Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama

TERMIN SIERPIEŃ 2005

Polecane posty

Iśka! No naprawdę klapsa Ci dam!!!! Nie zostawiaj nas!!! Przecież my tu Tobie i małej kibicujemy i trzymamy kciuki cały czas. I piszemy o postępach ale i o troskach, a jak mała wyskoczy z tego gipsu to będzie wszystko robić w wielkim tempie i musisz byc na bieżąco, żeby wiedzieć co i jak. A to zwichnięcie bioderek mogło się już zacząć w Twoim łonie, mała miała niewiele miejsca, źle sie układała a hormony rozluźniające stawy, które wydzielają kobiety, żeby mogły urodzić, działają też na dziewczynki i dlatego dziewczynki mają większe kłopoty z dysplazją. Wina, moim zdaniem, jest tego lekarza, który wcześniej badał małą (czy to była pani doktór, juz nie pamietam), w każdym razie on nic nie zauważył i nie wysłał Cię w czas na usg, a takie zwichnięcie bioderek na samym początku wykryte to się bardzo łatwo cofa, a im później tym trudniej. Także się nie obwiniaj!!!!To się mogło zdażyć każdej z nas!!!

Isiu nie załamuj się :). Moja koleżanka musiałą codziennie ze swoim synkiem ćwiczyć bo wogóle nie ruszała nóżkami ( miał coś ze stawami ). Przychodziłą do niej pielęgniarka, ona sama też ćwiczyłą z dzieciaczkiem i teraz maluch ma 8 miesięcy i staje już sam na nóżkach i zasuwa na podłodze jak szalony, znaczy raczkuje :). Tak więc malutka się pomęczy w gipsie i pewnie pierwsza pójdzie z naszych dzieciaczków na nóżki :D. Niestety taki już nasz urok, że musimy cierpieć dwa razy tyle niż dzieciaczki, a mała zapomni o tym :). My przesyłamy dobre fluidki i 🌼uszka i ❤️duszko . Mojemu synkowi goi się kolejna skwarka jak to on nazywa opryszczkę. teraz na dolnej wardze ma więc jak się śmieje to strupek mu pęka więc to jest błędne koło, bo co się podgoi to zaraz pęknie. Na szczęście nie drapie tego, bo wogóle by sie nie zagoiło. No a ja dziś znowu miałam mały wydatek na malutką. Skończyła się emulsja do kąpieli i trzeba kupić nową i poszło prawie 60zł. Ech te wydatki. Jak się troche dla siebie odłoży to zawsze coś wyjdzie. No ale na dzieci nie można oszczędzać i malutka musi mieć piekną gładziutką skórę, bo przecież w przyszłości będzie wyrywać chopaków ;). Już dwa tygodnie kąpię ją w wannie , małą wanienka zwiedza balkon i czeka na lato :). Malutka czuje się w wannie jak ryba w wodzie. Wierzga nóżkami śmieje się i cieszy.Pod główkę podkładam jej złożony ręcznik drugi mniejszy pod ciałko i jest oki. No a moje chłopaki znowu kombinują z komputerem i z konsolą. Jak zwykle nie dadzą nic obejżeć bo będą się spieraćktóry ma grać pierwszy ;). No i mała się obudziła więc czas na karmionko, przewijanko i szaleństwa i ślinienie. Tak więc wszystkie mamuśki szeroki :D i nie poddawać się złym nastrojom :)

Właśnie wróciliśmy z cukierni.Całe popołudnie robiłam wystawe świąteczną w oknie,niby nic a pare godzin roboty wyszło.Ale za to efekty są. Krzysiu jeszcze sie nie obudził ze spacerowego snu,a ja mam chwilke dla siebie. Dominika

Dalka zgadłaś to był wlasnie ten program,ten odcinek,nagralismy go sobie na kasete na pamiatke.Nawet troche jest nas tam widac.

