Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Swindonka

odstawienie tabletek antykoncepcyjnych CILEST - OBJAWY

Polecane posty

Gość Swindonka

Bralam Cilest 3 razy w swoim zyciu. Pierwszy raz z 3 miesiace, po odstawieniu nie zauwazylam wiekszych zmian, za drugim razem bylo podobnie, ale trzeci raz bralam rok .Postanowilam zrobhic przerwe, tak zwanie odpoczac od meczarni tabletke i o pamietaniu o nich co dzien.Zakonczylam listek tabletek, wystopilo krawienie, nie wzielam tabletki po 7 dniach jak planowalam.Zaczelam zyc normlanie "bez pamieci o tabletce" ale moje cialo zaczelo sie dziwnie zachowywac. Zaraz po odstawieniu mial nie pochamowany glod, jadalm wszystko co podeszlo pod reke, nawet rzeczy ktorych nie lubie jesc. Po dwoch tygodniach ustapilo. Ida do sedna sprawy, pojawil sie nowy problem, przypuszczam ze od odstawienia , ale nie jeste pewne i chcialabym sie upewnic czy moze ktoras z was tak miala.Moj brzuch urosl, napewno od tego ze jadlam co podeszlo, moje piersi sie dziwnie zachowuja, od wczoraj mam bolesci, sutki zrobily sie duze i wygladaja tak jakby zrobily sie male pryszczyki ropne, chodz trudno mi stwierdzic czy to ropa, ale sa bolwy, wyrazne.... i tak juz 2 dzien.... gdybym brala tabletki to dzis jest dzien w ktorym wypadla by ostatnia tabletka a w poniedzialek byl by okres...zastanawiam sie czy nadejdzie...i czy to wszytsko od tabletek, czy to moze objawy "inne" niz zawsze przed misiaczka..prosze o komentarz , byc moze ktos mial podobna sytuacje! Pozdrawiam

Gość Maydayka
Hej! Ja piegułki odstawiłam niedawno :) A z tego co wiem takie objawy jak opisujesz mogą występować. Organizm nauczył się, że sam nie musi pracować i teraz to dla niego szok - musi znowu zacząć pracować bez pomocy sztucznych hormonów. Moja ginka powiedziała mi, że po odstawieniu pigułek może wystąpić coś na wzór ponownego okresu dojrzewania, gdzie organizm będzie szalał i uczył się od nowa pracy. Tak więc nie martw się! :) Będzie dobrze :) Aha, a te sutki mogą być takie od nadmiaru prolaktyny. Gdy pigułki bierze się dłużej niż 1-3 miesiące prolaktyna może bardzo urosnąć!

Gość Swindonka
Juz poczulam sie troche lepiej po twojej wypowiedzi....bo juz sobie myslalam ze moje cialo zmeinia sie w cialo matki :p Ajakby nie patrezac ostatnio duzo mowi sie o raku piersi, wiec czlowiek widzac nie porzadane , dziwne objawy u siebie, zaczyna w glowie wymyslac niestworzone teorie :P