Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

TUŚKA

Femoden

Polecane posty

Czy któraś z Was stosowała te tabletki? Bo niestety nikt z mojego otoczenia nic o nich nie wie. Szukałam już na wielu stronach w necie, ale nie znalazłam nic konkternego. Jak się po nich czułyście? Co z tyciem? Prosze o odpowiedź.

Gość dagmaruś
ja bralam dosc dawno temu ale czulam sie po nim dobrze. ale chyba jest on dosyc drogi

No tak, drogi, ale lekarka zapisała mi go zamiast Logestu - za mało hormonów jak dla mnie w nim było :(

Gość tryti
tez je bralam na samym poczatku - wytrzymalam tylko 2 opakowania,bo czulam sie po nim bardzo zle - przez pierwsze 2 tabletki z kazdego opakowania zbieralo mnie na wymioty.Poprosilam o zmiane tabletek,a lekarz do mnie powiedzial:"ale jakie ty chcesz tabletki dziecko - te maja najmniejsza ilosc hormonow",po czym przepisal mi microgynon.Microgynon znosilam swietnie,wydaje mi sie nawet,ze schudlam przy nim:)))

Gość pseudo
Ja brałam - ale to stara historia: ok. 4 lata temu poszłam do ginekologa a ten bez żadnych badań przepisał mi Femoden, bo ma ponoć najmniejszą "liczbę" hormonów. Czy jest drogi ? 4 lata temu kosztował. ok. 35 zł. - to chyba niedrogo. No więc brałam rówiutko pół roku. Czułam się bardzo dobrze - tzn. normalnie, żadnych jazd psychicznych, tycia, spadku ochoty na seks. Cera mi się minimalnie poprawiła i mniej się włosy przetłuszczały, i miesiączki miałam prawie bezbolesne (normalnie mam straszne bóle i muszę łykać tabletki przeciwbólowe, przepisywane na receptę). No i po pół roku, pewnego pięknego ranka obudził mnie tak silny ból w krzyżu, że nie mogłam wstać, a po chwili karetka zabrała mnie do szpitala. Nie będę wdawać się w szczegóły pobytu w szpitalu, ale werdykt był następujący: zapalenie zakrzepowe kończyn dolnych + skrzepy w lewej nodze, spowodowane tabletkami hormonalnymi. Kuracja lecznicza trwała ok. 2 lat - od tej pory 0 hormonów, i nigdy już nie mogę ich brać. Czt to wina Femodenu ? Nie wiem, ale tylko takie tabletki brałam.

No to nieźle mnie nastraszyłaś!!!! I co ja mam zrobić? Za 3 miesiące jade do Szkocji. Nie chce, żeby mi się tam coś stało przez te tabletki!!!!!!!

Gość pseudo
Przed ich "zażywaniem" porobić sobie bardzo dokładne badania, na krzepliwość krwi, badania wątroby, musisz popytać czy w rodzinie ktoś ma skłonności do żylaków, czy ty je masz, czy palisz papierosy (to zwiększa ryzyko zakrzepicy). Ja ani nie palę, ani nie mam żylaków, a jednak się przytrafiło. Po prostu musisz się b. dobrze przygotować, a w trakcie brania hormonów, co 2-3 mies. badać wskaźnik INR - krzepliwość krwi. Jeśli będzie zbyt wysoki, to może się okazać, że masz skłonność do skrzepów, a wtedy odstawiaj tabletki jak najszybciej. Aha i w trakcie brania pigułek profilaktycznie łykaj tabletki zapobiegające żylakom - nie pamiętam, chyba Venotrex, w aptece ci doradzą.

Gość oleksandra20
posiadam do sprzedania kilka listków femodenu

Witam, Sprzedam 2 listki Femodenu. Po 35zł + wysyłka. Kontakt olcia.k@o2.pl Pozdrawiam

Gość antykon80@op.p
odsprzedam femoden antykon80@op.p

Gość lejla28
ja femoden biorę już z 5 lat...wszystko jest ok..

Sprzedam 3 blistry Femodenu. Nowe, długi termin ważności. Kontakt olcia.k@o2.pl