Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuska1

Kosmetyki podczas ciąży

Polecane posty

Gość mamuska1

Witam wszystkie mamuśki i wszystkie przyszłe mamuśki! Mam pytanie odnośnie kosmetyków, jakie kosmetyki są tanie i dobre do pielęgnacji podczas ciąży chodzi mi o takie kosmetyki np. na rozstepy! Pozdrawiam!

Gość Maja-24l.
Ja używam Sanosan-krem zapobiegajacy rozstepom ( w swojej aptece zaplacilam 12,5 zl) oraz oliwke dla niemowlat Nivea baby. Uzywam te kosmetyki od 1,5 mies., ale jeszcze nie wiem jak bardzo sa skuteczne. Slyszalam tez ze rozstepy sa dziedziczne i jesli miala je Twoja mama, to Ty tez tego nie unikniesz, ale ja wierze w to ze jak od poczatku sie zadba o swoje cialo, to pielegnacja przyniesie pozytywne skutki. Pozdrawiam!!!

Gość mamuśka1
No dokładnie ja tez w to wierze i dlatego chciarz to początki chyba najlepiej odrazu zacząć dbac o swoje ciało! Najbardziej zalezy mi na piersiach żeby po porodzie nie pokryły sie całe rozstepami! Pozdrawiam! :)

Gość mamuśka1
dzięki za stronke Maja! :) jesteśmy w tym samym wieku :) a w którym miesiącu jesteś? Ja dopiero pierwszy miesiąć!

Gość I tak bedziecie
wygladaly jak slonice z obwisla skora na brzuchu i oblesnym cellulitem. Blee, wspolczuje waszym facetom :P:P:P Znajda sobie seksowne jedrne cialko na boku a wy bedziecie w nieladzie lazily po mieszkaniu z cycami cieknacymi mlekiem fuu :P:P:P

Dziewczyny uważajcie na oliwkę Johnson&Johnson. Dostałam po niej potwornego uczulenia. Spotkałam się z pozytywnymi opiniami na temat kosmetyków mustelli, (sama nie próbowałam). Minus - cena dość wysoka Do osoby komentującej z godz. 10.29 - bardzo mi przykro, że cię to spotkało. :( Swoją historię możesz opowiedzieć np tutaj: http://f.kafeteria.pl/forum.php?id_f=4 :P

Gość Maja-24l.
U mnie to koncowka 3 miesiaca. Strasznie szybko ten czas leci, sama niedawno bylam w pierwszym... Jesli chodzi o oliwki Johnson&Jonhson - ja tez slyszalam o tym, ze uczulaja i cala linia kosmetykow tej firmy nie jest polecana dla niemowlat (chociaz niektorzy maja calkiem inne zdanie na ten temat)

Gość mala mi
Witajcie!Ze swojej strony moge polecic olejek do ciała Nivea-jest super.Juz 5 msc,a rozstepów ani sladu,mam nadzieje,ze tak juz zostanie...

Gość aoh
Witam, z tego co sie orientuje wszelakiego rodzaju specyfiki na rozstępny nalezy stosowac po 4 miesiącu, w rankingach wygrywa mustella ale cena odstrasza - 90 zł. Ja zaczełam uzywac oliwki do ciałka w mgiełce Johnson&Jonhson nie dostalam zadnego uczulenia, uzywam jej codziennie i do tej pory nic nawet najmniejszego rozstępu. Oby tak dalej. Pozdrawiam Ania (35 tc) z Lutową........... Majeczką :)

Chciałam Wam przekazać radę, jaką dał mi ,,mój\" gin, kiedy byłam w ciąży. Mianowicie nieważne jest czym się smaruje, ważne jest aby to robić systematycznie i długo tzn.długo masować każdą narażoną na rozstępy część ciała. Posłuchałam rady i mam tylko bardzo malutkie na pupie, prawie nie widać .Dodam, że to bardzo ceniony gin w moim mieście.

Gość ollalalaa
a takie rekawice do masazu wystarcza??? mopja mama mowila mi zebym szczypala skore na brzuchu?? no poradzcie cos!!!prosze!!!!

Gość dziewczyny a co
poleciecie na skórę twarzy? Dostałam strasznej wysypki a w szczególności na czole :( Pełno małych drobnych krosteczek :( Podejrzewam że to właśnie od ciąży. Nie wygląda to zachęcając :( Staram się używać mleczka oczyszczającego i kremu regenerującego na noc ale to nie pomaga :( Krostki jak były tak są i jak jedne zginą to pojawiają się nowe i tak w kółko :( Zresztą cera trochę zszarzała i nie wygląda dobrze :( Co robić?

Gość olalalal
tak sie doczekasz odpowiedzi jak ja na swoje;)

Gość karusia
na małe krostki na twarzy - tzw potówki ale nie tylko polecam SUDOCREM - to jest krem dla niemowląt ale tez dorosłych z chorobami skórnymi - do kupienia w aptekach (ok 12 zł) . Bardzo dobry - poleciła mi go moja zaprzyjaźniona kosmetyczka. Pozdrawiam.

Gość SAFFI
rozstępy prawdopodobnie pojawią sie w trzecim trymestrze ciąży - oczywiscie nie u kazdej kobiety ale u wiekszości..........niestety u mnie sie pojawiły bo przytylam az 30 kg :) niezłe bylo ze mnie słoniątko:)

Ja używałam kremu na rozstępy od pierwszego miesiąca ciąży. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. I po porodzie nie miałam ani jednego rozstępu na nogach, brzuchu i biuście. Polecam.