Dziękuję, dziewczyny. Naprawdę jesteście kochane! Muszę sobie jakoś z tym poradzić. Przede wszystkim sama ze sobą. Buziaczki.. PS. Najlepsze jest to, że mogę wreszcie przytulić się w łóżku do męża... Irenka

buuuu a ja widziałam tylko gdzieś od środka więc pokazywali tylko tego faceta, ale poszło mu hmmmm ..... na szczeście podszedł do tego z humorem :). Moje dziecko siedzi teraz z tatusiem :), a mamusia ma chwile odpoczynku :). Troche mu jęczy, ale niestety musi sobie z tym poradzić, a dlaczego ?? Hihi, bo jest jej tatusiem, a mnie kręgosłup boli no i ręka od noszenia jej ostatnimi czasami. Będę musiała wykąpać młodego, dziś jego kolej hihi. Jak to trzeba kombinować, żeby jobla nie dostać, jeden dzień kąpieli małej, następny młodego, a w międzyczasie jak się uda to ja siękąpie, a raz na tydzień godzinne leżenie w wannie z gazetką, ale to dopiero po 22.00. Coś czuje że mojemu powoli mijają chęci siedzenia z małą :)

Gość iwka26
Witajcie! Dzis byłam u lekarza zakładowego jestem zdolna do pracy a nawet mnie nie badał hihi zaawsze scieme odwali:) Moj mężulek został z Adriankiem 4 godz.poszło mu znakomicie :)jak wrociłam to były tylko śmiechy:D teraz wiem ze jak bede chodziła do pracy to mężuś poradzi sobie z dzieckiem tylko musiałam mu na kartce napisać co i jak;) Isiu nie zostawia nas tak jak piszą dziewczyny twoja kruszynka dogoni niejednego maluszka :)to dla was🌻❤️kwiat] Dobra uciekam uspac małego bo juz troszke pomaruduje:) miłej nocki

Dobry Wieczór moje drogie mamulencje... hihihihihi... dalka my z tym kregosłupem to mamy chyba ten sam ból.Ja sie zastanawiam czy nie wybrac sie do lekarza?? dziewczyny u Krzysia dzis po kapieli zauwarzylam dosc spora kulke czy to jakby pecherzyk był przy duzym palcu od stopy.Tz.widziałam juz wczesniej ze ma tam czerwone ale nie zwracalam na to uwagi,ale to jakby urosło??Nie wiem co to moze byc.Moge tylko prztpuszczac,ze to paznokiec mu sie wrasta w skore.To jest mozliwe genetycznie .bo moj M tez ma wrastajace paznokcie i ja tez.OOjjj chyba bedzie trzeba z tym do pani doktor. Dzisiaj Krzysiu dostał poerwszy raz deserek z :jałka,jagód i dzikiej róży,no i mu nie posłóżyła ta kompozycja.Dostał po tym straszna kolke.Normalnie krokodyle leciały mu z oczek i nie szło go niczym uspokoic.Prawie godzine biedaczek sie tak meczył,krzyczał i wyprezal z bólu.Az samej mi sie chciało ryczec 😭 Ale za to jak juz bylo po wszystkim wrocil synkowi dobry nastroj,i zabawa byla na całego. Carla dzieki za meila,ale załaczniki nie chciały mi sie pootwierac-nie wiem dlaczego. Po serwuje jeszcze troszke na necie i pojde spac. pa pa Dominika

Gość Niuninka
Hej Kobietki!!! Przez pare dni nie wlaczalam kompa wiec dzis sie zdziwilam, ze juz 122 str. Super, mialam co czytac. Isia, kobieta moze wiele zniesc, dasz rade, Ty i Twoja Kruszyna. Serce mi sie jednak kroi jak pomysle o Twoim Malenstwu. Dziewczyny maja jednak racje, jak juz pozbedziecie sie gipsu bedzie coraz lepiej. Ide do lozeczka, Nina spi juz od 21, jestem ciekawa ile godzin przespi. Wczoraj 8, w nocy tylko jedno karmienie!!! Wystawione buty????? Inaczej nici z prezentu od Mikolaja

Gość Niuninka
Ach, gratulujemy pierwszych zabkow!!! :-) U Niny na razie nic, chociaz slini sie bardzo i "pozera" piastki. Wolalabym jednak, zeby pojawily sie pozniej. Oby Corcia przechodzila to jak najlzej, boje sie tez o swoje piersi. Dominisia, biedny Krzysiu z ta kolka. Dobrze, ze mu w miare szybko przeszlo. Spokojnej nocki!!!!!!!!!

