Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama

TERMIN SIERPIEŃ 2005

Polecane posty

Elu - próbowałam wysłać tę książkę, ale za cholercię nie chce przejść (ma ponad 2 mb). Podaję adres, pod którym książka jest udostępniona: http://www.torun.mm.pl/~wakietka/jnth.pdf TPM, nie dam rady wysłać. Skorzystaj z linka (to język niemwląt). Strona z której ściągałam uśnij wreszcie niestety już nie istnieje..... Pzdr

Gość IWKA26
Witajcie! My juz po spacerku :)dzis bylismy krotko bo jest zimno i mrozno buuuuu.......... Isiu trzymaj sie wspieramy cie całym serduchem wszystko bedzie ok. Od paru dni adrianek robi mi psikusy i nie chce usnąć wieczorem wczoraj zasnol dopiero o 23 ale położyłam go koło siebie i zasnoł:)zresztą ja tez razem z nim usnełam no ale pozniej tatus przeniosł synka do łóżeczka:D T.P.M mi też włosy zaczeł wychodzić i to garsciami wszędzie fuuulllll moich włosów:)słyszałam ze jest taka mgiełka ze skrzypu polnego i że dobra bratowa moja używała no i widziała efekt:)no ale ja wybiore sie do fryzjera troche obetne to też sie wzmocnią.... pozdrawiam buziaki \ \

Gość ela79
Nesiu dzięki za próby ,ale dlaczego zdjęć od ciebie nie otrzymałam?ja juz niedługo prześle swoje . Mam zachcianki jak kovbieta w ciąży dzis mam ochotę na chinola i namówię meza aby nam zakupił go na wynos tzn by przywiózl do domku. Bardzo dzis boli mnie głowqa ale maluch grzeczniutki to troche sobie pospałam wypiłam kawkę ale i tak ólik pozostał. Maluch jest coraz fajniejszy,mój kochany skarbek pozdrawiamy

Gość Rika 78
Dobry słoneczno - jesienny dzien :) Na wypadające włosy polecam odzywczą maseczkę - wosk Henna Treatment Wax do kupienia w aptece. Mnie poleciła to fryzjerka i pomaga. I co najważniejsze, po spłukaniu włosy nie są jak siano! Musze się pochwalić, moja Lenka wczoraj zaczeła sie przewracać z brzuszka na plecki, zaówno prawo jak i lewostronnie. I tak bawiłyśmy się wieczorkiem - lekkie uniesienie nózki, przechył na lewą/prawą burtę i już oglądam inaczej świat...hihihi Ale jestem głupia, tyle narzekałam, że moje Maleństwo stęka leżąc na brzuszku, a ja zamiast ją pokładać na przedramionkach, podkładałam jej rączki pod klatkę piersiową, a i tak moja siłaczka podnosiła główkę, z tym, że wysilając sie przy tym na maksa i stąd pewnie wynikało to jej zniechęcenie! Irenko, jesteś bardzo dzielna. Zastanawiam się, dlaczego lekarze nie wspominali nic o tym wczesniej, czy normalny Pediatra nie zauważa tego typu nieprawidłowości? My czekamy na wyrobienie karty magnetycznej z NFZ- a to biurokracja - bo bez tego na usg nas nie wpuszcza. Nic to , że dziecko jest ubezpieczane, niet karty niet wizyt! Co za bieda! Ach szkoda gadac! Pocieszam sie kolorami na dworze, dzisiaj nazbierałyśmy duzo klonkowych liści. Poza tym, poszukujemy mieszkania. To okazuje sie byc dla nas za małe! Gdyby któras z Was słyszała o jakims M-3 , M- 4 wolnym w Sosnowcu lub okolicy...:) Mnie równiez głowa boli...chyba czas na coffe ... R i k a

wpadłam:p bez głupich myśli;) się przywitać :):):):):):):) i oznajmić, że mnie też boli głowa:( 🌼

Gość Fiona 79
Mnie też boli jak diabli ale nie od pogody tylko zęba. Isia- wiem co przeżywasz i czujesz.Trzymaj sie i nie daj się , niedługo wszystko sie unormuje,może być juz tylko lepiej. macierzyństwo to nie sama słodycz niestety ale tak to juz jest w zyciu.

