Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama

TERMIN SIERPIEŃ 2005

Polecane posty

Barum barum tryk? ! ? nie znam :( a modlitwa dla bejbisiowa straaasznie mi się spodobała. No i cieszę się na spotkanie jak dziecko :):):)

Dziewczyny mam pytanie: Krzysiu dzisiaj zroil zielona kupke,a moja tesciowa na to ,ze n jest chory,bo dzieci jak im cos dolega torobia kupki takiego koloru. Co wy na to,czy moja teciowka mowi prawde. Teraz mam wielie obawy,moze rzeczywiscie cos mu jest a aj o tym nie wiem,rzadnych oznak choroby nie widac.Od czasu do czasu i gdy mocniej placze potrafi sobie zakaszlec ale nic poza tym. Prosze o odpowiedz. My wlasnie wrucilismy od tesciow-kawka byla.Dlugiego spacerku Krzysiu dzis nie mial i cale szczescie ze wrocilismy do domu bo sie szalenie rozpadalo,aniołki sikaja z góry ze hoho Dominika ❤️ Krzusiu

Gość IWKA26
Hejka:) Wpadłam zobaczyc co słychac:) Ja proponuje miejsce spotkania gdynia sopot:):):)tu tak ładnie:D:D:D Dominisiu mój Adrianek tez robi nieraz zielone kupki i nic mu nie dolega bo gdyby go cos bolało to by płakał....a przewaznie zielone kupki wystepuja jak mam mało mleczka i musze go dokarmic butla no to mysle ze po tym mleku modyfikowanym.. Własnie moj aniołekzajada sie a ja pisze jedna reka:) pozdrawiam buzka

Hallooo 😘 Barum barum truk polega na tym ze taki opis ksiazkowy a co dalej sama hihihi wymyslam ... sadza sie dziecko naprzeciwko siebie ... sadza jak sadza w kazdym badz raznie naprzeciwko...i mowi sie ...baru barum tryk....mowiac to przybliza sie do jego glowki i na tryk ktore wymawia siez inna intonacja glosniej ciszej szptem jak kto woli ..tryka sie oczywiscie bardzo delikatnie czolami albo nposkami jak kto woli ja mam dwie wersje ...malego to tak cieszy hihih a frrrrrrrrrrrrrrrrr od sroczki tak bawi hihihihi Dominisiu moj malec od czasu do czasu tez robi takie kupki najczesciej po warzywach ktore jem namietnie...tak jak Iwka napisal jesli nie zachowuje sie nerwowo ..nic nie wskazuje na to ze cos mu jest ni ema sie czym przejmowac kolory od pomaranczu przez zielen do zoltego wszystko normalne... :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D : D:D :D :D Iwka ;) do pozniej mamulki 🖐️

AAAAAAA co tam niech robi sie swiatecznie na naszym topiku hihihihi mamulki posmiejemy sie hmmm ?????? Pewna żwawa około 80-letnia staruszka wchodzi do apteki: - Czy ma pan środki przeciwbólowe? - Tak, proszę pani. - Czy ma pan leki na reumatyzm? - Tak, proszę pani. - Czy ma pan viagrę? - Tak, proszę pani. - Czy ma pan krem przeciw zmarszczkom? - Tak, proszę pani. - Czy ma pan maść na hemoridy? - Tak, proszę pani. - Czy ma pan leki na serce? - Tak, proszę pani. - Czy ma pan leki antydepresyjne? - Tak, proszę pani. - Czy ma pan leki nasenne? - Tak, proszę pani. - Czy ma pan leki wspomagające pamięć? - Tak, proszę pani... - Czy ma pan pieluchy dla dorosłych? - Taak, proszę pani... - Czy ma pan.... - Niech pani przestanie, jest pani przecież w aptece, mamy tu wszystkie potrzebne środki. - Co pani potrzebuje? - Pod koniec miesiąca wychodzę za mąż za mojego długoletniego przyjaciela Leona. On ma 95 lat. Chciałabym po prostu wiedzieć, czy możemy u pana zostawić listę prezentów. :)