Hallo Mamulki 😘 na dobranoc tak tak butki u nas wystawione wszystkie CY ( tlumacze trzy ) tataulek sam pucowal.... slodkich i slicznie pokolorowanych ... ❤️ Dominisiu moze nie masz programu do ppsow... 🖐️ do jutra Mikolaje i Mikolajki :D :D :D :D :D :D

to na Mikolaja w budki wam wirtualnie wkladam 🌻 i ❤️ oraz 😘 razy XXXXXXXXXXXXXX 🌻 i ❤️ oraz 😘 razy XXXXXXXXXXXXXX 🌻 i ❤️ oraz 😘 razy XXXXXXXXXXXXXX 🌻 i ❤️ oraz 😘 razy XXXXXXXXXXXXXX 🌻 i ❤️ oraz 😘 razy XXXXXXXXXXXXXX 🌻 i ❤️ oraz 😘 razy XXXXXXXXXXXXXX 🌻 i ❤️ oraz 😘 razy XXXXXXXXXXXXXX 🌻 i ❤️ oraz 😘 razy XXXXXXXXXXXXXX 🌻 i ❤️ oraz 😘 razy XXXXXXXXXXXXXX 🌻 i ❤️ oraz 😘 razy XXXXXXXXXXXXXX 🌻 i ❤️ oraz 😘 razy XXXXXXXXXXXXXX 🌻 i ❤️ oraz 😘 razy XXXXXXXXXXXXXX 🌻 i ❤️ oraz 😘 razy XXXXXXXXXXXXXX 🌻 i ❤️ oraz 😘 razy XXXXXXXXXXXXXX 🌻 i ❤️ oraz 😘 razy XXXXXXXXXXXXXX 🌻 i ❤️ oraz 😘 razy XXXXXXXXXXXXXX 🖐️ Pomocnica Mikolaja ... Mikolajak Carlaa z synalkiem

Dzień dobry witamy wszystkich bardzo serdecznie w ten mikołajkowy dzien pragniemy zlozyc wszystkim dzidziusia i ich mamusia serdeczne zyczonka i aby nikt dzisiaj nie znalazl w swoim nucie ruzgi tylko mnustwo slodyczy,tego mikolajkowo i swiatecznie zyczy ominika ❤️ Krzysiu

Gość Niuninka
Witam Mikolajkowo!!! Duzo slodyczy Ninka z mama zyczy!!!!!!!! Teraz naprawde ide spac. Papaski!!!

nocny nocny ... odbieram prezenty Mikolaj zrobil nam duuuuuuuuuuza niespodzianke... jak wspomnialm nutki mielismy wystawione...no i ...znalazl sie tam prezent dla mamy taty i ....naszego niuniusia synusia Dustinusia... teraz to ja ide spac....i prezent odbierac :))) mamulki jeszcze raz slodkich i slicznie pokolorowanych ... :D :D :D: D 🖐️ do dzisiaj MIKOLAJKI :D :D :D :D

witam Mikołajkowo :) Dzieciaczki prezenty otrzymały, Dawid samochód już złożył i sie bawi, a ja nie dostałam nic :(. Chyba byłam niegrzeczna, albo mikołaj o mnie zapomniał bo nawet ruzgi nie dostałam .

