysle o tabletkach nigdy nie uzywalam :P i nie chce uzywac... teraz chcialabym nacieszyc sie naszym synkiem i troszke zaczekac ...na coreczkie :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Dustin jest najwiekszym szczesciem jakim obdarowal mnie los......❤️ TABELKA III (waga i dlugosc naszych maluszkow po pierwszym miesiacu :) :) :) ) Dominisia❤️Krzysiu.......13.07..13.08 Nesia❤️Mateuszek........20.07..20.08......62cm.....4860 Ania69x2❤️Adrianek......26.07..26.08 Iwka26❤️Adrianek........30.07..30.08......58cm.....4800 Karin2005❤️Oliwia Wiki 02.08...02.09......60 cm.....4800 Puza❤️Marlenka...........07.08..07.09. Carlaa❤️Dustin Alex......08.08..08.09......58 cm.....4400 Rika❤️Lena................09.08..09.09.......59cm....4800 Arkadia❤️Nadia .........11.08..11.09 Skye❤️Paulinka...........12.08..12.09.......57cm......4200 Isia❤️Weronika...........12.08..12.09 TPMama❤️Natalia........12.08 ..12.09 Karolka❤️Partyk..........14.08..14.09 Dalka❤️Urszulka..........15.08..15.09........57cm....4350 Asiawroc❤️Ola............15.08..15.09 Ewca22❤️Majeczka......18.08..18.09 Alex❤️ Maciek ............18.08..18.09 Pszczola❤️Tobiasz........22.08..22.09 Ela79❤️Michalek..........25.08..25.09........57cm....4950 Fiona79❤️Tymoteusz...28.08..28.09.........60cm....5100 🖐️ 🖐️ Carla i Dustin

Gość Też przyszła mama
Witajcie! Elu, moja córeczka też ma skazę bałkową i twój post natchnąl mnie,że może od tego jest taka niespokojna. Już opadam z sił. W dzień praktycznie nie sypia. Napisz, czym smarujesz jej buźkę?

Gość Też przyszła mama
Elu, tzn. jemu

witam dzis chodze w ponurym nastroju, naszczescie Uli sie on nie udziela.dowiedzialam sie tylko tyle ze sie nie spotyka z nia , choc z rozmowy wynika cos innego, ale nie bede wnikac i pozniej pogadam z nim jeszcze raz, bo narazie sie nie da. co do skazy u Uli, to mi sie wydaje ze to chyba jednak byly potowki, troche ostre ale byly, bo ostatnio jadlam troche nabialu i nic. ale potowki czy nie to i tak dieta bedzie scisla. cholercia nie wyspalam sie tej nocy, az dwie godziny snu :).dobrze ze Ula sporo sypia w dzien to troche sobie odespalam pozdrawiam Kaśka i Ulcia

Gość IWKA26
Witajcie! Dalka trzymaj sie..... dziewczyny czy wasze maluszki tez wkładaja piastki do buzki?moj adrianek wkłada przeciez zęby mu chyba nie wychodzą to chyba za wczesnie.... własnie go wykąpałam nakarmiłam a teraz spokojnie sobie leży i gaworzy:)mały skarbek jest taki kochany:D Pozdrawiam buzka🖐️

Iwka.... to znak ze Twoje malenstwo odnalazlo paluszki... Dustin osd paru dni je odkrywa...ostatnio wlozyl sobie paluszek do buziulki..i wyciagna i ogladal :) :D :D :D :D :D Zapomnialam WAm napisac wczoraj bylismy na weselu ........ maly byl grzeczniutki z babcia :D :D :D :D :D :D pozdrawiamy :D :D Carla 🖐️