Carla! Twoje linki mi się wcaaale nie wyświetlają!!!! Dowcip super! Dominisia, tak jak piszą dziewszyny - zielone kupki to nic złego, miewają je bejbiki karmione piersią ale i te jedzące z butli. Powodów zielonej kupki jest caaaaała masa, między innymi dużo żelaza w diecie mamy albo mleko modyfikowane z jego dodatkiem. Zielone kupki moga tez byc po herbatce koperkowej. Mogą też byc objawem choroby, uczulenia itd, ale wtedy są zwykle także bardzo rzadkie, pieniste, dziecko ma kłopoty z wypróżnieniem i to dość ważne - utrzymują się dość długo. Tak jak napisała Carla mogą być także po warzywkach. Nie słyszałam, by były objawem przeziębienia.....Ewentualnie nietolerancji jakiegoś składnika albo uczulenia, alergii. Ale w przeważającej ilości przypadków zwyczajnie się zdarzają i nic niepokojącego to nie znaczy. Obserwuj Krzysia i tyle :)

🌻 WITAMY 🌻 Dzieki dziewczyny teraz juz jestem spokojna o te kupki,Krzysiu na pewno je robi po herbatce koperkowej,ktora mu codziennie serwuje.On robi kupki tak co 5dni,czy wasze dzieciaczki tez??? Dominika ❤️ Krzysiu

Dominisiu! Mój Mati robi 2-3 dziennie. Jest karmiony piersią. Nie zdarzyło się na razie, by miał dzień bez kupki, ale inne dziewczyny o tym pisały - chyba Skye i Carla. Dzieci na maminym mleczku mogą je dobrze przyswajać i robić kupki rzadko. Jeśli robienie kupki nie sprawia mu kłopotu, jest na co dzień pogodny, to chyba nie ma się czym martwić, ale niech inne dziewczyny się wypowiedzą. Pozdrawiam Was serdecznie w ten sobitni poranek :):):):)

Gość IWKA26
WITAM MAMUSKI! Własnie wrócłam od fryzjera obciachałam sobe włoski:):):)dzisiaj chrzciny Adrianka tzeba jakos wyglądać hihi:) Carla fajne te linki:)🌻 uciekam jeszcze cos porobic bo niedługo goscie sie beda zjezdzać:) pozdrawiam miłego dnia

Halo Haloo 😘 Mamulki jesli nie otwieraja sie te linki to kopiuj i wklej ..wystarczy zrobic naprawde warto Iwka ciesze sie ze Ci sie spodobaly naprawde ciekawe...musze sobie zafundowac ta ksiazke jak bede Dustinak tez na piersi kupka kilka razy dziennie ...i to taka KINDER hihihi kupka zawsze w trakcie jedzenia bo wtedy jelitka pracuja hihihi intensywniej ...dlatego zaawsze po karmieniu zmieniam mu pieluszke hihihihihih :) IWKA trzymamy kciuki bedzie dobrze !!!! Ja az prawie sie poplakalam ja slyszalm ten donosny glos ksiedza w pustym kosciele echem sie rozeszlo Dustinie Alexandrze ja ciebie chrzcze az ciary przechodza...Ucaluj tego swojego bobaska od Nas ...i zyczenia ❤️W tak uroczystym dniu przyjecia sakramentu Chrztu Swietego wielu obfitych lask Bozych zycza Dustinek z rodzicami Pomoz temu dziecku Swiety Aniele Bo male dziecko nie umie wiele. Pokaz mu prosze, ktoredy droga Wiedzie do nieba do Pana Boga. ❤️ milej soboty zyczymy we dwoje bo tata w pracy i my sami oboje hihihih 😘 🖐️ do poniej

Hej dziewczyny a gdzie wy wszystkie jestescie???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Dalej odzywac mi sie tu i pisac duzo... Dominika ❤️ i juz wykąpany i smacznie sobie śpiący Krzysiu ;-)

No wlasnie gdzie hihih wszystkie :) mamulki jestescie hmmm.... My zyczymy Wam slodkich i slicznie pokolorowanych :D :D :D :D :D 😘 dla Was od Nas 🌻 🖐️

Hallo Mamulki... 😘 na dzien dobry milej niedzieli...choc deszczowa...zawsze nasze bobaski cos wykombinuja..prawda scisiskam Was wszystkich bardzo mocno 🖐️ do pozniej 🌻

