Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tunia72

Wasz sposób na katar

Polecane posty

Gość tunia72

Jakie macie sprawdzone sposoby na katar u dziecka-2 lata, które nie pozwala sobie niczego zakropić do noska?

nie wiem, czy dzieci w tym wieku mogą brać tabletki na katar. jeśli tak, to zapytaj w aptece o Disophrol i może sprawdź na ulotce. a co powiesz na inhalacje? np. z olejkiem pichtowym? pomaga też smarowanie nosa olejkiem pichtowym, jest b. mocny, więc dla dziecka wymieszany z kremem.

Gość nat_alo
spróbuj masc majerankową smarowałam nią nosek pomaga ja ściągałam gruszką ale dzieci tego nie lubia efekt jest taki że ty ściągasz dziecko płacze więc "produkuje " sie katarek od nowa pozdrawiam życze zdrówka i cierpliwości

Gość tunia72
a o tym olejku pichtowym to już dużo słyszałam...muszę się wreszcie na niego skusić...

Gość hhmm
możesz jeszcze spróbować z olejkiem z drzewa herbacianego-jest łagodniejsz, tylko najpierw się zorientuj, czy tak małych dzieci można stosować olejki eteryczne

no właśnie, tego też nie wiem, czy u dzieci można. ale i Tobie się przyda pichtowy - świetnie robi na zmarszczki :) parę kropli mieszamy z kremem, tonikiem...

Gość Tunia72
kurcze katar szaleje...mały kaszle i krztusi się smarkami. Nie chce smarkać do chusteczki, nie pozwala sobie zakropić noska...spać nie może. Rady potrzebuję

Gość Mamusia Tomusia
Tunieczko! dobrym sposobem jest też palenie "kadzidełek" z bursztynu lub eukaliptusa - to są takie gotowe patyczki, które się zapala a potem gasi płomień - aby się tylko dymiły. Jest to odkarzające i można stować wspomagajaco także przy początkach każdego przeziębienia. jeszcze jednym sposobem jest porojenie cebuli i włożenie jej np. do pieluszki (aby się nie rozsypała na małęgo), i zawieszenie jej niedaleko maluszka - cebula roztacza wtedy wokoło swój leczniczy zapach. życzę dużo zdrówka maluszkom i ich rodzicom

Gość gość
Cebula wyciąga katar. Połóż obok łóżka dziecka połówkę cebuli. Możesz też przyglądać mu pod nosek. Życzę zdrowia.