Elu, a zdjęcia wysłałam już dawno....Nie wiem, czemu nie doszły...a dostałaś w ogóle jakiegoś mejla? Może pomyliłam mejle.Sama nie wiem, wysyłam raz jeszcze.

Gość ela79
jeszcze raz podaję meila ela_t@o2.pl-coś tam do mnie przyszło jakieś wrózby ale zdjęc nie ma zajrzyj na stronę mego bobaska www.michalko.bobasy.pl tam jest moje szczescie pozdrawiam i czekam na fotki pocieszające że was tez boli głowa,kurcze ciekawe dlaczego moje maleństewo już spi

No nie wiem Ela, wróżby to chyba nie ode mnie :) Moje adresy to nesia2002@tlen.pl i a.helsztynska@wp.pl. Mógł przyjść filmik z Kaczyńskimi (fragment o dwóch takich co ukradli księżyc, pt wygrać wyścig) Michałek cudny, rośnie Ci mały punk :):):) z tą fryzurką wygląda super :)

Gość ela79
Nesiu dostałwam zdjęcia super super!gratuluję synka fajniutki a mężulek jaki ma zarost na klacie! mój takiego nie ma bububu,napisalam do ciebie pare slów min ze tak właśnie sobie ciebie wyobrażałam. duzy już twój synalek i ma taką karuzelę jak muj michałek. Głowa mnie dalej pobolewa mimo ze wzięlam lek przeciwbólowy. Szkoda że w We Wszysrtkich swiętych w tym roku nie bedzie mnie na grobie moich bliskich ale za rok zabiore malca meza i pojedziemy. Całuski Carluniu jak tam twoj zabek? odezwij się Rika dzieki za pomoc w doborze leków na hemoroidy-chodzi mi o posterisan No zmykam już spać mały już od tygodnia spi 8 godzin zasypia ok 19.30-20 Za to od 6 rano już wyspany gotowy do zabawy to ja muszę zasze z nim chodzic spać czego nie przestrzegam papap

Gość Też przyszła mama
Witam z rana. Ja na nogach jak zwykle od 6. Wiem, wiem, możecie mieć dosyć słuchania o moich kłopotach, ale muszę się wygadać. Mam za sobą fatalny wieczór i noc. Mała cały wieczór od 17 spędziła u mnie na rękach( kręgosłup mi wysiada), po kąpieli o 19 znów była noszona, ale tym razem już nie marudziła, tylko krzyczała, będąc na rękach, póżniej jadła i zasypiała na kilkanaście minut i tak walczyłyśmy do 22, w nocy spała bardzo niespokojnie, trzepiąc głową na lewo i prawo, stekając, budziła sie niemal co godzinę, aby wreszcie o 5 rano znów się rozkrzyczeć i iść do mnie na ręce. Nie wiem, lle tej nocy przespalam czy raczej przedrzemałam, może z 2 godziny wszystkiego... Czyję się znów tak fatalnie, jak wtedy, gdy żliłam się Wam na depresję, znów mam poczucie beznadziei. Mój mąż wczoraj , gduy wykapaliśmy małą, poszedł z kolegami na basen i na piwo, a gdy wrócił w nocy, spał w innym pokoju, zresztą jeszcze spi... Nie mam pretensji, w końcu sama go namawiałm,by odreagował, przecież gotuje mi obiady, robi zakupy, tylko tak jakoś mi źle,że ja nie mam jak odreagowć... Też chciałabym się w końcu choć trochę wyspać. Dziewczyny, piszę to i płaczę, już z sił opadam...