Gość ela79
dzień dobry mikołajkowo my już noa nogach,Michałwk lezy obok mnie na materacu i kombinuje a ja klikam do sierpniówek.Troszke mi syńcio pokasłuje jak bedzie tak dalej to lecę do lekarki jutro. noc była spoko choć usypiałam go od 20 do 22,ma na języczku jakies 2 czerwone plamki niwe wiem skad,ale wszystko pcha do buzi,cale piąstki zabawki itd moze to taki dało efekt. moje drogie czy wychodzicie teraz z maleństwami na spacerki?no niestety ja siedzę non stop w domku bo on non stop kolor chory,ale fajniutrki i rośnie jak na drozdzach miłego dnia życzymy

Gość ela79
rozpoczłam stronkę jak micho to pewnie niespodzianka od mikołaja

Gość Też przyszła mama
Witam! Nieciekawie zaczął mi się dzionek, bo Natalka od rana niespokojna, a ranki już bywały ok.Malutka dostała wczoraj prezent mikołajkowy.Wczoraj po kąpieli, gdy była nakarmiona próbowałam przetrzymać ją w łóżeczku, to w ciągu kilku minut tak się rozkrzyczała, buzię miała całą mokrą od łez,że znów poszła na ręce, gdzie długo nie mogła się uspokoić. Noc z licznymi pobudkami, niespokojny sen. Dziś jestem z moją płaczącą coreczką cały dzień sama. Znów to samo... Brak mi już siły. Tak potrzebuję odpoczynku, snu, snu, snu...

Hej Mamusie!!! Irenko 🌻 naprawdę nie mam słów aby Cię pocieszyć, musisz dzielnie przetrwać ten okropny czas. Ja myslę, że Weroniczka ma te bioderka zwichnięte przez błąd lekarzy, od razu powinni byli wiedzieć co się dzieje !!! 😡 Jesteśmy z Tobą Kochanie, zawsze pisz i dzwoń kiedy tylko chcesz. Fionka Ty też musisz być dzielna, za Tobą też się stęskinłam, pamiętam jaka byłaś wesoła jak chodziłyśmy z brzuszkami, a teraz..... mozno Cię przytulam, może pomoże ❤️ TPM no widzę, że jednka Natalka mocno przeziębiona, trzymaj się ciepło i dbaj o siebie. Carlunia, całusy dla Dustinka, dobrze ze kuracja idzie dobrze z jęzorkiem :) Całuski dla reszty mamuś, muszę lecieć do mojego słoneczka, któremu odpukać od początku jeszcze nic nie było, teraz się bawi ale uż się robi głodna i woła \" mama dawaj cyca, ja chcę jeśćććććććć\" Buziolki dla wszystkich dzielnych mamuś Gosiaczek

TPM! Glowa do gory!!!!!!!!!! Nie smutaj sie! Nie pamietam, badz nie doczytalam gdzie mieszkasz- ale jesli gdzies kolo warszawy- to ja w te pedy pojde do Ciebie i zabiore obie Natalki na spacer a Ty pojdziesz spac! Co Ty na to???? :) Moja malutka od piatej wyje... zreszta jak codzien.... ta kolka znalazla sobie bardzo przyjemna (grrr) stala godzine... o 5 rano... eehhhh... moj w ogole nie reaguje na placz malej, spi jak niemowle, a ona prawie sinieje z zanoszenia sie... niewiarygodne... ale pocieszam sie, ze wszyscy mowia ze kolki to jeszcze miesiac i powinny przejsc.... A bo my konczymy dzis DWA MIESIACE :))) Wiem ze jestesmy tu najmlodsze, ale poki mnie nie wyrzucacie, to przytulilam sie troche do tego topiku (juz w czasie ciazy, kiedy to Sky mi tlumaczyla,czemu jeszcze nie rodze, choc jestem dawno po terminie :) i tak zostalo... ) Tak wiec my dzis mamy mikolajki, rocznice smierci mojego brata i konczymy 2 miesiace. zaczelo sie placzliwie, ale moze bedzie lepiej. Zmusilam patryka zeby dzis mial troche wolnego, bo ja musze isc do dentysty... dziewczyny- leca mi paskudnie zeby po porodzie- juz dwa mi sie polamaly... buuuu.... a przeciez caly czas biore i mineraly i witaminy... aaaabuuuuuu nie znosze wizyt u dentysty (brrrrr), choc musze przyznac, ze mam takiego dentyste, ze stringi z tylu na przod zjezdzaja, ale to jednak DENTYSTA... brrrr zyczymy wszystkim malenstwom duzo prezentow od Mikolaja- szczegolnie tych w ilosci calusow i przytulan :))) eeh, nie moge sie juz doczekac, kiedy te mikolajki beda cos dla malenkiej znaczyly :) pozdrawiamy Kaska i Natalka (no i dzisiaj wyjatkowo Patryk, ktory siedzi w domu :) )