Witamy Carla obawiam sie ze tylko my dwie jestesmy tu dzisiaj obecne,a gdzie jest reszta??????????????? Byliśmy juz w kosciolku na mszy,Krzys byl bardzo grzeczny.Dzis Krzysiu obchodzi swoj 4Miesiacze zycia,rano wszyscy zlozylismy mu zyczenia i dostal mnustwo calusow.Teraz sobie smacznie spi.Jak sie obudzi czeka na niego pyszna niespodzianka.Pisze pyszna bo dzis dostanie po raz pierwszy potarte jabluszko za sloiczka-ciekawe czy mu zasmakuje. pozdrawiamy Dominika i spiacy Krzysiu

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ :LEPSZEGO KRZYSIU ❤️ 🌻 😘 ❤️ 🌻 😘❤️ 🌻 😘 ❤️ 🌻 😘❤️ 🌻 😘❤️ 🌻 😘 ❤️ 🌻 😘❤️ 🌻 😘❤️ 🌻 😘 ❤️ 🌻 😘❤️ 🌻 😘❤️ 🌻 😘 ❤️ 🌻 😘❤️ 🌻 😘❤️ 🌻 😘 ❤️ 🌻 😘❤️ 🌻 😘❤️ 🌻 😘 no i prosze opisac pierwsze wrazenia ....po jabluszku ;) smacznego Dustinek z mamulka 🖐️

witam. Właśnie siedzę u teściowej i piszę do was :). Mała trochę lepiej , a szczerze mówiąc dużo lepiej. Dostała krople do nosa, cebion, wapno bananowe :) i się kuruje. Katarek prawie już przeszedł, ale jeszcze czasami toche kaszle. No i nie wiemy czy nas zaszczepią we wtorek. A tak ogólnie znowu mam nerwa na męża, czasami przegina na całej linii i mam ochote go udusić, wyrzucić i ogolnie zrobić mu krzywde. 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼 no i ja proponuje na spotkanie szczecin :D hehe

Ciociu Carlo bardzo dziekujemy za kwiatki ,serduszka i zyczenia.Na poczatku jak sprobowal jabco to sie krzywil jakby to byla cytrynka.Ale juz za chwilke zaczal sie oblizywac i wygladalo jakby my zasmakowalo.Jutro dostanie nastepna porcyjke,moze lepiej mu zasmakuje. Gdzie sa te wszystkie dziewczyny??????????????? Dominika ❤️ Krzysiu

dziewczynki moze ktoras chce zobaczyc moje najwieksze dzielo w kwestii szycia ?? mam zdjecie sukni slubnej ktora uszylam dla siostry :D. chorercia we wtorek ma padac deszcz ze sniegiem :( jak tu do lekarza isc . milego wieczorku 🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼

ja chce ,ja chce zobaczyć,uwielbiam sukienki ślubne.Mój adres jest pod nickiem mozesz mi przeslać🌻 🌻 🌻 Miłych snów Dominika ❤️ Krzysiu

witam jak to jest że w swoim domku sie wysypiam, a u mamy nie? Ulcia juz rozrabia od rana, mam nadzieje ze da mi posprzatac choc troche :). milego dnia zyczymy :)

Gość Też przyszła mama
Witajcie z rana! Ciężki był ten dłuuugi weekend, nawet zajrzeć nie miałam czasu. Mała wróciła do swoich noworodkowych upodobań i zaczęła non stop wisieć na cycu. Może nie uwierzycie, ale w sobotę jadła od 14 do 19 prawie non stop. Przy piersi drzemała, a poza nią nie spała wcale. Noce byly straszne. Z soboty na niedzielę prawie nie spaliśmy, a w niedzielę mieliśmy gości - 5 osób, co do reszty rozproszyło Natulinkę. Podczas trzygodzinnej wizyty zaliczył 2 karmienia i tylko jedną 20 minutową drzemkę. Resztę czasu przmarudziła i niestety wszyscy chcieli ją nosić, dotykać, nawet gdy jadła, co ani jej, ani mnie się nie podobało. Poranki miałam już wypracowane z książką Tracy, a to mogło pokrzyżować mi plany. Wystarczy,że reszta dnia i noce są ciężkie. Ta wizyta zdołowała mnie nieco, bo znów posłuchałam opowieści o dzieciach, które po jedzeniu zasypiają i spia co najmniej 2 godziny,że mala powinna już, mając 3 miesiące, przesypiać większą część nocy itd. Ja to wszystko wiem, ale u mnie tak nie ma, więc co mam zrobić?! Wczoraj po tej wizycie znów miałam wątpliwości co do sensowności mojego karmienia piersią, bo radzono mi podawać choć raz dziennie butlę,żeby potrzebowała więcej energii na jej strawienie i przez to więcej spała. Ale nie mam gwarancji,że to przyniesie poprawę. A jeśli tylko bym sobie narbiła dodatkowego kłopotu. I martwi mnie jeszcze,że Małajest tak jakby uzależniona od piersi i smoka, ma bardzxo dużą potrzebę ssania, przez co w nocy wielokrotnie, co kilkanaście minut wybudza się z niepokojem, wystarczy dać smoka i się uspokaja, ale po chwili historia się powtarza. I jak ja mam się wyspać, kiedy ciiągle czuwam,żeby dać jej pierś lub smoka. Dziewczyny, chyba nikt nie ma tak jak ja. To istna matnia. Czy to sie kiedyś zmieni?