Gość Też przyszła mama
Nesiu, oto mój adres: yarucha @o2.pl

TPM Wysyłam zdjęcia, książkę musisz sobie ściągnąć, bo tak, jak pisałam Eli, nie potrafię wysłać tej książki. Przykro mi, że miałaś gorszy dzien i jesteś zmęczona i smutna, ale dzisiaj sobota, tak ślicznie,mąż pójdzie z małą na spacerek a Ty sobie trochę odetchnesz. A co z tą opiekunką która miała Ci Pomagać? Pozdrawiam

Gość IWKA26
Witajcie ten mrozny dzien! my dzis nocke mielismy fajowa adrianek spał budzil sie tylko na jedzonko:)ostatnio za bardzo nie chciał mi spac w łóżeczku:(budził sie co chwilę i postanowiłam że spróbuje mu przeniesc poduszke z drugiej strony no i widze ze lepiej spi:)nie budzi sie co chwila a jak sie obudzi to sie bawi i gaworzy:D Właśnie teraz usnoł:)więc ja ide trochę posprzątac i przygotować cosik na obiadek:) Wiecie co?????mój Adrianek jutro konczy 3 miesiączki:D:D:D:D duzy juz z niego facet:)a jak to szybko zleciało:) pozdrawiam buziaczki dla wszystkich mamus i ich pociech:) 🖐️🖐️

Gość IWKA26
HALLOOOOO HALLOOOOO.....................

Gość ela79
Agnieszko -Nesiu książkę sobie sciagnęłam i dalej link puściłam w eter do młodych mam,-dzięki!Mój maz w niej sie zaczytuje hehe. to fajnie że mamy takie same wózki a widzisz nawetr nie kontaktowalysmy sie w sprawie kupna hihi,ja myslę ze jednak na wiosnę przejde na spacerówke jakąś lekką 3-kołowa bo ten wozek cięzko mi tachac po schodach-zawsze prosze kogoś o pomoc-ostatnio murarzy hihi,malec spi już ok 1,5 godzinki chciałabym poodkurząc tak więc mógłby sie obudzić bo on lubi odłos odkurzacza.Co ile wasze pociechy domagają sie jedzenia Michał coś za często tzn co 2 godzinki już chce jesc(poznaję po płaczu) tylko w nocy rzadziej bo przesypia już ładniej. Tak mysle ze fajnie że ma apetyt ale 5700-waga dla 10 tyg niemowlaka to jak dla mnie ciut przydużo dslatego postanowiłam go oszukiwać herbatką Hipp,chociaz pediatra powiedziala ze jest ok bo jest proporcja zachowana. uaktualnijcie tabelkę abym mogła porównać. Zaglądajcie czesciej bo nasz topik padnie! Aha wczoraj Misiek przewrócił sie z brzuszka na plecy! sam jak on to zrobił hehe Pozdrawiam

ula ma gorączkę.Biedulka dzis jakas taka niemrawa.Dalam jej czopek i zobaczymy czy jej przejdzie. Mam nadzieje ze nie zachoruje.

Gość Też przyszła mama
Nesiu, dzięki za zdjęcia. Mati to okazały chłopczyk, wygląda tak zdrowo! Ty też masz buzię bardzo sympatyczną i takie ciepłe iskierki w oczach, właśnie tak sobie Ciebie wyobrażałam. I wiesz co , mój mąz też ma tak klatę mechatą, co bardzo lubię. Teraz, gdy to piszę, on nosi malutką, ktora przez cały dzień dawała nam popalić. Niedawno zwymiotowała i zrobila pierwszą kupę od kilkunastu godzin, po której się uspokoiła, choć nadal nie śpi. Nie spała prawie przez cały dzień, nie licząc spaceru. Jestem umęczona i boję się nocy... Opiekunka ma się odezwać po Wszystkich Świętych.

Ojej! Dzięki za te komplementy TPM :) Myślę, że jak się pojawi opiekunka, to sobie troszkę odsapniesz i świat wyda się dużo przyjaźniejszy. Przede wszystkim, jak już będziesz mogła gdzieś wyskoczyć na chwilkę, to odreagujesz i stęsknisz się za Malutką tak bardzo, że nawet jej marudkowy płacz Cię będzie cieszył. Całuję mocno i życzę dobrej nocki.