TPM a próbowałaś może usypiać malutką na swoim brzuchu ?? Nie wiem jak to jest u ciebie, ale Ula jak była w złym humorze i kiepsko spała, to zawsze jak ją uśpiłam to kładłam sobie na brzuch i wtedy ona troche dłużej pospała i ja mogłam się zdżemnąć. I nie załamuj się :) bo przyjedziemy do ciebie i inaczej pogadamy ;)

Gość IWKA26
Witam wszystkie mamusie! My dopiero wstalismy:) Zyczymy wszystkim wszystkiego najlepszego w ten mikołajkowy dzień i aby zdrówko dopisywało:) T.P.M podziwiam cie kobitko czytając twoje posty trzymaj się dzielnie❤️ Dalka jak ten mikołaj mógł o tobie zapomnieć....to dla Ciebie🌻🌻🌻🌻🌻 Mamo Natalki wszystkiego dobrego dla twojej kruszynki z okazji dwoch miesiecy🌻🌻🌻🌻🌻 Elu ja wychodzę z moim skarbem jeszcze na spacerki tak 30min. do godz.odpukać nie choruje.. Dziewczyny czy wasze maluszki robią juz taką ''twardsza kupkę''? ide do majego Adrianka pogadac sobie:D buziaki 🖐️🖐️

Gość ela79
dziewczynki jakis czas temu pisalam ze już malutki ślicznie glówkę w góre z pozycji na brzuszku podnosi tak było na tamtyen czas pozniej przyszla ospa i ogo nie kładlam na brzuszke a teraz znowu główqki nie dzwiga dodam ze leząc z plecków ladnie już siada poradcie mio dlaczego jestem bliska zalamania już myśle o jakies krzywicy

Witam Mikołajkowo!!! Iwciu! Mati robi twardsze kupki :) ale czasmi zdarzają się jeszcze takie luźne jak kiedyś. Elu - na spacerki chodzimy codziennie, 2-3 godzinki i Mati całe spacerki przesypia. Nawet gdy chorował, to spacerki były, bo nasz lekarz twierdzi, że jedynie gorączka i -15 stopni to przeciwskazania. A goraczki, dzieki Bogu, mały jeszcze nie miał nigdy. Z tymi plamkami na języku to nie wiem, ale pewnie jest tak jak piszesz, to od pchania wszystkiego do buzi :) Dalka, Mikołaj napewno jeszcze do Ciebie przyjdzie !!! Mamo Natalki - ja nie mam takiego przystojnego dentysty, niestety, a zęby i tak muszę leczyć. Byłam u okulisty i się okazało, że po ciąży wzrok mi sie pogorszył :( podobno to wina hormonów. Znikam, bo Mati woła....cmok dziewczyny

dzień dobry mikołajkowo:)) natalko- gratulujemy 2 miesięcy:)) zaraz wymiata nas na spacerek:))) buziaki. do później. 🌻❤️🌻

HAllo Mamulki ... Mikolajki w pelni ... hihiih .... :) ja dostalam talon na zakupy hihihi maz dostal talon na paliwo a Dustin zabaweczke kule z woda a w niej zabawka hihihi bylo wesolo ...o reszcie nie wspomniam :P tajemnica hihihi do pozniej 🖐️ Carlaa i spiacy Dusti

Elu- ja chodze z mala na 2-3 godzinne spacery. Nawet jak jest bardzo zimno, czy wilgotno (tylko jak pada, to czekam az przestanie :) ) ale mala- odpukac, nie choruje (no oprocz tej kolki)