TPM nie jestes sama,choc Krzysiu przesypia noce z jednym karmieniem,to zdarzaja mu sie tez takiekiedy jest wiecznie glodny i cala noc schodzi na karmienie i usypianie.Jest to bardzo meczace ale mysle ze z biegiem czasu to sie zmieni,jak dzieciaczki nam troszke podrosna.Zobaczysz bedzie oki ! 🌻 dla ciebie,uśmiech i głowa do góry dalka 🌻 🌻 Carla A reszta mamulek gdzie sie podziewa,hallo hallo sierpnioweczki.. Dominika ❤️ Krzysiu

Witam Was kochane Mamuśki, Wybaczcie, że się nie odzywam, jakoś tak naprawde nie mam czasu na nic. TPM naprawdę masz nieciekawie z tą Twoją Księżniczką, ale pamiętaj w końcu to wszystko przejdzie, dzieciaki skonczą 4 miesiące i można zaczynać podawać nowe \"dania\" a nie tylko cyc. Moja Paulina smoczka nie nawidzi, po prostu jak go widzi to histeryzuje więc w nocy mam spokój, nie muszę jej wkładać nic do buzi zeby spała, ale przyznam, że zasypia przy cycku i to mnie czasem irytuje. Dzis w nocy spała od 22:30 to 5:30 rano yupi, naprawdę się wyspałam, za godz. lecę do pracy przynajmniej worów pod oczami nie mam :) Więc TPM musisz uzbroić się jescze w ociupnkę cierpliwości i wytrwałości, trzymam kciuki dzielna kobieto :) Dalka ja też chcem tę suknię zobaczyć :) Oh dziewczyny strasznie się stęskiniłam, acha Paulinka waży już 6 kg :) Nie wiecie co się dzieje z Isią i Weronką?????????????? troszkę się martwię Całuski dla wszystkich co mnie jeszcze pamiętają :) Gosiaczek

Dominisiu, moja Paulina robi kupki średnio co trzy dni a jest tylko na piersi :) więc się nie martw :) (doczytałam topic hihi)

Dalka, sukienka śłiczniutka :) dzięluję za zdjęcie:)

Gość Też przyszła mama
I jeszcze jedno - Carlaa, dowcip naprawdę dobry, skoro po ciężkiej nocy nawet ja miałam się z niego siłę smiać. Dominisiu, pocieszyłaś mnie tym, szkoda tylko,że u mnie wszystkie nocki są takie, bo gdyby to było sporadycznie, to nie narzekalabym tak bardzo...

Gość IWKA26
Witajcie mamuski! My juz po chrzcinach Adrianek w kościółku był bardzo grzecznycały czas sie rozglądał swoimi dużymi oczkami:):):)a to dlatego że tam było dużo lamp a on to lubi:) Od paru dni zaczoł wysoko nóżki podnosic jakby juz chciał włożyć sobie do buzki:)no i łapie sie za kolanka i tak je ogląda z ciekawością:)teraz leży na kanapie tak kopie i podnosi tyłek ze zaraz w poprzek kanapy bedzie leżał:D T.P.M może próbuj raz dziennie dac małej butle moj malutki też czasami sie nie najada i go dokamiam może twojakruszynka tez jest głodna jak wisi tak cały czas przy cycusiu;) Dalka ja również poproszę o zdjęcie🌻 Skye fajnie ze zaglądasz do nas widac ty tez wrociłas do pracki.. pozdrawiam zycze miłego dnia Buzka🖐️🖐️