Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TAKKK

Jak poradzić sobie z urojoną ciążą?

Polecane posty

Gość TAKKK

Zakładajac ten topik prosze o pomoc i porady tylko te osoby ktore chca mi cos przekazac,jesli macie zamiar wypisywac jakies bzdurne komentarze to nie wysilajcie prosze swoich palców,temat i sytuacja w jakiej sie znajduje trkatuje zupelnie powaznie.Problemy z tym iz jestem w ciązy pojawily sie na z poczatku grudnia,wtedy pojawily sie wymioty.Czekałam na okres zrobilam test okazal sie negatywny i byl okres.Wrocily wydecia brzucha pojawily sie "odbijania".Zrobilam kolejny test okazal sie rowniez negatywny. Ale objawy nie ustepowaly,zrobilam badania krwi i moczu wszystko wyszlo w porzadku oprocz podwyzszonej bilirubiny(u mnie to prawdopodobnie genetycznie)dostalam takze skierowanie na usg zoladka,lekarz zauwazyl tylko "przestrzen plynowa wielkosci 21 mm i jak napisal wskazuje dojrzewajace jajeczko.Bylabym w ciazy dopiero w 4 tyg wiec mogl tego jeszcze nie zauwazyc bo plod widac w wielkosci wiekszej kropki.Wystraszyl mnie bo napisal kontrola po miesiaczce -zapytalam swoja lekarke powiedz.ze to juz u ginekologa.Wybralam sie do ginekologa ten zbadal mnie stwierdzil ze wszystko ok i ze nie powinnam sie martwic skoro 2 testy wskazaly wynik negatywny.Przed okresem wyczulam zgrubienie po lewej stronie podejrzewalam ze to jajnik.Przyszedl okres ,po okresie czyli teraz to zgrubienie jest i czasem mam wrazenie ze jest mniejsze raz wieksze.Trwa to juz 2 prawie 2 miesiace,ja wykanczam sie nerwowo i postanowilam isc jutro i zrobic badanie krwi,wierze ze wtedy bede miec całkowita pewnosc.Wciaz odczuwam mdłoosci i wydety brzuch stad te moje obawy.Moj chlopak stwierdzil ze dawniej taka nie bylam i stalam sie histeryczka ale wy kobiety wiecie doskonale jak to jest jak nie mozna przestac o tym myslec.Kiedy sie kochalismy(i po tym podejrzenia) zabezpieczylismy sie wszystko bylo ok on sciagnal gumke poszedl umyc rece wszystko tez mialo grac 2 raz on zawiodl-no komment ale tez bylo ok boje sie tylko ze moglo cos pozostac na palcach pomimo ze je mył.Mam wszystkiego juz pomalu dosyc i naprawde ta ciaz jest juz urojona-zaznaczam ze wcale nie chce obsesyjnie tego dziecka bo mam w tym roku mature.Jutro lece do przychodni i okaze sie we wtorek.Trzymajcie kciuki.Nie wiem czy ktos wogole bedzie chcial czytac taki wielki wywod ale dziekuje za komentarze od razu jesli jakies sie pojawia.Prosze o powage i nie klamanie.Jak mam poradzic sobie z uswiadomieniem sobie ze nei jestem w ciazy??Boje sie ze bedzie tak ze JESLI WYJDA NEGATYWNEwyniki z krwi dalej bede myslec ze jestem w ciazy bo dalej bede miec mdlosci itp .

Gość TAKKK
PROSZE POMOZCIE MI!!!!!:(

Gość yume
siostra mojej kolezanki miala podobnie testy ani usg nic nie wykazywalo okazako sie ze byla to ciaza pozamaciczna w ostatniej chwili wykonano operacje bo tego rodzju ciaza zagraza zyciu ciaza urojaona wystepuje najczesciej u kobiet ktore bardzo tego pragna a nie moga miec dzieci z jaiegos powodu

Nic się nie martw. Poprostu boisz się żejesteś w ciąży .Tak reagujesz i wyobraźnia robi swoje.Ciąża w okresie matury bardzo by ci skomplikowała zycie. Głowa do góry !Wszystko będzie dobrze

Gość TAKKK
dzieki za pozytywne odpowiedzi sa dla mnie cenne

Gość TAKKK
dzieki za pozytywne odpowiedzi sa dla mnie cenne