Gość martyna------
jesteście zaawansowane wiedzą w tej sprawie więc proszę o odp. czy to mozliwe? test wskazuje ciążę a ja miałam tydzień temu okres. czy mozna byc w ciąży i miec okres?

Gość IWKA26
Witajcie! Martyna mozna przez pierwsze miesiace miec okres i byc w ciąży:)gratuluje Nesiu ja takze poprosze o zdjęcia:):):) Adrianek dzis konczy 3 miesiace:D HUURRRA🌻🌻🌻 T.P.M dobrze ze zdecydowałaś sie na opiekunkęnapewnp bedziesz miala lżej:) nie bedzie mnie teraz pare dni do środy tylko:)bo jedziemy na wszystkich świetych a dzis jade do koleżanki na ploteczki :D:D:D Oj widze ze moj skarbek krzyczy i chce spac wiec ide posiedziec troche koło niego i usnie:) buziaki wpane jeszcze pozniej 🖐️🖐️

Gość Dominisia
Czesc dziewczyny musze sie pochwalic bo nie wytrzymam. zakwalifikowalam sie do gryGRASZ CZY NIE GRASZ, w niedziela tj. 6 listopada jade na nagranie,mo ono trwac 5 godzin,do lodzi.Krzysia niestety bede musiala zostawic w domku.Nie licze na wielka kase tylko na super zabawe. Milej niedzielki w gronie rodzinnym Cominika ❤️ Krzysiu

Gość IWKA26
Dominisiu gratulacje🌻🌻🌻 a wiadomo kiedy to bedzie w telewizji?:)

Gość Dominisia
Nie jeszcze nie wiadomo,ale jak bede wiedziala to was poinformuje 🌻 Dominika

witam Dominisiu gratulacje, napisz kiedy to będzie będziemy oglądać :). Moje dzieci się pochorowały. Ma kaszel szczekający , a malutka gorączkę. Wczoraj dostała czopka i dziś drugiego. Nie lubie jesieni :(

A tak wogóle to chciałam się pochwalić, że dziś świętuje z mężem 6 rocznice ślubu :D

Gość Dominisia
Dalka serdeczne gratulacje,szkoda tylko ze dzieciaczki choruszki,bo moglibyscie gdzies wyskoczyc To dla was {serce]❤️❤️ 🌻🌻🌻 ❤️❤️❤️

Hello🌼 Dalka gratulacje:) My zaraz też mamy rocznice juz 6:) jak ten czas leci...hooho My też chorujemy:( ale narazie Marlenka zdrowa:) boję się, żeby nie złapała...fee wirusa:o najgorsze te choróbstwa :( Dominisia, ale fajno, Ty gwiazdeczko tv:p info zaraz kiedy to będzie:):):):) TPM wiesz Natalka ma taką naturę. Mam koleżankę, której synek skonczył roczek, a w nocy budzi się co 30 minut nawet. Wstaje do Niego po 10 razy w nocy. Kiedyś przespał jej 8 godzin to sama się 6 razy obudziła:) tak już wpadła w ten rytm nocny. wczoraj byliśmy w gościach ,na imprezie.Oj chyba Marlenka nie za bardzo lubi imprezować:( hałasu nieco narobiła;) ale co tam w koncu mogło Jej towarzystwo nie pasować:p soczek pije już marchwiowe-jabłkowy i smakuje jej:)hura, bo marchewką pluje mi w twarz;) na szczęscie toleruje też wszystko ok:):) Głowę trzyma już twardo jak prawdziwa siłaczka:) pulpeciki na buzce też dostała:D Jednym słowem słocizna❤️ Trzymajcie się Ania

Gość Też przyszła mama
Cześć Wam! Mała u Taty na rękach, aj a sobie piszę. Dziś mamy gości, dopiero teraz przychodzą zobaczyć Małą. Całe szczęście,że jest mąż, to mogłam jakos na te wizytę się przuygotować. wczoraj było okropnie, noc też nie za ciekawa, ale dziś do południa Mala w porządku, dopiero o 14 zaczęła marudzić. Puzuś, nkie załamuj mnie! I właśnie, gdzie Carla? Kończę, bo Natalia płacze!